Tortownice

50 pozycji razem
Okrągła forma do ciasta 23 cm, czerwona, silikon, Lékué LKE2412323R01M017
Forma do ciasta otwierana DELIBAKE J1641274 23 cm, Tefal
77 zł
TEFJ1641274
Forma do ciasta otwierana DELIBAKE J1641174 19 cm, Tefal
72 zł
TEFJ1641174
Forma do ciasta otwierana DELIBAKE J1642874 27 cm, Tefal
110 zł –10 %
99 zł
TEFJ1642874
Pierścień do pieczenia 10 cm, okrągły, stal nierdzewna, de Buyer DB309110N
Zestaw do pieczenia francuskich makaroników, 2 el., brązowy, Lékué LKE3000001SURM017
Pierścień do pieczenia 6,5 cm, stal nierdzewna, de Buyer DB309802
Okrągła forma do ciasta i forma do babki 2w1 26 cm, de Buyer DB476626
Forma do pieczenia ciast XBAKE 28 x 19 cm, niebieska, stalowa, Guardini GD13519PBSAPRGNAM
Zestaw do pieczenia ciasta piętrowego 22 cm, Lékué
154 zł
LKE1210400SURM017
Forma do tarty w zestawie, 4 el., de Buyer
347 zł –32 %
233 zł
DB303000
Tortownica okrągła otwierana 24 cm, de Buyer
100 zł –27 %
73 zł
DB484424
Rozkładana forma do ciasta DELIBAKE J1641474 27 cm, Tefal
62 zł
TEFJ1641474
Mata do pieczenia francuskich makaroników, 40 cm, brązowa, silikon, Lékué LKE0231440M02M067
Keksówka 24 x 13 cm, nieprzywierająca, de Buyer
87 zł –29 %
61 zł
DB471524
Wgórę
Inne produkty

Okrągłe tortownice - podstawowe narzędzie każdego entuzjasty pieczenia ciast

Do czego mogę użyć okrągłej formy do ciasta?

Okrągłe tortownice - prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj tortownic - są często używane do pieczenia tortów urodzinowych, biszkoptów, serników i wszelkiego rodzaju tortów warstwowych i wielopoziomowych. Bardzo często wykonane z aluminium oferują równomiernie upieczone warstwy ciasta.

Wybór tortownicy może mieć ogromny wpływ na wyniki kulinarnych eksperymentów, a w Kulina oferujemy wysokiej jakości okrągłe tortownice, które pomogą Ci upiec najlepsze możliwe ciasta.

Czy tortownica jest niezawodna?

Okrągła tortownica z odłączanym dnem i bokami nazywana jest tortownicą. Okrągłe tortownice doskonale nadają się do przygotowywania wszelkiego rodzaju serników (pieczonych i niepieczonych), a także musów czy tart. Jeśli kupisz wysokiej jakości tortownicę, nie musisz się martwić, że płynne ciasto wydostanie się z formy i narobi bałaganu w piekarniku. Nie będzie!

Największą zaletą tortownic w kształcie tortownicy jest to, że ciasto można wyjąć z tortownicy bez odwracania lub podnoszenia dzięki zdejmowanym bokom tortownicy w kształcie tortownicy. Po wyjęciu ciasta z piekarnika i ostygnięciu, wystarczy otworzyć blokującą opaskę trzymającą boki razem i usunąć ją, pozostawiając ciasto na podstawie. Ułatwia to przenoszenie ciasta na podstawkę. Nie zapomnij o serwerze do ciasta, jeśli chcesz podać swój sernik w najbardziej elegancki sposób.

Jak wybrać najlepszy rozmiar okrągłej formy do ciasta?

Czasami trudno jest określić, jakiej tortownicy użyć. Poniżej znajdują się typowe wymiary okrągłych form do pieczenia oraz objętość ciasta, jaką są w stanie pomieścić.

Okrągłe patelnie:
6×2 cale (15 x 5 cm) = 4 filiżanki (960 ml)
8×2 cale (20 x 5 cm) = 6 filiżanek (1,4 l)
9×2 cale (23 x 5 cm) = 8 filiżanek (1,9 l)

Patelnie sprężynowe:
9 x 2,5 cala (23 x 6 cm) = 10 filiżanek (2,4 l)
10 x 2,5 cala (25 x 6 cm) = 12 filiżanek (2,8 l)

W sklepie Kulina znajdziesz wiele okrągłych tortownic w różnych rozmiarach i z różnych materiałów, a także rozszerzane obręcze do ciast od najlepszych producentów, w tym de Buyer, Kaiser lub Lékué.