Noże do plastrowania

20 pozycji razem
Nóż szefa kuchni 1905 21 cm, F.Dick
499 zł –9 %
451 zł
FDCK8195621
Nóż do krojenia CLASSIC 23 cm, ząbkowane ostrze, Wüsthof WU452323
Nóż do mięsa FK2 21 cm, de Buyer
429 zł
DB428521
Nóż do wykrawania FK2 26 cm, de Buyer
499 zł
DB428526
Nóż do krojenia CLASSIC 18 cm, Wüsthof
509 zł
WU455018
Nóż do krojenia CLASSIC 16 cm, Wüsthof
509 zł
WU455016
Nóż do krojenia GOURMET 16 cm, Zwilling
249 zł –19 %
200 zł
ZW36110161
Nóż do krojenia ROSE WOOD DAMASCUS 21 cm, Dellinger
359 zł
DNGRXZB27RW85CA
Nóż do krojenia GOURMET 20 cm, Zwilling
249 zł –15 %
211 zł
ZW36110201
Nóż do plastrowania HARAKIRI 9,9 cm, czarny, Samura
102 zł –16 %
85 zł
SMRSNHPNC
Nóż do krojenia SASHIMI CLASSIC SANDAL WOOD 21 cm, Dellinger DNGRXZB9S8S
Nóż do krojenia MO-V 23 cm, Samura
269 zł –18 %
220 zł
SMRSNMVPN23
Nóż do krojenia BAMBOO 20 cm, Samura
179 zł –25 %
134 zł
SMRSNBPN
Nóż do krojenia HARAKIRI 17 cm, czarny, Samura
99 zł
SMRSNHPNC17
Nóż do warzyw 21 cm, F.Dick
Outlet
146 zł –40 %
Nóż do warzyw 21 cm, F.Dick
W magazynie (1 Szt)
87 zł
FDCK8545621
Nóż do krojenia TWIN POINT 16 cm, Zwilling
Outlet
189 zł –44 %
104 zł
ZW32320168

Noże do krojenia - ostre noże do krojenia i rzeźbienia

Co to jest nóż do plastrowania?

Nóż do krojenia to długi nóż o cienkim ostrzu ze spiczastym lub zakrzywionym czubkiem, przeznaczony do cienkiego krojenia różnych rodzajów żywności. Noże do krojenia są dość uniwersalne, ale możesz też chcieć kupić specjalne noże do krojenia szynki, sera lub chleba.

Mimo że większość noży do krojenia ma ostre jak brzytwa krawędzie, nie należy ich używać do przecinania kości lub twardszych produktów spożywczych.

Na co zwrócić uwagę przy wyborze nóż do plastrowania?

W sklepie Kulina znajdziesz wiele wysokiej jakości noży do krojenia takich producentów jak Wusthof, Zwilling, Dellinger czy F.DICK. Przy wyborze noża należy wziąć pod uwagę:

  • jakość stali - materiał noża do krojenia powinien być zawsze brany pod uwagę. Wybierz wysokiej jakości model ze stali nierdzewnej, ponieważ gwarantuje on najlepszą wydajność i trwałość.
  • długość ostrza - w zależności od tego, co chcesz kroić nożem, wybierz ostrze o odpowiedniej długości, aby uzyskać idealne, cienkie plastry.
  • komfort rękojeści - upewnij się, że nóż jest wygodny i zapewnia pewny chwyt

Jak dbać o nóż do krojenia?

Noże kuchenne to spora inwestycja, więc jeśli chcesz, aby Twój nóż do krojenia służył przez długie lata, upewnij się, że przestrzegasz tych prostych zasad czyszczenia i przechowywania noży:

  • noże często nadają się do mycia w zmywarce, ale zalecamy czyszczenie noża ręcznie, ponieważ detergenty w zmywarce mogą uszkodzić powierzchnię stalowego ostrza
  • jeśli nóż ma drewnianą rękojeść, nie należy wkładać go do zmywarki
  • aby zapobiec wysychaniu drewnianych uchwytów, należy regularnie smarować je olejem lnianym lub woskiem pszczelim
  • nóż do szynki należy przechowywać oddzielnie, aby ostrza się nie stępiły. Użyj blok lub stojak na noże lub etui na noże
  • regularnie ostrzyć nóż za pomocą ostrzałki do noży
  • używać deska do krojenia która jest przyjazna dla noży