Zestaw noży do steków ZWIL LING® Pro

Kod: ZW38430002
Marka: ZWILLING
1 390 zł –36 %
Zestaw noży do steków ZWIL LING® Pro
1 390 zł –36 % 879 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

4x nóż stekowy ZWILLING® Pro, Nr katalogowy: ZW38409121

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Noże do steków ZWILLING® Pro są wyposażone w solidne, smukłe ostrze. Mają one szlifowany grzbiet i proste ostrze. Kroją steki i kotlety bez wysiłku. Nadają się do grillowanego mięsa.

Seria ZWILLING® Pro

  • Połączenie innowacyjnej technologii, tradycyjnego wyglądu i doskonałej precyzji
  • Ostrze łączy w sobie japońską i europejską kulturę krojenia
  • Zaokrąglony kształt osłony Pro Touch zapewnia wygodniejszą, bardziej precyzyjną i bezpieczniejszą kontrolę
  • Syntetyczna rękojeść, klasyczny design z trzema nitami
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • FRIODUR® - ostrze hartowane
  • SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC wg Rockwella
  • Ręcznie ostrzony
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Można myć w zmywarce, zaleca się mycie ręczne

Marka ZWILLING z Solingen stale wprowadza innowacje do swoich produktów. Dzięki prawie trzem wiekom doświadczenia oraz pomocy włoskiego architekta i projektanta Matteo Thuna niemiecka firma ZWILLING J. stworzyła I. Henckels seria noży ZWILLING ® Pro, w której połączono tradycyjny wygląd trójnitowej rękojeści z innowacyjnym kształtem osłony noża. Ta zakrzywiona osłona zapewnia niezrównany komfort podczas krojenia ruchem kołyskowym.

Przy tworzeniu serii noży ZWILLING® Pro projektanci firmy wzięli pod uwagę kilka aspektów: wygląd, formę, funkcję, materiał i również odczucia związane z użytkowaniem. Mieszanka tradycji i innowacji zaowocowała fenomenalną serią noży o najwyższej jakości i perfekcyjnym kształcie, z ostrzem łączącym europejską i japońską kulturę cięcia. Wąska rękojeść intuicyjnie prowadzi użytkownika do pewnego chwytu, noże są ostre, wygodne w trzymaniu i trwałe.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży używana jest specjalna stal wysokiej jakości z optymalną ilością chromu i węgla, produkowana zgodnie ze specyficznymi wymaganiami wyłącznie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC, stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jego produkcji jest fakt, że wykonano z niego już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu chemicznego.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Osłona Pro Touch jest zintegrowana jako część jednoczęściowego stalowego ostrza. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru i gwarantuje precyzyjną kontrolę noża. Okucia na osłonie noży ZWILLING® Pro płynnie przechodzą w górną część ricasso, co zapewnia jeszcze wygodniejszy chwyt.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii ZWILLING® Pro polecamy ostrzałkę 23 cm TWIN® 1731 z powłoką z węglika wolframu, można również stosować ostrzałki i osełki ZWILLING. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do steków, Zestaw noży Zwilling, ZWILLING Pro
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.42 kg
Rodzaj produktu: Zestaw noży
Seria: ZWILLING Pro
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: