128 pozycji razem
Tłuczek do mięsa PROFI PLUS 34 cm, WMF
226 zł
WM1873086040
Wkład do gotowania na parze FUNCTION 4 20 cm, WMF
484 zł
WM0766206380
Nożyczki kuchenne TOUCH, czarne, WMF
58 zł –6 %
54 zł
WM1879206100
Wkład do gotowania na parze BLOOM, Joseph Joseph
127 zł
JS45033
Nożyce do ziół, WMF
Nożyce do ziół, WMF
W magazynie (14 Szt)
64 zł
WM1882486030
Szczypce kuchenne 24 cm, stal nierdzewna, de Buyer
52 zł
DB478824N
Akcesorium do gotowania jajek w koszulkach, zestaw 2 szt., pomarańczowy, Lékué LKE3402900N07U009
Obieraczka do warzyw PROFI PLUS, obrotowa, WMF
129 zł
WM1871556030
Narzędzie do usuwania łodyg truskawek TOP TOOLS, WMF
79 zł
WM1892626210
Wkład do gotowania na parze INGENIO K2071614, Tefal
84 zł –27 %
61 zł
TEFK2071614
Obieraczka do warzyw PROFI PLUS, do słupków Julienne, WMF
119 zł –14 %
102 zł
WM1873546030
Moździerz i tłuczek GOURMET, porcelana, WMF
123 zł –12 %
108 zł
WM0645416040
Nożyczki kuchenne GRAND GOURMET, WMF
350 zł –9 %
316 zł
WM1880266030
Skórka do cytrusów PROFI PLUS, WMF
89 zł
WM1871436030
Nożyczki kuchenne, WMF
105 zł –5 %
Nożyczki kuchenne, WMF
W magazynie (5 Szt)
99 zł
WM1882469990
Nożyce do drobiu, WMF
259 zł –16 %
Nożyce do drobiu, WMF
W magazynie (1 Szt)
216 zł
WM1883206030
Skrobaczka do skórki cytrynowej GOURMET 12 cm, WMF
35 zł
WM1883016030
Wkład do gotowania na parze 24 cm, stal nierdzewna, MAUVIEL ML522124
Wkład do gotowania na parze 20 cm, stal nierdzewna, Mauviel ML522120
Szczypce kuchenne INGENIO, Tefal
122 zł –20 %
97 zł
TEFK2060714
Obieraczka do warzyw PROFI PLUS, ostrze krzyżowe, WMF
119 zł –15 %
100 zł
WM1872616030
Wgórę
Inne produkty

Inne narzędzia kuchenne - gotuj jak profesjonalista

Czym są narzędzia kuchenne?

Narzędzia kuchenne, jak zapewne dobrze wiesz, to ręczne urządzenia używane głównie w kuchni do przygotowywania posiłków - znajdziesz je wszystkie na stronie Kulina, w kategorii sprzęt kuchenny, ale mamy też dodatkowe narzędzia kuchenne przedstawione w kategorii tutaj, aby ułatwić gotowanie, pieczenie, czyszczenie i przechowywanie. Nawet najprostsze czynności, takie jak odcedzanie makaronu lub odmierzanie suchych składników, mogą być trudne bez odpowiedniego sprzętu i przyborów kuchennych, więc upewnij się, że zebrałeś wszystkie niezbędne urządzenia. Możesz również przeczytać nasz przewodnik zakupowy na temat 10 niezbędnych artykułów kuchennych tutaj.

Nasza kolekcja narzędzi kuchennych obejmuje wszystko, od mezzalun po proste narzędzia, takie jak nożyczki. Na stronie Kulina można uzyskać wszystkie materiały potrzebne do wyposażenia kuchni od najlepszych marek, takich jak WMF, Zwilling, Eva Soloitp.

Jakie są rodzaje dostępnych narzędzi kuchennych i do czego służą?

Na stronie Kulina dostępny jest szeroki wybór narzędzi kuchennych, a niektóre z nich wymieniono poniżej:

  • Otwieracze do puszek: Przecinają wieczko puszki, aby ją otworzyć.
  • Obieraczki: Obieraczka to narzędzie kuchenne służące do łatwego usuwania zewnętrznej skórki z owoców i warzyw.
  • Nożyczki kuchenne: Te wielofunkcyjne narzędzia są używane w kuchni do różnych zadań, w tym do przycinania mięsa, krojenia ziół i otwierania opakowań.
  • Tłuczki do mięsa: Służą do spłaszczania lub ubijania mięsa, aby stało się bardziej miękkie.
  • Wałki do ciasta: Są to narzędzia do spłaszczania i rozwałkowywania ciasta do pieczenia lub smażenia.
  • Moździerze: Narzędzia te są używane do rozdrabniania i mielenia żywności, zwłaszcza przypraw i ziół.
  • Narzędzie do flambirowania: Są one używane w efektownej metodzie kulinarnej polegającej na spalaniu płynów na bazie alkoholu w żywności w celu nadania jej smaku i wyeksponowania.
  • Kosze do gotowania na parze: Służą do gotowania na parze warzyw, owoców morza lub innych potraw poprzez umieszczenie ich w koszyku nad wrzącą wodą.
  • Szczypce kuchenne są również wielofunkcyjnym narzędziem kulinarnym używanym do trzymania, obracania i serwowania różnych potraw.
  • Mezzaluny: Te dwuręczne, zakrzywione noże są używane do cięcia ziół, warzyw i innych przedmiotów.
  • Na koniec mamy szpikulce do szaszłyków to długie drewniane/metalowe patyczki, które są używane do nawlekania i gotowania potraw mięsnych lub warzywnych.