210 pozycji razem
Łopatka do naleśników INGENIO, nylonowa, Tefal
34 zł
TEFK2060914
Łopatka kuchenna B BOIS, de Buyer
112 zł
DB270105
Łopatka kuchenna B BOIS, perforowana, de Buyer
113 zł –22 %
88 zł
DB270106
Łyżka cedzakowa B BOIS, drewniany uchwyt, de Buyer
113 zł –22 %
88 zł
DB270104
Łyżka perforowana B BOIS, de Buyer
113 zł –22 %
88 zł
DB270100
Wałek do naleśników B BOIS, de Buyer
23 zł
DB487301
Łyżka cedzakowa PROFI PLUS, WMF
118 zł –15 %
100 zł
WM1871976030
Chochla do zupy B BOIS, de Buyer
108 zł
DB270102
Łopatka do naleśników PROFI PLUS, WMF
92 zł
WM1872496030
Łyżka do serwowania B BOIS, drewniany uchwyt, de Buyer
108 zł
DB270101
Łopatka do naleśników B BOIS 30 cm, drewno, de Buyer
23 zł
DB487300
Pędzelek do mięs i ciast INGENIO K2072414, Tefal
57 zł –5 %
54 zł
TEFK2072414
Łyżka do mieszania INGENIO WOOD K2300514 32 cm, drewno, Tefal TEFK2300514
Łyżka do lodów do lodów GOURMET, WMF
108 zł
WM1881746040
Szpatułka kuchenna PROFI PLUS 32 cm, perforowana, WMF
130 zł
WM1871596030
Łopatka do ryb PROFI PLUS, WMF
Łopatka do ryb PROFI PLUS, WMF
W magazynie (>5 Szt)
128 zł
WM1871336030
Łyżka do mieszania PROFI PLUS, silikonowa, WMF
108 zł
WM1873056030
Łopatka kuchenna INGENIO WOOD K2304614 33 cm, Tefal
41 zł
TEFK2300814
Łopatka kuchenna B BOIS, drewno, de Buyer
37 zł
DB487530
Chochla do zupy INGENIO K1180214, stal nierdzewna, Tefal
135 zł
TEFK1180214
Łyżka do mieszania INGENIO K2064214, silikon, Tefal
44 zł
TEFK2064214
Wgórę
Inne produkty

Przybory kuchenne - niezbędne narzędzia kuchenne

Czym są przybory kuchenne?

Przybory kuchenne odgrywają kluczową rolę w przygotowywaniu posiłków i są narzędziami używanymi do przygotowywania, gotowania i serwowania żywności.

Są to niezbędne narzędzia, które sprawiają, że przygotowywanie posiłków jest prostsze, szybsze i bardziej efektywne. Niektóre z popularnych narzędzi kuchennych są następujące:

  • Łyżka do mieszania służy do mieszania potraw o gęstej konsystencji, takich jak ciasto.
  • Zestaw przyborów kuchennych który często obejmuje różne łyżki, chochle, widelce, obracacze itp.
  • Turner: Obracarka służy do szybkiego odwracania produktów spożywczych, takich jak omlet, naleśnik lub kawałek ryby.
  • Łyżka cedzakowa umożliwia odsączanie płynów, dzięki czemu idealnie nadaje się do odsączania warzyw, nabierania potraw z gulaszu lub zupy
  • Pędzel do ciasta może być używany do rozprowadzania marynat, roztopionego masła lub jajek na potrawach przed pieczeniem.
  • Tłuczek do ziemniaków służy do rozdrabniania miękkich produktów spożywczych, takich jak tłuczone ziemniaki, sos jabłkowy i smażona fasola.
  • Szpryce do naleśników służą do rozprowadzania ciasta na maszynach do naleśników.
  • Łopatka kuchenna jest używana do gotowania i pieczenia (rozprowadzania, mieszania, przewracania itp.)
  • Chochle kuchenne służą do serwowania zup, gulaszu i innych płynów.

Istnieje kilka innych narzędzi kuchennych, z których każde ma inne zastosowanie. Konkretne zadania kulinarne i preferencje szefa kuchni określą rodzaj potrzebnego sprzętu.

Jakie materiały są używane do produkcji przyborów kuchennych?

Do produkcji narzędzi kuchennych można użyć różnych materiałów. Wybór zależy od powierzchni, na której mają być używane (powierzchnia patelni, garnka lub miski kuchennej), ale najbardziej typowe materiały używane do produkcji przyborów kuchennych to:

  • Plastik: Plastikowe przybory są lekkie i niedrogie. Mogą się stopić lub odkształcić, jeśli zostaną wystawione na działanie nadmiernego ciepła, ale są idealne do użytku z nieprzywierającymi naczyniami kuchennymi.
  • Stal nierdzewna: Stal nierdzewna to wytrzymały, odporny na rdzę i higienicznie bezpieczny materiał. Trwałość stali nierdzewnej sprawia, że idealnie nadaje się ona do użytku z urządzeniami kulinarnymi o wysokiej temperaturze.
  • Nylon: Nylonowy sprzęt kuchenny jest odporny na zarysowania i wysoką temperaturę. Są lekkie i tanie, ale jeśli zostaną wystawione na działanie intensywnego ciepła, mogą się stopić lub zdeformować.
  • Silikon: Materiał ten jest idealny do użytku z naczyniami nieprzywierającymi, ponieważ jest odporny na ciepło i nieprzywierający. Silikonowe przybory kuchenne nie porysują garnków i patelni.
  • Drewno: drewniane przybory kuchenne są bezpieczne dla powierzchni nieprzywierających i nie porysują garnków ani patelni. Mogą one wytrzymać bardzo długi okres przy odpowiedniej konserwacji, a także są odporne na ciepło.

Możesz również sprawdzić nasz przewodnik zakupowy na temat 10 najlepszych artykułów kuchen nych, aby zobaczyć, w jakie inne artykuły kuchenne warto zainwestować.