Garnek DIAMOND LITE 20 cm, tytan, WOLL

Kod: WL120DPI
Marka: WOLL
489 zł
W magazynie (6 Szt)

Dzięki specjalnej powierzchni nieprzywierającej, najwyższej jakości tytanowe naczynia Diamond Lite niemieckiej marki WOLL są idealne do zdrowego i energooszczędnego gotowania i smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Podwójnie utwardzana diamentem powierzchnia posiada doskonałe właściwości nieprzywierające i jest bardzo odporna na zarysowania. Naczynia są łatwe do utrzymania w czystości i bez problemu wytrzymują mycie w zmywarce lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Dzięki specjalnej powierzchni nieprzywierającej, najwyższej jakości tytanowe naczynia Diamond Lite niemieckiej marki WOLL są idealne do zdrowego i energooszczędnego gotowania i smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Podwójnie utwardzana diamentem powierzchnia posiada doskonałe właściwości nieprzywierające i jest bardzo odporna na zarysowania. Naczynia są łatwe do utrzymania w czystości i bez problemu wytrzymują mycie w zmywarce lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.

Oprócz niezwykle trwałej powierzchni nieprzywierającej, docenisz bardzo szybki transfer ciepła na całej powierzchni garnków, który zapewnia specjalny 6-warstwowy materiał oraz wysokiej jakości dno. Garnki idealnie nadają się do używania na płycie indukcyjnej, dodatkową zaletą jest możliwość pieczenia w piekarniku do 250 °C. Dla wygodnej obsługi podczas gotowania, wyposażony jest w solidne uchwyty z żaroodpornego materiału syntetycznego.

Seria Diamond Lite

  • Najwyższej jakości tytanowe naczynia do zdrowego gotowania bez tłuszczu, opatentowana produkcja
  • Odlewany ręcznie z jednego kawałka w celu zwiększenia odporności mechanicznej i cieplnej
  • Połączenie produkcji rzemieślniczej z innowacyjnymi technologiami
  • Wytrzymała, stabilna wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednia dla profesjonalnych kucharzy
  • Mocne uchwyty nadają się do pieczenia w piekarniku w temperaturze do 250 °C
  • Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
  • Podwójnie hartowane, odporne na zarysowania, wykonane bez PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
  • Odpowiednia do przygotowywania delikatnych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
  • Podstawa z ferromagnetycznej stali o grubości ok. 8 mm wykonana specjalnie dla WOLL
  • Bardzo szybki transfer ciepła na całej powierzchni
  • Może być stosowana na wszystkich rodzajach ogrzewania, idealna do indukcji
  • Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi naczyniami ze stali nierdzewnej
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
  • Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
  • Naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia, można je myć w zmywarce

Zastosowane technologie i materiały

Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanegoodlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.

Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni lub garnka jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnia górna warstwa jest nieprzywierająca, podwójnie utwardzana przy użyciu cząsteczek diamentu, najtwardszego minerału na naszej planecie. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniony tajemnicą produkcyjną. Unikalna metoda wykonania płyty indukcyjnej ze stali ferromagnetycznej zapewnia płaskie dno oraz szybkie i równomierne nagrzewanie naczyń bez utraty ciepła.

Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 250 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Garnki Diamond Lite bardzo dobrze znoszą szoki termiczne, mogą być nawet szybko podgrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Garnki klasycze
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.51 kg
Materiał: Tytan
Rozmiar: 20 cm
Właściwości: Nadaje się do indukcji
Rodzaj produktu: Garnek
Seria: WOLL Diamond Lite Induction
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: