Noże do carvingu

37 pozycji razem
Nóż do pomidorów Victorinox 11 cm czarny
35 zł
VN67833
Nóż do pomidorów Victorinox 10 cm czerwony
34 zł
VN67831
Nóż do pomidorów 11 cm, niebieski, Victorinox
35 zł
VN67832
Nóż do pomidorów Victorinox 11 cm zielony
35 zł
VN67836L114
Nóż do warzyw 7 cm PROFESSIONAL „S”
309 zł –17 %
256 zł
ZW31020061
Nóż do warzyw Victorinox 10 cm pomarańczowy
33 zł –18 %
27 zł
VN67706L119
Nóż do warzyw 10 cm, czerwony, Victorinox
35 zł
VN67701
Nóż do warzyw KINEO 9 cm, WMF
179 zł –8 %
164 zł
WM1896236032
Nóż do pomidorów 11 cm, różowy, Victorinox
35 zł
VN67836L115
Nóż do warzyw TWIN GRIP 8 cm, różowy, Zwilling
52 zł –26 %
38 zł
ZW38190080
Nóż do pomidorów Victorinox 11 cm pomarańczowy
33 zł
VN67836L119
Nóż do warzyw CLASSIC LINE, WMF
127 zł
WM1874516030
Nóż do warzyw Grand Gourmet PC WMF
309 zł –13 %
267 zł
WM1889466032
Nóż do warzyw DAMASCUS 9 cm, Samura
299 zł –19 %
240 zł
SMRSNDNOZ
Nóż do pomidorów Victorinox 11 cm żółty
35 zł
VN67836L118
Nóż do warzyw MO-V 9 cm, Samura
135 zł –21 %
106 zł
SMRSNMVNOZ
Nóż do pomidorów CLASSIC 14 cm, Wüsthof
502 zł
WU4109
Nóż do krojenia Crafter Wüsthof 14 cm
769 zł
WU1010801614
Nóż do warzyw GRAND CLASS PC 9 cm, WMF
296 zł
WM1891616032
Nóż do pomidorów MO-V 12 cm, Samura
180 zł –14 %
154 zł
SMRSNMVNR
Nóż do warzyw TWIN 7 cm, Zwilling
58 zł –17 %
48 zł
ZW38041070
Nóż do warzyw SPITZENKLASSE PLUS 8 cm, WMF
266 zł
WM1895436032
Nóż do warzyw TWIN GRIP XS 7 cm, czerwony, Zwilling
58 zł –31 %
40 zł
ZW38601070
Wgórę
Inne produkty

Nóż do parowania - najlepsze narzędzie do warzyw i owoców

Co to jest nóż do obierania?

Nóż do obierania to mały, wszechstronny nóż z ostrym ostrzem i spiczastym czubkiem. Jest niezbędny w każdej kuchni i ma wiele zastosowań. Nazwa noża do obierania pochodzi od jego funkcji - odcinania/obierania zewnętrznych warstw owoców lub warzyw.

Do czego mogę używać noża do obierania?

Noże do obierania to bardzo wszechstronne noże do warzyw, które mogą być przydatne w wielu zadaniach kulinarnych, takich jak:

  • obieranie owoców i warzyw, łuskanie truskawek
  • obieranie i krojenie pomidorów (noże do pomidorów)
  • usuwanie pestek: usuwanie pestek lub innych twardszych, miąższowych, niepożądanych elementów z owoców. Mimo że istnieją specjalne narzędzia do rdzeniowania, użycie naszego noża do cięcia jest bardzo proste.
  • wycinanie nacięć lub innych wzorów na powierzchni chleba i ciasta przed pieczeniem, aby zapobiec jego pękaniu
  • mielenie i krojenie w kostkę: krojenie mniejszych składników, takich jak szalotka lub czosnek, jest łatwiejsze przy użyciu małego noża do obierania.
  • przycinanie: Zręczność noża do obierania idealnie nadaje się do takich zadań, jak przycinanie liści i łodyg marchwi lub selera oraz usuwanie tłuszczu, dodatkowych kości lub ścięgien z kurczaka lub skorupiaków
  • odkostnianie krewetek

Aby lepiej przygotować owoce i warzywa, możesz również sprawdzić nasze tarki do warzyw, a także krajalnice mandoliny i obieraczki.

Jak wybrać najlepszy nóż do obierania?

Jeśli chcesz kupić nóż do obierania do swojej kuchni, powinieneś zwrócić uwagę na:

  • wygodna długość ostrza: Jeśli masz mniejszą dłoń, będziesz preferować mniejsze ostrze, aby dobrze się nim posługiwać. Większość noży do obierania ma długość od 8 cm do 16 cm.
  • doskonała ostrość ostrza: Przy wyborze najlepszych noży do obierania należy wziąć pod uwagę ostrość ostrza i łatwość konserwacji. Należy również regularnie ostrzyć ostrze.
  • wygodny uchwyt: Nóż do obierania jest używany do precyzyjnych zadań kulinarnych, dlatego aby zapewnić najlepszą kontrolę, upewnij się, że dobrze leży w dłoni.

W sklepie Kulina oferujemy najlepsze noże do obierania, noże do warzyw i noże do pomidorów renomowanych producentów, takich jak Eva Solo, Victorinox i Wüsthof, w różnych rozmiarach i z różnych materiałów.

Jak dbać o nóż do obierania?

Noże kuchenne to spora inwestycja, więc jeśli chcesz, aby Twój nóż do obierania służył przez długie lata, upewnij się, że przestrzegasz tych prostych zasad czyszczenia i przechowywania noży:

  • noże często nadają się do mycia w zmywarce, ale zalecamy czyszczenie noża ręcznie, ponieważ detergenty w zmywarce mogą uszkodzić powierzchnię stalowego ostrza
  • jeśli nóż ma drewnianą rękojeść, nie należy wkładać go do zmywarki
  • aby zapobiec wysychaniu drewnianych uchwytów, należy regularnie smarować je olejem lnianym lub woskiem pszczelim
  • nóż należy przechowywać oddzielnie, aby ostrza się nie stępiły. Użyj blok na noże lub etui na noże
  • regularnie ostrzyć nóż