Nóż szefa kuchni GOURMET 23 cm, Wüsthof

Kod: WU456223
Marka: WÜSTHOF
399 zł
W magazynie (2 Szt)

Nóż szefa kuchni Gourmet niemieckiego producenta Wüsthof to uniwersalny nóż do codziennego użytku w kuchni. Długość ostrza 23 cm.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

OPIS

Nóż Gourmet Chef's Knife 4562/23 niemieckiego producenta Wüsthof pomoże Ci w codziennej pracy w kuchni. Używaj go do krojenia, siekania lub krojenia w kostkę różnych rodzajów żywności. Nóż jest niekuty, ostrze wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej i jest doskonale wyważone. Posiada syntetyczną rękojeść, która jest mocowana za pomocą solidnych nitów.

SPECYFIKACJA

Długość ostrza: 23 cm

Materiał: stal nierdzewna, syntetyk

Gwarancja: 2 lata

Kraj produkcji: Niemcy

ZALETY I WADY

plus

Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej.

Nóż jest doskonale wyważony.

Rękojeść mocowana jest za pomocą nitów stałych.

Wszechstronny nóż do codziennego użytku.

PRAKTYCZNE PORADY

Można myć w zmywarce: Zalecamy delikatne mycie ręczne. Podczas mycia w zmywarce do naczyń ostrze nie może uderzać o inne sztućce lub noże.

Jak ostrzyć noże za pomocą ostrzałki?

Ostrzałkę trzymamy pionowo w jednej ręce, a nóż w drugiej (nachylonej pod kątem ok. 20° do powierzchni ostrzałki). Najlepiej jest mieć podpórkę (np. stół i ręcznik, aby ostrzałka się nie ześlizgiwała), aby utrzymać ten sam kąt na całym ostrzu i zachować precyzję ostrzenia. Praca z ostrzałką prętową wymaga praktyki, aby uniknąć niechcianych ząbków na ostrzu. Pociągnij nóż od pięty do czubka naprzeciw ostrzu i powtórz to samo z drugiej strony ostrza (20 razy z każdej strony). Staraj się zachować ten sam kąt między nożem a ostrzałką i nie naciskaj zbyt mocno.

Czy zastanawiasz się jaka jest różnica między osełką, ostrzałką do noży a kamieniem do ostrzenia?

VIDEO

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże szefa kuchni
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.25 kg
Rozmiar: 23 cm
Długość ostrza: 23 cm
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: