Formy do ciast

23 pozycji razem
Forma do babki GINGERBREAD HOUSE, srebrna, Nordic Ware
300 zł
NW83948
Forma do tarty 28 cm, kremowa, Emile Henry
199 zł –24 %
150 zł
EH026028
Forma do pieczenia ciast 24 cm, niebieska, ceramiczna, Staub ST405111650
Forma do pieczenia ciast 13 cm, czerwona, ceramiczna, Staub ST405111630
Okrągła forma do ciasta XBAKE 26 cm, niebieska, stalowaowy, Guardini GD10426PBSGNAM
Blacha do pieczenia SILVER ELEGANCE 40 x 35 cm, czarna, stalowa, Guardini GD73735SEGNAM
Forma do pieczenia ciast 24 cm, czerwona, ceramiczna, Staub ST405111640
Foremka deserowa HALLOWEEN, pomarańczowa, silikonowa, Lékué
80 zł –10 %
LKE3900106N02M048

Patelnie do pieczenia - niezbędnik każdego miłośnika słodyczy

Jakie rodzaje foremek do ciastek są dostępne w sklepie Kulina?

Wysokiej jakości tortownica to połowa sukcesu, jeśli chodzi o upieczenie wspaniałego ciasta na przyjęcie urodzinowe lub sobotni obiad. Dlaczego? Wysokiej jakości foremki do ciastek równomiernie przewodzą ciepło, dzięki czemu ciasto jest idealnie upieczone. Oferują one również nieprzywierające powłoki, które ułatwiają wyjmowanie ciasta z formy.

Patelnie do pieczenia oferowane w sklepie Kulina są produkowane przez marki specjalizujące się w pieczeniu, np de Buyer, Lekue, Nordic Ware i Revol. Ich akcesoria do pieczenia gwarantują sukces i są wykonane z różnych materiałów, takich jak aluminium, stal, silikon, ceramika lub emaliowany metal. Wybór materiału zależy od Twoich preferencji i rodzaju ciasta, które chcesz upiec. A jakie ciasta można kupić za pomocą patelni do pieczenia Kulina?

Patelnie do pieczenia dostępne w sklepie Kulina obejmują:

Jak przygotować formę do pieczenia?

Nawet jeśli forma do pieczenia ma nieprzywierającą powłokę, przydatne może być przygotowanie formy do ciasta przed umieszczeniem w niej ciasta. Istnieją dwie proste procedury przygotowania formy do ciasta.

  • Natłuścić patelnię

Jest to najpopularniejsza metoda nadawania tortownicom gładkiej powierzchni, która jest odporna na przywieranie. Do natłuszczenia patelni można po prostu użyć masła i bułki tartej.

  • Użyj papieru do pieczenia

Technika ta może przyczynić się do tego, że ciasto wysunie się z formy po upieczeniu, nie przywierając do niej.