Patelnie stalowe de Buyer
Francuskie patelnie stalowe
na całe życie
Wybierz
de Buyer - kultowe patelnie od 1830 roku
Francuska marka de Buyer doprowadziła sztukę produkcji patelni do perfekcji. Stalowa patelnia "starzeje się jak wino", a im dłużej i częściej jej używasz, tym lepsze są jej właściwości.
Naturalnie nieprzywierające
Stal staje się nieprzywierająca podczas użytkowania. Ciemna powłoka na powierzchni jest dokładnie tym, czego potrzebujesz. Po użyciu zwykle wystarczy wytrzeć ją ręcznikiem papierowym, cienka warstwa oleju tylko polepszy jej właściwości.
Optymalne zarumienienie
Stal doskonale i równomiernie przewodzi temperaturę. Jednocześnie jest wytrzymała i stabilna, więc nie ugnie się w środku z upływem czasu, jak lekkie patelnie nieprzywierające. Twoje steki i naleśniki będą zawsze idealnie przypieczone na całej powierzchni.
100% naturalne
Jako stop żelaza i węgla, stal jest w 100% naturalnym surowcem. Patelnie posiadają powłokę ochronną z organicznego wosku pszczelego. Są to przyjazne dla środowiska, nadające się do recyklingu produkty o długiej żywotności.
Smaczniejsze mięso
Czego nie potrafią nieprzywierające patelnie? "Zamknąć pory" mięsa. Na stali lub żeliwie mięso szybko zamyka pory, przez karmelizację naturalnych soków. Na powierzchni tworzy się smaczna skorupka, a soki pozostają w środku. Przypieczone na zewnątrz i soczyste w środku = wiele smaczniejsze.
Wideo instrukcja
Jak wypalić stalową patelnię
Nie obawiaj się tego! Patelnię należy wypalić przed pierwszym użyciem. W ten sposób stal staje się nieprzywierająca. Twoja patelnia nie będzie już srebrna, ale jak twierdzą Francuzi - im ciemniejsza, tym lepsza.
55 pozycji razem