Rondle

65 pozycji razem
Rondel FUNCTION 4 16 cm, ze szklaną pokrywą, WMF
642 zł
WM0763166380
Rondel M'COOK 14 cm, Mauviel
Rondel M'COOK 14 cm, Mauviel
W magazynie (8 Szt)
622 zł
ML521014
Rondel M'COOK 20 cm, stal nierdzewna, Mauviel
833 zł
ML521020
Rondel PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
2 604 zł –24 %
1 961 zł
DB620618
Rondel FUNCTION 4 16 cm, WMF
439 zł –9 %
Rondel FUNCTION 4 16 cm, WMF
W magazynie (3 Szt)
396 zł
WM0763166381
Rondel MINI 12 cm, WMF
Rondel MINI 12 cm, WMF
W magazynie (2 Szt)
138 zł
WM0712786041
Rondel ALCHIMY 14 cm, 1 l, stal nierdzewna, de Buyer
590 zł –25 %
441 zł
DB360114
Rondel MINI 14 cm, WMF
Rondel MINI 14 cm, WMF
W magazynie (18 Szt)
158 zł
WM0714786041
Rondel M´6S 16 cm, miedź, Mauviel
1 087 zł
ML51016
Rondel M'COOK 16 cm, Mauviel
Rondel M'COOK 16 cm, Mauviel
W magazynie (3 Szt)
692 zł
ML521016
Rondel WHITE LINE 16 cm, biały, Eva Solo
365 zł
ES256618
Rondel M´6S 14 cm, miedź, Mauviel
1 565 zł
ML51014
Rondel DURA LINE 1,8 l, 16 cm, Eva Solo
350 zł –27 %
253 zł
ES256318
Rondel ORIGINAL-PROFI COLLECTION 16 cm, 1,4 l, stal nierdzewna, Fissler FS84158161000
Rondel ALCHIMY 24 cm, 7 l, stal nierdzewna, de Buyer
852 zł –41 %
500 zł
DB360124
Rondel NORDIC KITCHEN 16 cm, z pokrywką, Eva Solo
438 zł –5 %
414 zł
ES280216
Rondel 16 cm, miedź, Eva Solo
610 zł
ES271012
Wgórę
Inne produkty

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.