Drobna tarka do skórki cytrusów Zester z uchwytem z orzecha włoskiego Master Microplane

Kod: MI43320
139 zł –3 %
Drobna tarka do skórki cytrusów Zester z uchwytem z orzecha włoskiego Master Microplane
139 zł –3 % 135 zł
W magazynie (1 Szt)

Wyjątkowo piękne, niezwykle przyjemne w dotyku uchwyty z olejowanego orzecha włoskiego, które dodają ciepłego akcentu każdemu stylowi wyposażenia kuchni, to jedna z głównych zalet nowej serii stylowych tarek Master amerykańskiej marki Microplane®. Oprócz wyjątkowego designu, kilka rodzajów tarki może pochwalić się doskonałą funkcjonalnością, którą będziesz się cieszyć przez lata dzięki jakości użytych materiałów. Oczywisty wybór dla "rzemieślników", którzy lubią tworzyć w kuchni perfekcyjne dzieła sztuki.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Wyjątkowo piękne, niezwykle przyjemne w dotyku uchwyty z olejowanego orzecha włoskiego, które dodają ciepłego akcentu każdemu stylowi wyposażenia kuchni, to jedna z głównych zalet nowej serii stylowych tarek Master amerykańskiej marki Microplane®. Oprócz wyjątkowego designu, kilka rodzajów tarki może pochwalić się doskonałą funkcjonalnością, którą będziesz się cieszyć przez lata dzięki jakości użytych materiałów. Oczywisty wybór dla "rzemieślników", którzy lubią tworzyć w kuchni perfekcyjne dzieła sztuki.

Zester drobna tarka do skórek cytrusów jest specjalnie zaprojektowana do ścierania zewnętrznej części skórki owoców cytrusowych. Angielski termin "zest" odnosi się do wierzchniej, kolorowej warstwy skórki cytrusów, która zawiera pachnące olejki eteryczne. Skórki cytryn, pomarańczy, limonek i innych owoców cytrusowych są powszechnie stosowane w kuchni do aroMatyzowania różnych potraw, od słodkich deserów, przez dressingi i sosy, po makarony i pieczone mięsa, ale także do ich dekoracji, zarówno świeżych, jak i kandyzowanych. Zester ściera cienką skórkę dokładnie i precyzyjnie, bez niepożądanych uszkodzeń owoców.

  • Drobna tarka zester specjalnie zaprojektowana do ścierania skórki z owoców cytrusowych
  • Wąski i bardzo długi obszar roboczy
  • Można nim również zetrzeć twardy ser, imbir, czekoladę, gałkę muszkatołową lub trufle
  • Tworzy delikatne puree z czosnku, przekształca przyprawy w aromatyczny proszek
  • Piękny rzemieślniczy design z drewnianym uchwytem połączone z wyjątkową funkcjonalnością
  • Seria Master otrzymała prestiżową nagrodę Red Dot Design Award 2017 - winner
  • Gumowa nakładka antypoślizgowa zapewnia większą stabilność podczas pracy i chroni powierzchnię roboczą
  • Ostrość tarki zapobiega kruszeniu się, ścieraniu i miażdżeniu żywności
  • Wydajna i precyzyjna tarka bez zbędnego wysiłku i nacisku
  • Uchwyt wykonany z olejowanego drewna orzechowego z certyfikatem pochodzenia z USA
  • Trwale ostra część funkcjonalna wykonana z chirurgicznej stali nierdzewnej 18/8
  • Można ją zawiesić na poręcznym haczyku na uchwycie
  • Łatwe czyszczenie gąbką/szczotką pod bieżącą wodą
  • Nadaje się do zmywarki
  • W zestawie pokrywa ochronna do bezpiecznego przechowywania w szufladzie

Uwaga: Ze względu na naprawdę dużą ostrość tarki, zalecamy dla bezpieczeństwa używanie rękawic Microplane® lub ochraniaczy na palce!

Skórki cytrusów - wskazówki:

  • W przypadku skórki cytrusów wybierz owoce cytrusowe, które nie zostały poddane obróbce chemicznej
  • Owoce dokładnie umyj pod bieżącą zimną wodą
  • Lekko zetrzej palcami tłuszcz i brud
  • Dokładnie wysusz
  • Umieść młynek typu zester ukośnie na powierzchni roboczej i delikatnie zetrzej skórkę z cytrusów
  • Uważaj, aby nie trafić w biało-gorzką warstwę skórki, która znajduje się tuż pod skórką
  • Stopniowo obracaj owoce, dopóki nie uzyskasz pożądanej ilość skórki
  • Możesz również trzymać tarkę w powietrzu i zetrzeć składnik np. bezpośrednio do miski ze słodkim kremem
  • Drobne wiórki należy wykorzystać do gotowania najlepiej od razu, gdy kora jest świeża i aromatyczna
  • Użyj owoców bez skórki, aby uzyskać pyszny sok
  • Wyczyść tarkę gąbką pod bieżącą wodą

Nowa kolekcja Master nagrodzona prestiżową nagrodą Red Dot Design Award 2017 obejmuje kilka rodzajów eleganckich tarek kuchennych z pięknymi uchwytami wykonanymi z olejowanego drewna orzecha amerykańskiego. Ponadczasowo zaprojektowane z praktyczną, antypoślizgową gumową końcówką, tarki są oparte na serii Gourmet i zostały zaprojektowane we współpracy z profesjonalistami i zapalonymi kucharzami-hobbystami. Długa, smukła, lekko zakrzywiona część funkcjonalna, która ma bardzo szeroki zasięg i doskonałą ostrość, wykonana jest z chirurgicznej stali nierdzewnej 18/8. Linia Master łączy w sobie niezapomniane dziedzictwo Microplane® - podobieństwo tarek do narzędzi do obróbki drewna - z nowoczesnym designem artystycznie wykonanych produktów rzemieślniczych o nienagannej jakości, funkcjonalności i trwałości.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Naczynia kuchenne
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.2 kg
Rodzaj produktu: Przybory kuchenne
Seria: Microplane Master
Margin: E

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Please log in again

We are sorry for interrupting your flow. Your CSRF token is probably not valid anymore. To keep your e-shop secure, we need you to log in again.

Thank you for your understanding.

Zaloguj sie