Nóż Santoku z wycięciem 17 cm Klasyczny WÜSTHOF

Kod: WU4183
459 zł
W magazynie (3 Szt)

Nóż Santoku z klasycznym szlifem należy do noży azjatyckich. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż Santoku z klasycznym szlifem należy do noży azjatyckich. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw.

Dzięki fakturowanej powierzchni cięcia ostrza, jest to idealne narzędzie do krojenia np. cienkich plasterków szynki - cięcie po obu stronach ostrza sprawia, że miękkie produkty nie przywierają. Doskonałe ostrze noża Santoku docenisz również podczas krojenia pomidorów, których kształt i tekstura nie zmieniają się podczas krojenia.

Seria klasyczna

  • Wysokiej jakości noże kute w Solingen
  • Doskonale wyważone, o wyjątkowej ergonomii
  • Dla profesjonalnych kucharzy i entuzjastów kuchni
  • Czarna rękojeść wykonana z specjalnego Materiału syntetycznego
  • Klasyczny wygląd z trzema nitami, dobrze leży w dłoni
  • Top niemiecka stal stopowa X50CrMoV15 używana
  • Nadzwyczajne ostrze, które jest łatwe w utrzymaniu
  • Twardość 58 HRC w skali Rockwella
  • Specjalny, sterowany komputerowo proces szlifowania PEtec
  • Precyzyjne ręczne gładzenie i polerowanie dla uzyskania doskonałej krawędzi
  • Ścisła ciągła kontrola jakości, ostrze sprawdzane laserem
  • Standardowy kształt osłony zapewnia pewny chwyt
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Bezszwowe, higieniczne mocowanie smoczków
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Szeroka gama produktów stworzonych we współpracy z profesjonalnymi szefami kuchni
  • Przedłużona gwarancja na wady produkcyjne i Materiałowe na 15 lat
  • Seria ta otrzymała wyróżniający znak jakości i higieny NSF w USA

Seria noży Classic doskonale prezentuje sztukę nożowniczą firmy WÜSTHOF. Jest to najbardziej popularna seria w ofercie WÜSTHOF i to nie tylko ze względu na wysoki komfort użytkowania. Są to klasyczne noże z nitowanymi rękojeściami, których ostrza wykutez jednego kawałka stopu stali nierdzewnej X50CrMoV15. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości Materiałów oraz precyzyjnemu szlifowi, charakteryzuje się wysoką i długotrwałą ostrością. Wysoce funkcjonalne noże Classic są wykonane z wielką starannością, aż do ostatniego szczegółu. Dokładnie tak, jak oczekiwano od noży Solingen . Po pierwszym użyciu, nie będziesz chciał innego noża..

Rękojeść noża Classic wykonana jest z wytrzymałego Materiału syntetycznego w typowej konstrukcji z trzema nitami. Rękojeści zostały zaprojektowane zgodnie z wymogami ergonomii i są przeznaczone do wygodnej pracy bez zmęczenia . Wysokiej jakości Materiał syntetyczny jest odporny na mycie w zmywarce, ale aby zachować jakość ostrza zalecamy mycie ręczne, które jest preferowane w przypadku noży wysokiej jakości .

Dziękispecjalnemu , sterowanemu komputerowoprocesowi ostrzenia nożyWÜSTHOF noże pozostają idealnie ostre. Komputer używa lasera do pomiaru ostrza i przekazuje robotowi informacje potrzebne do jego idealnego naostrzenia. Dzięki komputerowemu wspomaganiu produkcji noże te charakteryzują się wyjątkowo wysoką początkową wydajnością cięcia (na całej długości ostrza) oraz długą żywotnością. Selfkość ostrza jest wysoka i, co ważne, łatwo odnawialna.

Na koniec musimy wspomnieć o ważnym certyfikacie NSF, który seria Classic otrzymała w USA. Celem NSF jest ochrona zdrowia publicznego i środowiska. Certyfikuje ona m.in. sprzęt kuchenny, w tym noże, które nie są szkodliwe dla zdrowia ludzkiego. Produkt jest również testowany pod względem konstrukcji, bezpieczeństwa Materiałów i użytkowania. Logo NSF można znaleźć na produktach, które są produkowane w sposób przyjazny dla środowiska i nie obciążają go niepotrzebnie.

Zastosowane technologie i Materiały

Noże WÜSTHOF produkowane są z wysokiej jakości niemieckiej stali X50CrMoV15, która zawiera ok. 0,5 % węgla oraz pierwiastki stopowe: chrom, molibden i wanad. Dzięki dodatkowi chromu jest odporny na korozję, co jest pożądane w przypadku noży kuchennych.

Precyzyjne ostrza są formowane z taśmy stalowej poprzez kucie w Matrycy. Są one utwardzane przez 15 minut w temperaturze 1070 °C, a następnie szybko schładzane do temperatury 60 °C w ciągu dwóch minut. Późniejsze odpuszczanie (proces powolnego podgrzewania Materiału do 200 °C przez 45 minut) uwalnia ostrze od naprężeń wewnętrznych i stabilizuje jego strukturę martenzytyczną. Dzięki temu ostrze uzyskuje optymalną wymaganą twardość 58° Rockwell i wyższą ciągliwość.

Specjalny proces ostrzenia noży WÜSTHOF o nazwie PEtec (Precision Edge Technology) zapewnia idealny kąt cięcia. Jest to najnowocześniejsza technologia, w której noże są ostrzone przez roboty, które są kontrolowane i monitorowane przez komputery. Zaletą tego procesu jest precyzyjna geometria na całej długości ostrza, niezwykła i niezwykle wysoka początkowa wydajność cięcia noża, porównywalna z ostrzem brzytwy, a także długa żywotność ostrza.

Stabilne ostrze i idealna geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność.

Standardowa osłona jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczny uchwyt wykonany jest z wytrzymałego Materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Trzony są przymocowane do trzonu trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają standardy higieniczne.

Ostrzenie noży WÜSTHOF

Każdy nóż trzeba od czasu do czasu naostrzyć, ponieważ po dłuższym użytkowaniu tępi się. Do konserwacji i ożywienia ostrza używamy chromowanych osełeki polecamy kamienie do ostrzenia WÜSTHOF. Dla mniej doświadczonych oferujemy również szlifierki o prostszej obsłudze. Wystarczy kilka razy delikatnie przejechać ostrzem przez rowek szlifierski, a ostrze zostanie przywrócone do stanu używalności.

Red. FirmaWüsthof Dreizackwerk KG została założona w Solingen już w 1814 roku.W ciągu 200 lat istnienia firmy siedem pokoleń rodziny Wüsthof sprawowało nad nią pieczę. Szczyci się jednymi z najbardziej zaawansowanych, wysoce zautoMatyzowanych procesów produkcyjnych na świecie. Na przykład w produkcji noży w blisko 40 etapach wykorzystuje 100 robotów.

Dziś noże WÜSTHOF sprzedawane są w ponad 80 krajach na całym świecie. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy Materiałów i nowoczesnych technologii sterowanych komputerowo są wygodne w użytkowaniu i przygotowywaniu potraw. Kulinarna rozkosz sama w sobie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie i noże Santoku
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 17 cm
Nieruchomości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Rozmiar: 17 cm
Seria: WÜSTHOF Classic

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: