Patelnia do smażenia MINERAL B ELEMENT PRO 20 cm, stalowa, de Buyer

Kod: DB568020
Promocja
Marka: de Buyer
429 zł –40 %
Patelnia do smażenia MINERAL B ELEMENT PRO 20 cm, stalowa, de Buyer
429 zł –40 % 257 zł
W magazynie (14 Szt)

Stalowa patelnia Mineral B Element PRO ma prostą konstrukcję i jest wyposażona w nitowany uchwyt ze staliwa z otworem do zawieszania. Francuska firma de Buyer , która produkuje patelnie, jest znana na całym świecie, szczególnie w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na ich niezbędne właściwości podczas pieczenia mięsa lub warzyw.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Stalowa patelnia Mineral B Element PRO ma prostą konstrukcję i jest wyposażona w nitowany uchwyt ze staliwa z otworem do zawieszania. Francuska firma de Buyer , która produkuje patelnie, jest znana na całym świecie, szczególnie w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na ich niezbędne właściwości podczas pieczenia mięsa lub warzyw.

Gama patelni Mineral B Element została wzbogacona do użytku domowego o wykończenie na bazie wosku pszczelego. Chroni to je przed utlenianiem i zwiększa naturalne właściwości nieprzywierające patelni, które również poprawiają się z każdym użyciem. Patelnie są przeznaczone do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych. Patelnie stalowe Mineral B Element są w 100% naturalne, ekologiczne i nadają się do recyklingu. Patelnie Mineral B Element PRO mogą być używane do kończenia gotowania potraw w piekarniku bez ograniczeń czasowych.

Patelnie Mineral B Element PRO w skrócie:

  • Patelnie są idealne do smażenia mięsa lub warzyw oraz grillowania. Do chrupiących naleśników i doskonałych omletów.
  • Stal jest w 100% naturalnym materiałem z wykończeniem na bazie wosku pszczelego.
  • Patelnie Mineral B Element nie mają sztucznej powierzchni nieprzywierającej, nie zawierają PFOA ani PTFE.
  • Bez dodatku chemikaliów - produkcja przyjazna dla środowiska.
  • Przyjazny dla środowiska i nadający się do recyklingu.
  • Cząsteczki żelaza z patelni są korzystne dla zdrowia.
  • Patelnie mogą być używane w bardzo wysokich temperaturach, w których przygotowane jedzenie szybko się chowa i nie traci witamin ani składników odżywczych.
  • Im częściej patelnia jest używana, tym lepsze są jej właściwości nieprzywierające.
  • Doskonała przewodność cieplna.
  • Solidna konstrukcja, bardzo długa żywotność.

Reakcja Maillarda:

Gdy patelnia zostanie podgrzana do temperatury powyżej 140°C, przygotowywana potrawa szybko się karmelizuje z powodu karmelizacji naturalnych soków. Tworzy się skorupa, która zapobiega wysychaniu żywności w środku. Rezultatem jest przyrumienione i chrupiące danie z miękkim i wilgotnym środkiem. Idealny do pieczenia mięsa, przygotowywania chrupiących naleśników lub smacznych omletów.

Jak dbać o patelnie MINERAL B:

  1. Patelnie stalowe de Buyer to patelnie na całe życie, które są objęte dożywotnią gwarancją. Nie dotyczy to jednak roszczeń spowodowanych niewłaściwym użytkowaniem. Przed pierwszym użyciem należy uważnie przeczytać instrukcję.
  2. Stal jest materiałem naturalnym, a patelnie są wykonywane ręcznie. Mogą więc mieć drobne naturalne niedoskonałości estetyczne.
  3. Przed pierwszym użyciem patelni należy rozpakować ją z oryginalnego opakowania i umyć gąbką pod bieżącą ciepłą wodą. Usuń wosk z zewnętrznej części patelni, aby uniknąć zanieczyszczenia płyty grzewczej, a następnie osusz patelnię.
  4. Spal patelnię, możesz zobaczyć procedurę na filmie po prawej stronie. Włącz płytę grzewczą na maksymalną moc i umieść na niej patelnię. Wlej około 1-2 mm oleju na patelnię i pozwól mu się rozgrzać, aż olej zacznie dymić = spalanie jest zakończone (podczas spalania obróć patelnię, aby olej dostał się na wewnętrzne strony, patelnia zacznie ciemnieć miejscami na dnie).
  5. Pozostawić patelnię do ostygnięcia i zetrzeć pozostały olej serwetką lub szmatką, nie myć, aby zachować warstwę ochronną i zapobiec rdzewieniu, patelnia jest gotowa do użycia.
  6. Wystarczy wytrzeć patelnię ręcznikiem papierowym po użyciu, naoliwiona powierzchnia chroni patelnię. Przechowywać w suchym miejscu.
  7. Używaj detergentów tylko wyjątkowo i NEVER włóż patelnię do zmywarki lub pozwól jej namoknąć!!!
    Stopniowe ciemnienie patelni jest naturalne, zapewniając lepszą powierzchnię nieprzywierającą. Ewentualną rdzę można usunąć szorstką stroną gąbki, a następnie naoliwić, nie jest to powód do narzekania na patelnię.

Stalowa patelnia i indukcja:

Stal (żelazo) jest bardzo reaktywnym przewodnikiem ciepła i dlatego jej zdolność do nagrzewania indukcyjnego jest wyjątkowa. W związku z tym należy przestrzegać poniższych instrukcji dotyczących kuchenki indukcyjnej:

  • nie używaj maksymalnej mocy. Nawet niższa moc na indukcji wystarcza do doskonałego smażenia.
  • nie używaj funkcji booster (szybkie uruchomienie ogrzewania)
  • nie przegrzewać pustej patelni

Parametry dodatkowe

Kategoria: Patelnie do smażenia
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.1 kg
Materiał: Stal
Rozmiar: 20 cm
Właściwości: Nadaje się do indukcji
Rodzaj produktu: Uniwersalna patelnia
Seria: de Buyer Mineral B Element
Margin: A
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

How to season a carbon steel pan?

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: