Sól

30 pozycji razem
Sól cytrusowa 70 g, płatki, Mill & Mortar
38 zł
MM19907
Sól czarna 80 g, płatki, Mill & Mortar
38 zł
MM19904
Sól do czerwonego wina 80 g, płatki, Mill & Mortar
38 zł
MM19906
Sole wykończeniowe, zestaw 3 sztuk, Mill & Mortar
137 zł
MM30087
Sól Porcini 80 g, płatki, Mill & Mortar
37 zł
MM19909
Sól truflowa 265 g, z młynkiem, Lie Gourmet
60 zł –5 %
57 zł
LIE122
Pojemnik na sól RO 11,5 cm, Rosendahl
130 zł
RSD20494
Organiczna sól sercowa 60 g, Mill & Mortar
47 zł
MM19918
Organiczna sól różana 70 g, Mill & Mortar
47 zł
MM19919
Sól FLEUR DE SEL 120 g, Lie Gourmet
42 zł –7 %
39 zł
LIE269
Sól z czerwonym winem i liśćmi laurowymi 340 g, Nicolas Vahé NV104981016
Pojemnik na sól RO 11,5 cm, czarny, Rosendahl
129 zł –10 %
116 zł
RSD20496
Sól z pomidorami, parmezanem i bazylią 300 g, Nicolas Vahé NV104981027
Sól z czosnkiem i czerwoną papryką 325 g, Nicolas Vahé NV104981001
Solniczka i pieprzniczka 6,5 cm, biały/czarny, Rosendahl
166 zł
RSD20495
Francuska sól morska 335 g, Nicolas Vahé
59 zł
NV104981004
Sól cytrynowo-tymiankowa 320 g, Nicolas Vahé
53 zł
NV104981023
Sól THE SECRET BLEND 320 g, Nicolas Vahé
52 zł
NV104981003
Sól morska czarna 320 g, Nicolas Vahé
76 zł
NV104981035
Wgórę
Inne produkty

Sole smakowe i aromatyzowane - mały smakołyk do kuchni lub dla przyjaciela...

Sól - czy jest ważna w gotowaniu?

Sól, podobnie jak pieprz - jest jedną z najpopularniejszych przypraw, którą doprawiamy nasze dania od tysięcy lat. Każdy szef kuchni prawdopodobnie powiedziałby nawet, że sól jest jednym z największych przyjaciół ludzkości! Toczono o nią wojny, płacono nią pensje, pomagała ludziom leczyć rany, a nawet przynosiła szczęście!

Jakie są główne role soli w kuchni? Czy to jest zdrowe?

Sól poprawia smak i jest niezbędnym składnikiem odżywczym i konserwującym żywność. I choć dodawanie zbyt dużej ilości soli do potraw może być niezdrowe, sól jest składnikiem odżywczym, który jest niezbędny dla ludzkiego życia - równoważy płyny we krwi, utrzymuje zdrowe ciśnienie krwi oraz reguluje pracę mięśni i impulsy nerwowe.

Sól - czym ją przyprawiać i jak podawać?

Pamiętaj, że sól wzmacnia naturalny smak składników, ale jeśli obawiasz się dodawania zbyt dużej ilości soli do potraw, możesz posolić je tylko trochę i przynieść na stół wysokiej jakości, czystą lub aromatyzowaną sól. Sól - w przeciwieństwie do pieprzu nie musi być świeżo zmielona (nie zawiera żadnych lotnych związków, które uwalniają się podczas mielenia i nie starzeje się), ale warto użyć młynka lub moździerza, aby uzyskać odpowiednią wielkość soli do potrawy.

W Kulina oferujemy interesujący wybór naturalnych i zdrowych soli i przypraw dla smakoszy. Świetnie prezentują się na kuchennej półce lub blacie, a także na stole, zapewniając gościom odpowiednią ilość aromatu do potraw i oferując nowe smaki.

Jakie składniki są zwykle używane do aromatyzowania soli?

  • suszone zioła
  • suszone cytrusy lub pomidory
  • inne przyprawy

Do czego można używać soli smakowej?

Używaj naszych mieszanek soli do przyprawiania wszystkich rodzajów potraw, nawet tych najprostszych! Możesz użyć soli smakowej do:

  • wszystkie rodzaje sałatek i zieleniny
  • nad mięsem i rybami
  • nad pieczonymi warzywami i ziemniakami
  • dania z makaronu
  • wysokiej jakości chleb z... plastrami pomidora
  • desery (sól z suszonym chili szczególnie dobrze komponuje się z czekoladą!)