235 pozycji razem
Łopatka kuchenna B BOIS, perforowana, de Buyer
113 zł
DB270106
Wałek do naleśników B BOIS, de Buyer
26 zł
DB487301
Łopatka kuchenna B BOIS, drewno, de Buyer
37 zł –21 %
29 zł
DB487530
Łopatka do naleśników B BOIS 30 cm, drewno, de Buyer
23 zł
DB487300
Łopatka kuchenna B BOIS, de Buyer
115 zł
DB270105
Chochla do zupy B BOIS, de Buyer
113 zł
DB270102
Chochla do zupy PROFI PLUS 9 cm, WMF
158 zł
WM1871016030
Łyżka do mieszania PROFI PLUS, silikonowa, WMF
109 zł
WM1873056030
Łyżka cedzakowa PROFI PLUS 12 cm, WMF
115 zł –13 %
100 zł
WM1871546030
Tłuczek do ziemniaków PROFI PLUS 29 cm, WMF
118 zł
WM1871696030
Łyżka do spaghetti PROFI PLUS, WMF
158 zł
WM1871086030
Tłuczek do ziemniaków B BOIS, de Buyer
111 zł
DB270103
Łyżka do lodów PROFI PLUS, WMF
115 zł –13 %
100 zł
WM1871416030
Pędzelek do mięs i ciast PRO, silikonowy, Zwilling
117 zł –28 %
84 zł
ZW37160011
Łopatka kuchenna INGENIO, Tefal
33 zł –9 %
30 zł
TEFK2060814
Ubijaczka PROFI PLUS 20 cm, WMF
Ubijaczka PROFI PLUS 20 cm, WMF
W magazynie (>5 Szt)
94 zł
WM1871136030
Łopatka do naleśników INGENIO, nylonowa, Tefal
33 zł
TEFK2060914
Narzędzia kuchenne INGENIO, zestaw 4 szt., Tefal
154 zł
TEFK206S414
Łopatka kuchenna 31 cm, WMF
Łopatka kuchenna 31 cm, WMF
W magazynie (>5 Szt)
55 zł
WM1870897250
Ubijaczka PRO S, ZWILLING
Ubijaczka PRO S, ZWILLING
W magazynie (5 Szt)
96 zł
ZW37160026
Łyżka perforowana STEEL 30 cm, srebrna, stal nierdzewna, OXO OXO59291
Wgórę
Inne produkty

Przybory kuchenne - niezbędne narzędzia kuchenne

Czym są przybory kuchenne?

Przybory kuchenne odgrywają kluczową rolę w przygotowywaniu posiłków i są narzędziami używanymi do przygotowywania, gotowania i serwowania żywności.

Są to niezbędne narzędzia, które sprawiają, że przygotowywanie posiłków jest prostsze, szybsze i bardziej efektywne. Niektóre z popularnych narzędzi kuchennych są następujące:

  • Łyżka do mieszania służy do mieszania potraw o gęstej konsystencji, takich jak ciasto.
  • Zestaw przyborów kuchennych który często obejmuje różne łyżki, chochle, widelce, obracacze itp.
  • Turner: Obracarka służy do szybkiego odwracania produktów spożywczych, takich jak omlet, naleśnik lub kawałek ryby.
  • Łyżka cedzakowa umożliwia odsączanie płynów, dzięki czemu idealnie nadaje się do odsączania warzyw, nabierania potraw z gulaszu lub zupy
  • Pędzel do ciasta może być używany do rozprowadzania marynat, roztopionego masła lub jajek na potrawach przed pieczeniem.
  • Tłuczek do ziemniaków służy do rozdrabniania miękkich produktów spożywczych, takich jak tłuczone ziemniaki, sos jabłkowy i smażona fasola.
  • Szpryce do naleśników służą do rozprowadzania ciasta na maszynach do naleśników.
  • Łopatka kuchenna jest używana do gotowania i pieczenia (rozprowadzania, mieszania, przewracania itp.)
  • Chochle kuchenne służą do serwowania zup, gulaszu i innych płynów.

Istnieje kilka innych narzędzi kuchennych, z których każde ma inne zastosowanie. Konkretne zadania kulinarne i preferencje szefa kuchni określą rodzaj potrzebnego sprzętu.

Jakie materiały są używane do produkcji przyborów kuchennych?

Do produkcji narzędzi kuchennych można użyć różnych materiałów. Wybór zależy od powierzchni, na której mają być używane (powierzchnia patelni, garnka lub miski kuchennej), ale najbardziej typowe materiały używane do produkcji przyborów kuchennych to:

  • Plastik: Plastikowe przybory są lekkie i niedrogie. Mogą się stopić lub odkształcić, jeśli zostaną wystawione na działanie nadmiernego ciepła, ale są idealne do użytku z nieprzywierającymi naczyniami kuchennymi.
  • Stal nierdzewna: Stal nierdzewna to wytrzymały, odporny na rdzę i higienicznie bezpieczny materiał. Trwałość stali nierdzewnej sprawia, że idealnie nadaje się ona do użytku z urządzeniami kulinarnymi o wysokiej temperaturze.
  • Nylon: Nylonowy sprzęt kuchenny jest odporny na zarysowania i wysoką temperaturę. Są lekkie i tanie, ale jeśli zostaną wystawione na działanie intensywnego ciepła, mogą się stopić lub zdeformować.
  • Silikon: Materiał ten jest idealny do użytku z naczyniami nieprzywierającymi, ponieważ jest odporny na ciepło i nieprzywierający. Silikonowe przybory kuchenne nie porysują garnków i patelni.
  • Drewno: drewniane przybory kuchenne są bezpieczne dla powierzchni nieprzywierających i nie porysują garnków ani patelni. Mogą one wytrzymać bardzo długi okres przy odpowiedniej konserwacji, a także są odporne na ciepło.

Możesz również sprawdzić nasz przewodnik zakupowy na temat 10 najlepszych artykułów kuchen nych, aby zobaczyć, w jakie inne artykuły kuchenne warto zainwestować.