WMF ProfiResist

WMF

WMF PROFI RESIST
Odpowiednia patelnia, od samego początku

Nieprzywierająca patelnia na całe życie.
Odporna na zarysowania i wytrzymała na wysokie temperatury podczas smażenia mięs.

#1
Marka WMF jest numerem jeden w kategorii produktów gospodarstwa domowego w Niemczech.
160 lat historii. Ponad 500 nagród za design.
Dotknij prawdziwego kunsztu.

wmfno1

🛒 WMF Profi Resist

 

Nierdzewna, a jednocześnie nierzywierająca

Siatka ochronna

Nieprzywierająca powierzchnia PermaDur jest chroniona przez wypukłą strukturę ze stali nierdzewnej w kształcie plastra miodu. Nie tylko chroni ona powłokę przed zarysowaniami, ale także umożliwia idealne rozprowadzanie tłuszczu, zapewniając równomierne przyrumienienie i chrupiące efekty smażenia.

Nieprzywierająca powłoka PermaDur

Niezwykle trwała, wolna od szkodliwych substancji. Nadaje się do smażenia błyskawicznego, a także do delikatnego podsmażania z niewielką ilością tłuszczu (np. ryb, jajek lub naleśników).

Szybkie i równomierne nagrzewanie

Patelnie wykonane są z trzech warstw materiału - aluminiowego rdzenia, wewnętrznej stali nierdzewnej 18/10 i zewnętrznej niezwykle wytrzymałej stali chromowej. Materiał ten równomiernie rozprowadza ciepło na całej powierzchni.

Uniwersalna

Do piekarnika i na indukcję

Patelnie są odporne na temperaturę do 260°C i nadają się do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych.

Uchwyt redukujący temperaturę nagrzewania

Uchwyt ma wydrążoną konstrukcję, która sprawia, że mniej się nagrzewa i umożliwia wygodne trzymanie patelni w dłoni.*Nie dotyczy używania patelni w piekarniku

Łatwe odlewanie

Szeroka krawędź patelni ułatwia odlewanie bez kapania

WMF Profi Resist - to co najlepsze, z obu światów

Usmażone jak na patelni ze stali nierdzewnej lub stali, z łatwością i wygodą typowymi dla patelni nieprzywierających.

Plusy i minusy używania patelni nieprzywierających

Patelnie z powłoką nieprzywierającą to częsty wybór początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Jajka czy naleśniki nie przywierają do nich, a ich czyszczenie jest bardzo proste. Trudno jednak przyrządzić na nich stek - nie można bowiem rozgrzać ich do wysokiej temperatury, a na nieprzywierająca powierzchnia zapobiegnie powstaniu chrupiącej, tłustej skórki, która jest kluczowa dla smaku mięsa.

Jeśli powierzchnia nieprzywierająca jest porysowana, traci swoje właściwości. Należy również uważać przy zakupie tańszych patelni. Słabej jakości powierzchnie nieprzywierające mogą zawierać PFOA i inne szkodliwe substancje, które są uwalniane do żywności po zarysowaniu.

Lekkie patelnie mogą wydawać się świetne do gotowania, ale po roku często okazuje się, że zaczynają się wypaczać. Patelnia nie nagrzewa się wtedy równomiernie, a naleśniki będą przypalone na brzegach i niedosmażone w środku.

WMF PROFI RESIST
To co najlepsze, z obu światów

Plusy i minusy używania patelni ze stali nierdzewnej lub stali

Patelnie stalowe są idealne do przygotowywania mięsa. Można je rozgrzać do wysokiej temperatury w celu szybkiego zrumienienia i obsmażenia mięsa. Im częściej ich używasz, tym są lepsze i stają się naturalnie nieprzywierające. Są wyjątkowo trwałe i wytrzymują praktycznie całe życie.

Wymagają one jednak nieco umiejętności i doświadczenia. Patelnie stalowe wymagają hartowania i wypalenia przed pierwszym użyciem. Wiele osób uważa je po prostu za nieodpowiednie, zwłaszcza do przygotowywania delikatnych potraw, takich jak ryby czy jajka.

"Pełna satysfakcja, nie przypala a mięso jest pięknie usmażone. Dobrze się myje nawet bez zmywarki."
Marcela M.

"Idealna patelnia! Powłoka profi resist działa bez zarzutu. Kupię kolejną ;-)"
Danuta E.

5 pozycji razem
Patelnia z nieprzywierającą powłoką PROFI RESIST 24 cm, WMF WM1756246411
Patelnia głęboka PROFIRESIST 28 cm, WMF
672 zł
WM1756486411
Patelnia z nieprzywierającą powłoką PROFI RESIST 28 cm, WMF WM1756286411
Patelnia do serwowania PROFI RESIST 28 cm, WMF
692 zł
WM1756386411
Stojak na brytfannę PROFI RESIST L, drewniany, WMF
430 zł –10 %
383 zł
WM1780324501