patery na ciasto

20 pozycji razem
Patera na ciasto BOSSA NOVA 32 cm, z pokrywką, Nachtmann
642 zł
NM99528
Patera na ciasto BOSSA NOVA 32 cm, Nachtmann
389 zł –19 %
315 zł
NM77809
Kopulasta pokrywa BOSSA NOVA 30 cm, Nachtmann
339 zł –28 %
242 zł
NM99529
Etażerka LEGIO NOVA 29 cm, Eva Solo
479 zł –24 %
363 zł
ES887266
Patera na ciasto LEGIO NOVA, Eva Solo
479 zł –24 %
363 zł
ES887268
Patera na ciasto HAMMERSHOI 30 cm, biała, Kähler
408 zł –11 %
362 zł
KHL692274
Etażerka i wazon FONTAINE 25 cm, srebrny, Philippi
499 zł
PHP129012
Etażerka NEGRETTO 42 cm, czarna, Philippi
799 zł
PHP131003
Talerz do sushi LAZY SUSI 35 cm, obrotowy, czarny, Philippi PHP123087
Patera na ciasto HYBRID LEANDRA 20 cm, Seletti
455 zł
SLT09765
Etażerka BABELL BIG 53 cm, naturalny piaskowy, Koziol
269 zł –8 %
245 zł
KOZ7185700
Etażerka BABELL BIG 53 cm, zieleń liści, Koziol
269 zł –8 %
245 zł
KOZ7185703
Etażerka BABELL DUŻY 53 cm, koralowa, Koziol
269 zł –11 %
238 zł
KOZ7185704
Etażerka BABELL L 34 cm, naturalny popielaty, Koziol
159 zł –7 %
147 zł
KOZ7180701
Etażerka BABELL L 34 cm, zieleń liści, Koziol
159 zł –7 %
147 zł
KOZ7180703
Etażerka BABELL L 34 cm, koralowy, Koziol
152 zł –10 %
136 zł
KOZ7180704
Etażerka BABELL L 34 cm, naturalny kolor drewna, Koziol
152 zł –6 %
142 zł
KOZ7180702
Etażerka BABELL BIG 53 cm, naturalny popielaty, Koziol
269 zł –23 %
206 zł
KOZ7185701
Pokrywa kopułowa 26 cm, REVOL
299 zł –29 %
211 zł
RV655157

Stojaki na ciasta - idealne naczynia do eksponowania i serwowania ciast

patera na ciasto to wielofunkcyjne naczynie do serwowania, które może być używane do prezentowania i serwowania szerokiej gamy ciast i innych słodkich przysmaków. Na przykład ciasta, torty, ciasteczka i brownies należą do przysmaków, które można serwować na patera na ciasto.

W sklepie Kulina posiadamy szeroki asortyment stojaków na ciasta, pater i etażerek uznanych producentów m.in Seletti, Koziol, Philippi, w różnych rozmiarach, wzorach i materiałach. Niektóre z nich są wykonane z porcelany, inne z plastiku, niektóre są eleganckie, inne nieco szalone. Jesteśmy pewni, że znajdziesz idealny do uhonorowania swojego sernika!

Co jest lepsze - patera na ciasto czy etażerka?

Etapatery i talerze na ciasta to dwa przykłady naczyń używanych do prezentacji i serwowania słodyczy i innych smakołyków.

Talerze na ciasta to proste, płaskie półmiski lub talerze, które służą do serwowania i prezentowania ciast, tortów i innych deserów. Może mieć podstawę na nóżkach dla zwiększenia wysokości i elegancji lub lekko podniesioną krawędź, aby uniknąć rozlania.

Z drugiej strony, wielopoziomowy stojak zwany etażerkamoże być używany do eksponowania różnych smakołyków. Każda warstwa etażerka może zawierać inny deser, owoc lub smakołyk i może mieć dwa lub więcej poziomów. Są one często używane do prezentowania małych rzeczy, takich jak ciasteczka, babeczki, truskawki, makarony lub finger food.

Talerz na ciasto i etażerka to doskonały wybór, który może wzbogacić aranżację stołu. Wybór zależy od konkretnych preferencji i rodzaju deserów, które zamierzasz serwować.

Jakie są rodzaje stojaków na ciasta?

Kulina witryna oferuje różne modele patera na ciasto , z których każdy ma swoje własne charakterystyczne cechy i wygląd. Poniżej przedstawiono kilka najbardziej typowych stylów stojaków na ciasta:

  • patera na ciastona cokole: To prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj stojaków na ciasta, z podstawą na cokole, która dodaje wysokości i stylu do ekspozycji ciasta.
  • Etageres / Stojaki na torty z poziomami: Stojaki na ciasta z poziomami - etageres - pozwalają na wystawienie kilku ciast lub innych przysmaków jednocześnie, ponieważ mają kilka warstw. Można ich również używać do serwowania przekąsek (słodkich i kwaśnych) podczas przyjęć itp.
  • Patery na ciasta: Są to proste, płaskie talerze lub półmiski, które służą do prezentowania i serwowania ciast, tortów i innych deserów. Mogą mieć lekko podniesioną krawędź, aby uniknąć rozlania.

Możesz także kupować z naszej kolekcji serwerów do ciast, talerzy do ciast i patelni do pieczenia, aby uzyskać doskonałe wrażenia podczas pieczenia i serwowania.