foremki do lodu

1 pozycji razem
Kamienie chłodzące do whisky LOUNGE, Blomus
149 zł
BM63539

Czym są foremki i tacki do kostek lodu i do czego można ich używać?

Foremki do lodu to wielofunkcyjne urządzenia kuchenne, które mogą być używane do tworzenia różnego rodzaju kostek lodu lub zamrażania płynów, takich jak woda, soki owocowe, kawa i herbata.

Oprócz innych przedmiotów, mogą być używane do zamrażania żywności dla niemowląt, sosów, bulionów i wywarów, takich jak lody dla dzieci. Niektóre osoby wykorzystują je również do tworzenia eleganckich rzeźb lodowych lub dekoracji stołów na specjalne okazje.

Kulina starannie wybiera formy do kostek od renomowanych producentów, takich jak Bitz, Joseph Josephi Lekue. Sprawdź również nasze chłodziarki do butelek, szczypce do lodui wiaderka do lodu, które doskonale nadają się do serwowania napojów.

Jakie rodzaje napojów najlepiej podawać z lodem?

Lód jest często używany do serwowania szerokiej gamy napojów, w tym:

  • Woda: Aby woda pitna była chłodna i przyjemna, często polewa się ją lodem.
  • Napoje bezalkoholowe: Napoje gazowane, takie jak napoje gazowane, lemoniada i mrożona herbata, są często podawane z lodem.
  • Sok: Aby soki owocowe, takie jak sok pomarańczowy, sok żurawinowy i sok jabłkowy były chłodne, do soków owocowych zwykle podaje się lód.
  • Napoje alkoholowe: Wiele napojów mieszanych i koktajli, w tym dobrze znane mieszanki, takie jak Margaritas, Mojitos oraz Gin and Tonics, podawanych jest z lodem.
  • Mrożona kawa i mrożona herbata

Ogólnie rzecz biorąc, lód jest wszechstronnym składnikiem, który może być używany do chłodzenia i orzeźwiania różnych napojów.

Jakie są różne sposoby wytwarzania lodu?

Lód można wytwarzać na wiele sposobów, w tym:

  • Zwykłe kostki l odu są wytwarzane przez zamrażanie wody w małe, kwadratowe kostki lodu za pomocą kostkarki do lodu, torebki do zamrażania lub tacki.
  • Aromatyzowane kostki lodu: przy użyciu tej samej procedury, co zwykłe kostki lodu, ale z dodatkiem owoców, ziół lub innych aromatów do wody przed zamrożeniem.
  • Lód koktajlowy wytwarzany jest przy użyciu specjalnych foremek do lodu, w których powstają ogromne, powoli topniejące kostki lub kule lodu.
  • Kruszony lód: użyj kruszarki do lodu lub blendera, aby pokruszyć lód na małe kawałki.
  • Shaved Ice: Jest to lód, który został ogolony za pomocą specjalnego sprzętu, aby uzyskać puszystą, śnieżną teksturę.
  • Lód blokowy jest wytwarzany poprzez zamrożenie wody w solidny blok, który może być łamany lub cięty na mniejsze kawałki w zależności od potrzeb, przy użyciu dużego pojemnika lub wiadra.