Formy do chleba

21 pozycji razem
Keksówka 31 x 13 cm, kremowa, Emile Henry
198 zł
EH026180
Forma do pieczenia bajgli, zestaw 6 szt., brązowa, silikonowa, Lékué LKE0220350M10M017
Keksówka DELIBAKE J1640374, 30 cm, Tefal
115 zł –18 %
94 zł
TEFJ1640374
Zestaw do pieczenia chleba i bagietek, 3 el., brązowy, Lékué
229 zł –17 %
LKE3000085SURM017
Forma do pieczenia bagietek, silikonowa, brązowa, Lékué
100 zł –11 %
89 zł
LKE0203100M10M017
Taca na bagietki 40 cm, na 3 szt., de Buyer
389 zł –12 %
339 zł
DB336603
Zestaw do pieczenia chleba, 4 el., de Buyer
319 zł –38 %
197 zł
DB471300
Keksówka 30 x 10,8 cm, de Buyer
199 zł –34 %
130 zł
DB471630
Forma do pieczenia bułek, brązowa, silikonowa, Lékué
105 zł –16 %
88 zł
LKE0202300M10M017
Keksówka DELIBAKE J1640174 30 cm, Tefal
64 zł –15 %
54 zł
TEFJ1640174
Forma do pieczenia chleba GOLD ELEGANCE 25 cm, brązowa, stalowa, Guardini GD73025GEGNAM
Keksówka 25 cm, brązowa, Lékué
85 zł –7 %
79 zł
LKE2410525M10M017
Forma do pieczenia chleba XBAKE 25 cm, niebieska, stalowa, Guardini GD13025PBSGNAM
Keksówka 28 cm, brązowa, Lékué
100 zł –12 %
88 zł
LKE1210528M10M017
Forma do pieczenia chleba SILVER ELEGANCE 30 cm, czarna, stalowa, Guardini GD73030SEGNAM
Keksówka 15 x 7,5 x 4,8 cm, stal, de Buyer
60 zł –30 %
42 zł
DB471515

Patelnie do chleba i bochenków - do domowego chleba i innych słodkich lub kwaśnych domowych wypieków

Czym są patelnie do chleba i bochenki?

Formy do pieczenia bochenków, powszechnie nazywane formami do pieczenia chleba, to rodzaj form do pieczenia ciast, które zazwyczaj mają prostokątny kształt i głębokie ścianki, które umożliwiają wyrastanie ciasta. Są one przeznaczone przede wszystkim do pieczenia chleba, ale mogą być używane do pieczenia wielu innych potraw, takich jak pieczeń mięsna, drizzle cytrynowe, terriny, chleb bananowy oraz różne ciasta bochenkowe i pasztety.

Co należy wziąć pod uwagę przy zakupie formy do chleba i bochenka?

  • Rozmiar: Zdecyduj, jaki rodzaj chleba będziesz piec najczęściej. W sklepie Kulina dostępne są tradycyjne foremki do chleba z wysoką kopułą, dłuższe lub krótsze foremki do bochenków, a także silikonowe formy do bagietek lub bułek.
  • Materiał: Aluminium, żeliwo, silikon i ceramika to popularne materiały używane do produkcji patelni do chleba.
  • Cechy: Twoje wypieki łatwiej wyślizgną się z formy, jeśli jest ona pokryta nieprzywierającą powłoką, perforowane otwory sprzyjają cyrkulacji powietrza dla uzyskania bardziej chrupiącej skórki, a pokrywa utrzyma chleb w ładnym kształcie kwadratu.

Do regularnego pieczenia chleba i ciast bochenkowych, Kulina oferuje różnorodne patelnie bochenkowe najlepszych marek, takich jak de Buyer, Emile Henry, Eva Solo i Lékué. Wiele naszych patelni do chleba ma nieprzywierającą powłokę, która ułatwia wyjmowanie bochenka lub ciasta z patelni.

Jaka jest idealna forma do pieczenia chleba?

Podczas pieczenia chleba należy używać odpowiedniej formy, aby chleb upiekł się równomiernie i utworzył wspaniałą zewnętrzną skórkę. Forma do pieczenia chleba lub bochenka z wysokimi krawędziami, które umożliwiają wyrastanie chleba, została zaprojektowana specjalnie do pieczenia chleba. Aby zapewnić równomierne nagrzewanie i łatwe wyjmowanie, użyj aluminiowej, stalowej, nieprzywierającej formy do pieczenia chleba. Forma do pieczenia chleba z pokrywką zapobiegnie wyrastaniu chleba, czego efektem będzie kwadratowy bochenek o jednolitej strukturze i głębokiej, złocistej skórce.

Czy do pieczenia chleba lepsza jest metalowa patelnia?

Metalowe patelnie są preferowaną metodą pieczenia dla większości piekarzy. Metalowe patelnie do bochenków łatwo i szybko przewodzą ciepło, umożliwiając jego przepływ przez patelnię, a następnie do ciasta, co pomaga upiec bochenki bardziej równomiernie.

Gotowy do rozpoczęcia pieczenia chleba? Aby uprościć ten proces, można użyć profesjonalnej formy do pieczenia chleba z bogatej kolekcji profesjonalnych naczyń do pieczenia Kulina.