Nóż szefa kuchni CLASSIC, 20 cm, szerokie ostrze, rowki, Wüsthof

Kod: WU457220
Marka: WÜSTHOF
599 zł
W magazynie (1 Szt)

Nóż szefa kuchni Classic to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o cienkiej, ale wytrzymałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, którym oczyścisz warzywa, ale także posiekasz zioła lub kotlety.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż szefa kuchni Classic to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o cienkiej, ale wytrzymałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, którym oczyścisz warzywa, ale także posiekasz zioła lub kotlety.

Dzięki fakturowanej powierzchni cięcia ostrza, jest to idealne narzędzie do krojenia np. cienkich plasterków szynki - cięcie po obu stronach ostrza sprawia, że miękkie produkty nie przywierają.

Seria Classic

  • Wysokiej jakości kute noże od firmy Solingen
  • Doskonale wyważone, o wyjątkowej ergonomii
  • Dla profesjonalnych kucharzy i entuzjastów kuchni
  • Czarna rękojeść wykonana z specjalnego materiału syntetycznego
  • Klasyczny wygląd z trzema nitami, dobrze leży w dłoni
  • Wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali stopowej X50CrMoV15
  • Nadzwyczajne ostrze, które jest łatwe w utrzymaniu
  • Twardość 58 HRC w skali Rockwella
  • Specjalny, sterowany komputerowo proces ostrzenia PEtec
  • Precyzyjnie ręcznie gładzone i polerowane dla uzyskania doskonałej krawędzi
  • Ścisła ciągła kontrola jakości, ostrze sprawdzane laserem
  • Standardowy kształt nasady noża zapewnia pewny chwyt
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Gładkie, higieniczne mocowanie rękojeści
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Szeroka gama produktów stworzonych we współpracy z profesjonalnymi szefami kuchni
  • Przedłużona gwarancja na wady produkcyjne i materiałowe na 15 lat
  • Seria ta otrzymała wyróżniający znak jakości i higieny NSF w USA

Seria noży Classic doskonale prezentuje sztukę wytwarzania noży firmy WÜSTHOF. Jest to najbardziej popularna seria w ofercie WÜSTHOF i to nie tylko ze względu na wysoki komfort użytkowania. Są to klasyczne noże z nitowanymi rękojeściami, których ostrza wykutez jednego kawałka stopu stali nierdzewnej X50CrMoV15. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów oraz precyzyjnemu szlifowi, charakteryzuje się wysoką i długotrwałą ostrością. Wysoce funkcjonalne noże Classic są wykonane z wielką starannością, aż do ostatniego detalu. Dokładnie tak, jak się tego oczekuje od noży Solingen. Po pierwszym użyciu, nie będziesz chciał innego noża..

Rękojeść noża Classic wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego w typowym designie z trzema nitami. Rękojeści zostały zaprojektowane zgodnie z wymogami ergonomii i są przeznaczone do wygodnej pracy bez zmęczenia. Wysokiej jakości materiał syntetyczny jest odporny na mycie w zmywarce, ale aby zachować jakość ostrza zalecamy mycie ręczne, które jest preferowane w przypadku noży wysokiej jakości .

Dzięki specjalnemu , sterowanemu komputerowo procesowi ostrzenia noży WÜSTHOF noże pozostają idealnie ostre. Komputer używa lasera do pomiaru ostrza i przekazuje robotowi informacje potrzebne do jego idealnego naostrzenia. Dzięki komputerowemu wspomaganiu produkcji noże te charakteryzują się wyjątkowo wysoką początkową wydajnością cięcia (na całej długości ostrza) oraz długą żywotnością. Jakość ostrza jest wysoka i, co ważne, łatwo odnawialna.

Na koniec musimy wspomnieć o ważnym certyfikacie NSF, który seria Classic otrzymała w USA. Celem NSF jest ochrona zdrowia publicznego i środowiska. Certyfikuje ona m.in. sprzęt kuchenny, w tym również noże, które są bezpieczne dla zdrowia ludzkiego. Produkt jest również testowany pod względem konstrukcji, bezpieczeństwa Materiałów i użytkowania. Logo NSF można znaleźć na produktach, które są wykonane w sposób przyjazny dla środowiska i nie obciążają go niepotrzebnie.

Zastosowane technologie i materiały

Noże WÜSTHOF produkowane są z wysokiej jakości niemieckiej stali X50CrMoV15, która zawiera ok. 0,5 % węgla oraz pierwiastki stopowe: chrom, molibden i wanad. Dzięki dodatkowi chromu jest odporny na korozję, co jest pożądane w przypadku noży kuchennych.

Precyzyjne ostrza są formowane z taśmy stalowej poprzez kucie w matrycy. Są one utwardzane przez 15 minut w temperaturze 1070 °C, a następnie szybko schładzane do temperatury 60 °C w ciągu dwóch minut. Późniejsze odpuszczanie (proces powolnego podgrzewania Materiału do 200 °C przez 45 minut) uwalnia ostrze od naprężeń wewnętrznych i stabilizuje jego strukturę martenzytyczną. Dzięki temu ostrze uzyskuje optymalną wymaganą twardość 58° Rockwell i wyższą ciągliwość.

Specjalny proces ostrzenia noży WÜSTHOF o nazwie PEtec (Precision Edge Technology) zapewnia idealny kąt cięcia. Jest to najnowocześniejsza technologia, w której noże są ostrzone przez roboty, które są kontrolowane i monitorowane przez komputery. Zaletą tego procesu jest precyzyjna geometria na całej długości ostrza, niezwykła i niezwykle wysoka początkowa wydajność cięcia noża, porównywalna z ostrzem brzytwy, a także długa żywotność ostrza.

Stabilne ostrze i idealna geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Standardowy jelec jest zintegrowany jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają standardy higieniczne.

Ostrzenie noży WÜSTHOF

Każdy nóż trzeba od czasu do czasu naostrzyć, ponieważ po dłuższym użytkowaniu tępi się. Do konserwacji i ożywienia ostrza służą chromowane ostrzałki, polecamy również kamienie do ostrzenia WÜSTHOF. Dla mniej doświadczonych oferujemy również ostrzałki o prostszej obsłudze. Wystarczy kilka razy delikatnie przejechać ostrzem przez rowek szlifierski, a ostrze zostanie przywrócone do stanu używalności.

Firma Ed.Wüsthof Dreizackwerk KG została założona w Solingen już w 1814 roku. W ciągu 200 lat istnienia firmy siedem pokoleń rodziny Wüsthof sprawowało nad nią pieczę. Szczyci się jednymi z najbardziej zaawansowanych, wysoce zautomatyzowanych procesów produkcyjnych na świecie. Przykładowo w produkcji noży w blisko 40 etapach wykorzystuje 100 robotów.

Dziś noże WÜSTHOF sprzedawane są w ponad 80 krajach na całym świecie. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy materiałów i nowoczesnych technologii sterowanych komputerowo są wygodne w użytkowaniu i przygotowywaniu potraw. Kulinarna rozkosz sama w sobie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże szefa kuchni
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.27 kg
Rozmiar: 20 cm
Długość ostrza: 20 cm
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Seria: WÜSTHOF Classic
Margin: C
K překladu: CZ AUTO
Producent: WÜSTHOF
Margin-category: B

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: