Nóż kuchenny CLASSIC, 20 cm, Wüsthof

Kod: WU458120
Marka: WÜSTHOF
629 zł
W magazynie (1 Szt)

Ten klasyczny nóż szefa kuchni o długości ostrza 20 cm z pewnością stanie się niezastąpionym narzędziem w Twojej kuchni. Jest doskonale wyważony, wykuty z jednego kawałka stali i zapewni Ci pełną ochronę palców. Dzięki szerokiemu, zakrzywionemu ostrzu idealnie nadaje się do krojenia, siekania, plasterkowania i krojenia w kostkę wszystkich rodzajów żywności. Precyzyjne krojenie jest możliwe dzięki zmniejszonej wadze noża. Ergononomiczna rękojeść z trzema wytrzymałymi nitami zapewnia komfort i bezpieczeństwo pracy.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Ten klasyczny nóż szefa kuchni o długości ostrza 20 cm z pewnością stanie się niezastąpionym narzędziem w Twojej kuchni. Jest doskonale wyważony, wykuty z jednego kawałka stali i zapewni Ci pełną ochronę palców. Dzięki szerokiemu, zakrzywionemu ostrzu idealnie nadaje się do krojenia, siekania, plasterkowania i krojenia w kostkę wszystkich rodzajów żywności. Precyzyjne krojenie jest możliwe dzięki zmniejszonej wadze noża. Ergononomiczna rękojeść z trzema wytrzymałymi nitami zapewnia komfort i bezpieczeństwo pracy.

Seria Classic

  • Wysokiej jakości kute noże od firmy Solingen
  • Dla profesjonalnych kucharzy i entuzjastów kuchni
  • Czarna rękojeść wykonana z specjalnego materiału syntetycznego
  • Klasyczny wygląd z trzema nitami, dobrze leży w dłoni
  • Wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali stopowej X50CrMoV15
  • Nadzwyczajne ostrze, które jest łatwe w utrzymaniu
  • Twardość 58 HRC w skali Rockwella
  • Specjalny, sterowany komputerowo proces ostrzenia PEtec
  • Precyzyjnie ręcznie gładzone i polerowane dla uzyskania doskonałej krawędzi
  • Ścisła ciągła kontrola jakości, ostrze sprawdzane laserem
  • Standardowy kształt nasady noża zapewnia pewny chwyt
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Gładkie, higieniczne mocowanie rękojeści
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Szeroka gama produktów stworzonych we współpracy z profesjonalnymi szefami kuchni
  • Przedłużona gwarancja na wady produkcyjne i materiałowe na 15 lat
  • Seria ta otrzymała wyróżniający znak jakości i higieny NSF w USA

Seria noży Classic doskonale prezentuje sztukę nożowniczą firmy WÜSTHOF. Jest to najbardziej popularna seria w ofercie WÜSTHOF i to nie tylko ze względu na wysoki komfort użytkowania. Są to klasyczne noże z nitowanymi rękojeściami, których ostrza wykute są z jednego kawałka stopowej stali nierdzewnej X50CrMoV15. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów oraz precyzyjnemu szlifowi, charakteryzują się wysoką i długotrwałą ostrością. Wysoce funkcjonalne noże Classic są wykonane z wielką starannością, aż do ostatniego szczegółu. Dokładnie tak, jak oczekiwano od noży Solingen. Po pierwszym użyciu, nie będziesz chciał innego noża..

Rękojeść noża Classic wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego w typowej konstrukcji z trzema nitami. Rękojeści zostały zaprojektowane zgodnie z wymogami ergonomii i są przeznaczone do wygodnej i niemęczącej pracy. Wysokiej jakości syntetyki wytrzymują mycie w zmywarce, ale zalecamy mycie ręczne w celu zachowania ostrości noży. Jest bardziej odpowiednie do noży wysokiej jakości.

Dzięki specjalnemu , sterowanemu komputerowo procesowi ostrzenia noży WÜSTHOF noże pozostają idealnie ostre. Komputer używa lasera do pomiaru ostrza i przekazuje robotowi informacje potrzebne do jego idealnego naostrzenia. Dzięki komputerowemu wspomaganiu produkcji noże te charakteryzują się wyjątkowo wysoką początkową wydajnością cięcia (na całej długości ostrza) oraz długą żywotnością. Jakość ostrza jest wysoka i, co ważne, łatwo odnawialna.

Zastosowane technologie i materiały

Noże WÜSTHOF produkowane są z wysokiej jakości niemieckiej stali X50CrMoV15, która zawiera ok. 0,5 % węgla oraz pierwiastki stopowe: chrom, molibden i wanad. Dzięki dodatkowi chromu jest odporny na korozję, co jest pożądane w przypadku noży kuchennych.

Precyzyjne ostrza są formowane z taśmy stalowej poprzez kucie w matrycy. Są one utwardzane przez 15 minut w temperaturze 1070 °C, a następnie szybko schładzane do temperatury 60 °C w ciągu dwóch minut. Późniejsze odpuszczanie (proces powolnego podgrzewania Materiału do 200 °C przez 45 minut) uwalnia ostrze od naprężeń wewnętrznych i stabilizuje jego strukturę martenzytyczną. Dzięki temu ostrze uzyskuje optymalną wymaganą twardość 58° Rockwell i wyższą ciągliwość.

Specjalny proces ostrzenia noży WÜSTHOF o nazwie PEtec (Precision Edge Technology) zapewnia idealny kąt cięcia. Jest to najnowocześniejsza technologia, w której noże są ostrzone przez roboty, które są kontrolowane i monitorowane przez komputery. Zaletą tego procesu jest precyzyjna geometria na całej długości ostrza, niezwykła i niezwykle wysoka początkowa wydajność cięcia noża, porównywalna z ostrzem brzytwy, a także długa żywotność ostrza.

Stabilne ostrze i idealna geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Standardowy jelec jest zintegrowany jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają standardy higieniczne.

Ostrzenie noży WÜSTHOF

Każdy nóż trzeba od czasu do czasu naostrzyć, ponieważ po dłuższym użytkowaniu tępi się. Do konserwacji i ożywienia ostrza służą chromowane ostrzałki, polecamy również kamienie do ostrzenia WÜSTHOF. Dla mniej doświadczonych oferujemy również ostrzałki o prostszej obsłudze. Wystarczy kilka razy delikatnie przejechać ostrzem przez rowek szlifierski, a ostrze zostanie przywrócone do stanu używalności.

Firma Ed.Wüsthof Dreizackwerk KG została założona w Solingen już w 1814 roku. W ciągu 200 lat istnienia firmy siedem pokoleń rodziny Wüsthof sprawowało nad nią pieczę. Szczyci się jednymi z najbardziej zaawansowanych, wysoce zautomatyzowanych procesów produkcyjnych na świecie. Przykładowo w produkcji noży w blisko 40 etapach wykorzystuje 100 robotów.

Dziś noże WÜSTHOF sprzedawane są w ponad 80 krajach na całym świecie. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy materiałów i nowoczesnych technologii sterowanych komputerowo są wygodne w użytkowaniu i przygotowywaniu potraw. Kulinarna rozkosz sama w sobie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże uniwersalne
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.28 kg
Rozmiar: 20 cm
Długość ostrza: 20 cm
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Seria: WÜSTHOF Classic
Margin: A
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: