Noże do carvingu

45 pozycji razem
Nóż do warzyw CLASSIC LINE, WMF
Outlet
139 zł –31 %
95 zł
WM1874516030
Nóż do warzyw GRAND GOURMET PC, WMF
325 zł
WM1889466032
Nóż do warzyw KINEO 9 cm, WMF
189 zł –18 %
154 zł
WM1896236032
Nóż do warzyw DAMASCUS 9 cm, Samura
299 zł –21 %
236 zł
SMRSNDNOZ
Nóż do pomidorów 11 cm, niebieski, Victorinox
35 zł
VN67832
Nóż do warzyw CLASSIC COLOUR 9 cm, sumak, Wüsthof
369 zł
WU1061702509
Nóż do warzyw URBAN FARMER 8 cm, drewniana rękojeść, Wüsthof WU1025247808
Nóż do krojenia URBAN FARMER 14 cm, Wüsthof
419 zł
WU1025246314
Mały nóż do warzyw CARBON FRAGMENT 11 cm, czarny, Dellinger DNGRH137P
Nóż do warzyw CLASSIC COLOUR 9 cm, koralowa brzoskwinia, Wüsthof WU1061702309
Nóż do pomidorów 11 cm, czarny, Victorinox
40 zł
VN67833
Nóż do pomidorów CLASSIC 14 cm, Wüsthof
469 zł
WU4109
Nóż do warzyw CLASSIC COLOUR 9 cm, różowa sól himalajska, Wüsthof WU1061702409
Nóż do warzyw CLASSIC COLOUR 9 cm, fioletowy batat, Wüsthof WU1061702209
Mały nóż do warzyw VIVUM 10 cm, stalowy, brązowy, F.DICK
Nowość
FDCK83647102H
Nóż do pomidorów 11 cm, zielony, Victorinox
40 zł
VN67836L114
Nóż do warzyw CLASSIC COLOUR 9 cm, aksamitna ostryga, Wüsthof WU1061702109
Nóż do warzyw URBAN FARMER 10 cm, Wüsthof
369 zł
WU1025245110
Nóż do warzyw PERFORMER 9 cm, Wüsthof
899 zł
WU1061200409
Wgórę
Inne produkty

Nóż do parowania - najlepsze narzędzie do warzyw i owoców

Co to jest nóż do obierania?

Nóż do obierania to mały, wszechstronny nóż z ostrym ostrzem i spiczastym czubkiem. Jest niezbędny w każdej kuchni i ma wiele zastosowań. Nazwa noża do obierania pochodzi od jego funkcji - odcinania/obierania zewnętrznych warstw owoców lub warzyw.

Do czego mogę używać noża do obierania?

Noże do obierania to bardzo wszechstronne noże do warzyw, które mogą być przydatne w wielu zadaniach kulinarnych, takich jak:

  • obieranie owoców i warzyw, łuskanie truskawek
  • obieranie i krojenie pomidorów (noże do pomidorów)
  • usuwanie pestek: usuwanie pestek lub innych twardszych, miąższowych, niepożądanych elementów z owoców. Mimo że istnieją specjalne narzędzia do rdzeniowania, użycie naszego noża do cięcia jest bardzo proste.
  • wycinanie nacięć lub innych wzorów na powierzchni chleba i ciasta przed pieczeniem, aby zapobiec jego pękaniu
  • mielenie i krojenie w kostkę: krojenie mniejszych składników, takich jak szalotka lub czosnek, jest łatwiejsze przy użyciu małego noża do obierania.
  • przycinanie: Zręczność noża do obierania idealnie nadaje się do takich zadań, jak przycinanie liści i łodyg marchwi lub selera oraz usuwanie tłuszczu, dodatkowych kości lub ścięgien z kurczaka lub skorupiaków
  • odkostnianie krewetek

Aby lepiej przygotować owoce i warzywa, możesz również sprawdzić nasze tarki do warzyw, a także krajalnice mandoliny i obieraczki.

Jak wybrać najlepszy nóż do obierania?

Jeśli chcesz kupić nóż do obierania do swojej kuchni, powinieneś zwrócić uwagę na:

  • wygodna długość ostrza: Jeśli masz mniejszą dłoń, będziesz preferować mniejsze ostrze, aby dobrze się nim posługiwać. Większość noży do obierania ma długość od 8 cm do 16 cm.
  • doskonała ostrość ostrza: Przy wyborze najlepszych noży do obierania należy wziąć pod uwagę ostrość ostrza i łatwość konserwacji. Należy również regularnie ostrzyć ostrze.
  • wygodny uchwyt: Nóż do obierania jest używany do precyzyjnych zadań kulinarnych, dlatego aby zapewnić najlepszą kontrolę, upewnij się, że dobrze leży w dłoni.

W sklepie Kulina oferujemy najlepsze noże do obierania, noże do warzyw i noże do pomidorów renomowanych producentów, takich jak Eva Solo, Victorinox i Wüsthof, w różnych rozmiarach i z różnych materiałów.

Jak dbać o nóż do obierania?

Noże kuchenne to spora inwestycja, więc jeśli chcesz, aby Twój nóż do obierania służył przez długie lata, upewnij się, że przestrzegasz tych prostych zasad czyszczenia i przechowywania noży:

  • noże często nadają się do mycia w zmywarce, ale zalecamy czyszczenie noża ręcznie, ponieważ detergenty w zmywarce mogą uszkodzić powierzchnię stalowego ostrza
  • jeśli nóż ma drewnianą rękojeść, nie należy wkładać go do zmywarki
  • aby zapobiec wysychaniu drewnianych uchwytów, należy regularnie smarować je olejem lnianym lub woskiem pszczelim
  • nóż należy przechowywać oddzielnie, aby ostrza się nie stępiły. Użyj blok na noże lub etui na noże
  • regularnie ostrzyć nóż