Formy do ciast

17 pozycji razem
Forma do pieczenia ciast HONEYCOMB, złoto, Nordic Ware
333 zł
NW85477
Foremka deserowa HEART, czerwona, silikonowa, Lékué
Akce
61 zł –16 %
51 zł
LKE0621508R01M022
Forma do deserów, 30 mini półkul, czarna, Lékué
Akce
61 zł –16 %
51 zł
LKE0620220N01M022
Forma do tarty 15 × 36 cm, kremowa, gliniana, Emile Henry
187 zł
EH026034
Forma do pieczenia ciast 24 cm, biała, ceramiczna, Staub
155 zł
ST405111660
Forma do tarty 28 cm, kremowa, Emile Henry
187 zł
EH026028
Forma do pieczenia ciast FROZEN SNOWFLAKE, srebrna, Nordic Ware NW88248
Tortownica okrągła otwierana GOLD ELEGANCE 28 cm, brązowa, stalowa, Guardini GD71028FPGEGNAM

Patelnie do pieczenia - niezbędnik każdego miłośnika słodyczy

Jakie rodzaje foremek do ciastek są dostępne w sklepie Kulina?

Wysokiej jakości tortownica to połowa sukcesu, jeśli chodzi o upieczenie wspaniałego ciasta na przyjęcie urodzinowe lub sobotni obiad. Dlaczego? Wysokiej jakości foremki do ciastek równomiernie przewodzą ciepło, dzięki czemu ciasto jest idealnie upieczone. Oferują one również nieprzywierające powłoki, które ułatwiają wyjmowanie ciasta z formy.

Patelnie do pieczenia oferowane w sklepie Kulina są produkowane przez marki specjalizujące się w pieczeniu, np de Buyer, Lekue, Nordic Ware i Revol. Ich akcesoria do pieczenia gwarantują sukces i są wykonane z różnych materiałów, takich jak aluminium, stal, silikon, ceramika lub emaliowany metal. Wybór materiału zależy od Twoich preferencji i rodzaju ciasta, które chcesz upiec. A jakie ciasta można kupić za pomocą patelni do pieczenia Kulina?

Patelnie do pieczenia dostępne w sklepie Kulina obejmują:

Jak przygotować formę do pieczenia?

Nawet jeśli forma do pieczenia ma nieprzywierającą powłokę, przydatne może być przygotowanie formy do ciasta przed umieszczeniem w niej ciasta. Istnieją dwie proste procedury przygotowania formy do ciasta.

  • Natłuścić patelnię

Jest to najpopularniejsza metoda nadawania tortownicom gładkiej powierzchni, która jest odporna na przywieranie. Do natłuszczenia patelni można po prostu użyć masła i bułki tartej.

  • Użyj papieru do pieczenia

Technika ta może przyczynić się do tego, że ciasto wysunie się z formy po upieczeniu, nie przywierając do niej.