Noże

Tasaki do mięsa - moc i precyzja w jednym

Jeśli chodzi o krojenie mięsa i siekanie kości, zwykły nóż to za mało i tu z pomocą przychodzi tasak...

Nóż do obierania: niezbędny do przetwarzania owoców i warzyw

Bez strat, bez wyślizgiwania się i bez nadwyrężania dłoni - tak właśnie pracuje się z nożem do obier...

Nóż do filetowania - precyzyjne narzędzie do perfekcyjnego rzeźbienia

Nóż do filetowania to niezastąpione narzędzie dla każdego, kto szczyci się precyzyjną i wydajną prac...

Jak długi powinien być nóż szefa kuchni?

Czy wiesz, że odpowiednia długość noża szefa kuchni ma duży wpływ nie tylko na wydajność pracy w kuc...

Nóż do obierania: niezastąpiony pomocnik przy przygotowywaniu warzyw

Nie jest tak kultowy jak nóż szefa kuchni ani tak stylowy jak nóż do steków, ale zdecydowanie nie po...

Noże do steków: kiedy są potrzebne i które wybrać?

Jeśli kiedykolwiek zmagałeś się z kawałkiem soczystego steku przy użyciu zwykłego noża, być może zas...

Noże WÜSTHOF: najlepsze narzędzia z Solingen

Niezwykle ostre, wysokiej jakości i niezwykle trwałe - takie są noże WÜSTHOF, które od ponad 200 lat...

Instrukcje ostrzenia noży

Zacznijmy od wyjaśnienia różnicy między ostrzeniem a szlifowaniem. Ostrzymy noże, gdy są naprawdę tę...

Noże stalowe: ostrość, która nie ma sobie równych

Jeśli zastanawiasz się nad zakupem wysokiej jakości noża, wybierasz pomiędzy nożem z Nierdzewny, Da...

Noże Victorinox - uosobienie szwajcarskiej precyzji

Bezkompromisowa jakość, precyzyjne wykonanie i ponadczasowy design - to atrybuty, które łączy w sobi...