RABAT 20%
WMF PROFI RESIST
Odpowiednia patelnia, od samego początku
Nieprzywierająca patelnia na całe życie.
Odporna na zarysowania i wytrzymała na wysokie temperatury podczas smażenia mięs.
#1
Marka WMF jest numerem jeden w kategorii produktów gospodarstwa domowego w Niemczech.
160 lat historii. Ponad 500 nagród za design.
Dotknij prawdziwego kunsztu.
Nierdzewna, a jednocześnie nierzywierająca
Siatka ochronna
Nieprzywierająca powierzchnia PermaDur jest chroniona przez wypukłą strukturę ze stali nierdzewnej w kształcie plastra miodu. Nie tylko chroni ona powłokę przed zarysowaniami, ale także umożliwia idealne rozprowadzanie tłuszczu, zapewniając równomierne przyrumienienie i chrupiące efekty smażenia.
Nieprzywierająca powłoka PermaDur
Niezwykle trwała, wolna od szkodliwych substancji. Nadaje się do smażenia błyskawicznego, a także do delikatnego podsmażania z niewielką ilością tłuszczu (np. ryb, jajek lub naleśników).
Szybkie i równomierne nagrzewanie
Patelnie wykonane są z trzech warstw materiału - aluminiowego rdzenia, wewnętrznej stali nierdzewnej 18/10 i zewnętrznej niezwykle wytrzymałej stali chromowej. Materiał ten równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni.
Uniwersalna
Do piekarnika i na indukcję
Patelnie są odporne na temperaturę do 260°C i nadają się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych.
Uchwyt, który się nie nagrzewa
Uchwyt ma ergonomiczny kształt, dzięki czemu mniej się nagrzewa i umożliwia wygodne trzymanie patelni w dłoni.*Nie dotyczy używania patelni w piekarniku.
Bezproblemowe odlewanie
Szeroka krawędź patelni ułatwia odlewanie bez kapania
WMF Profi Resist - to co najlepsze, z obu światów
Usmażone jak na patelni ze stali nierdzewnej lub stali, z łatwością i wygodą typowymi dla patelni nieprzywierających.
Plusy i minusy używania patelni nieprzywierających
Patelnie z powłoką nieprzywierającą to częsty wybór początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Jajka czy naleśniki nie przywierają do nich, a ich czyszczenie jest bardzo proste. Trudno jednak przyrządzić na nich stek - nie można bowiem rozgrzać ich do wysokiej temperatury, a na nieprzywierająca powierzchnia zapobiegnie powstaniu chrupiącej, tłustej skórki, która jest kluczowa dla smaku mięsa.
Jeśli powierzchnia nieprzywierająca jest porysowana, traci swoje właściwości. Należy również uważać przy zakupie tańszych patelni. Słabej jakości powierzchnie nieprzywierające mogą zawierać PFOA i inne szkodliwe substancje, które są uwalniane do żywności po zarysowaniu.
Lekkie patelnie mogą wydawać się świetne do gotowania, ale po roku często okazuje się, że zaczynają się wypaczać. Patelnia nie nagrzewa się wtedy równomiernie, a naleśniki będą przypalone na brzegach i niedosmażone w środku.
WMF PROFI RESIST
To co najlepsze, z obu światów
Plusy i minusy używania patelni ze stali nierdzewnej lub stali
Patelnie stalowe są idealne do przygotowywania mięsa. Można je rozgrzać do wysokiej temperatury w celu szybkiego zrumienienia i obsmażenia mięsa. Im częściej ich używasz, tym są lepsze i stają się naturalnie nieprzywierające. Są wyjątkowo trwałe i wytrzymują praktycznie całe życie.
Wymagają one jednak nieco umiejętności i doświadczenia. Patelnie stalowe wymagają hartowania i wypalenia przed pierwszym użyciem. Wiele osób uważa je po prostu za nieodpowiednie, zwłaszcza do przygotowywania delikatnych potraw, takich jak ryby czy jajka.
"Pełna satysfakcja, nie przypala a mięso jest pięknie usmażone. Dobrze się myje nawet bez zmywarki."
Marcela M.
"Idealna patelnia! Powłoka profi resist działa bez zarzutu. Kupię kolejną ;-)"
Dušan E.
RABAT 20%
Na wszystko od WMF
Patelnie i brytfanny WMF Profi Resist można teraz kupić z rabatem 20%.
Co więcej, rabat dotyczy wszystkich produktów WMF, z wyjątkiem urządzeń elektrycznych. Do 03.09.2023 r.