Patelnia do naleśników TITANIUM NOWO 26 cm, odczepiany uchwyt, WOLL

Kod: WL1226N
Marka: WOLL
449 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Najlepsze patelnie tytanowe non-stick z wyjmowaną rączką Titanium Nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach w ciągu ostatnich piętnastu lat. Seria łączy ręcznie wykonane, najwyższej jakości materiały high-tech z nowoczesnymi technikami produkcji i przemyślanym designem, aby zagwarantować doskonałe rezultaty gotowania. Ubiegły czas potwierdził jej wysoką jakość. Nie bez powodu Nowo nosi w swojej nazwie imię założyciela firmy, Norberta Wolla.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Ważne! Gotowanie w naczyniach WOLL jest jak sztuka, która, jeśli zostanie wykonana prawidłowo, nagrodzi Cię najlepszymi częściami. W związku z tym należy zapoznać się z instrukcjami WOLL dotyczącymi ich prawidłowego użytkowania, które można znaleźć na końcu niniejszego opisu. ↓↓↓

Najlepsze patelnie tytanowe non-stick z wyjmowaną rączką Titanium Nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach w ciągu ostatnich piętnastu lat. Seria łączy ręcznie wykonane, najwyższej jakości materiały high-tech z nowoczesnymi technikami produkcji i przemyślanym designem, aby zagwarantować doskonałe rezultaty gotowania. Ubiegły czas potwierdził jej wysoką jakość. Nie bez powodu Nowo nosi w swojej nazwie imię założyciela firmy, Norberta Wolla.

Patelnie Titanium Nowo solid są idealne do zdrowego i energooszczędnego gotowania z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. W ciągu ostatnich piętnastu lat najwyższej jakości patelnie tytanowe z powłoką nieprzywierającą Titanium Nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach. Patelnie są łatwe do czyszczenia i wytrzymują mycie w zmywarce do naczyń lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.

Dzięki przemyślanej konstrukcji technicznej po zdjęciu uchwytów z łatwością mieszczą się w zlewie, zmywarce , a nawet w mniejszym piekarniku. Oszczędza miejsce podczas przechowywania. Naczynia z wyjmowanymi uchwytami są również odpowiednie dla rodzin z małymi dziećmi, ponieważ uchwyty nie wystają przez płytę grzewczą lub blat.

Opatentowany mechanizm zdejmowanego, izolowanego termicznie uchwytu zapewnia wygodne użytkowanie naczynia. Część nośna uchwytów lub rączek jest całością z odlewem patelni. Tworzą one jedną całość, co zapewnia bezpieczny chwyt. Wielką zaletą naczyń Titanium Nowo jest doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła. Patelnie mogą być używane na wszystkich rodzajach ciepła z wyjątkiem indukcji, po zdjęciu uchwytu mogą być również używane do pieczenia w piekarniku, do 250 °C.

Seria Titanium Nowo

  • Tytanowe naczynia kuchenne klasy Premium do codziennego użytku, opatentowana produkcja
  • Ręcznie odlewane, jednoczęściowe dla większej odporności mechanicznej i termicznej
  • Połączenie produkcji rzemieślniczej z innowacyjnymi technologiami
  • Solidne, stabilne wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednie dla profesjonalnych kucharzy
  • Certyfikowane zdejmowane uchwyty do patelni - proste, praktyczne, bezpieczne
  • Oszczędność miejsca do przechowywania, możliwość używania do pieczenia w piekarniku (bez zdejmowanego uchwytu)
  • Z myślą o dzieciach zmniejsza ryzyko związane z wystającymi ponad płytę kuchenną uchwytami przyborów kuchennych
  • Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
  • Utwardzona, odporna na zarysowania, wykonana bez PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
  • Do przygotowywania delikatnych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
  • Doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła, transfer ciepła na całej powierzchni
  • Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi patelniami ze stali nierdzewnej
  • Dno o grubości ok. 8 mm, do wszystkich źródeł ciepła z wyjątkiem indukcji
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
  • Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
  • Naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia, można je myć w zmywarce

Zastosowane technologie i materiały

Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanegoodlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.

Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni lub garnka jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnią górną warstwą utwardzoną jest warstwa non-stick, utwardzona przy użyciu cząsteczek tytanu. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniona tajemnicą produkcyjną.

Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 250 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Naczynie Titanium Nowo cookware również wytrzymuje szoki termiczne, może być nawet ogrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia.

Instrukcje ze strony WOLL dotyczące prawidłowego korzystania z przyborów WOLL

Naczynia kuchenne WOLL-Profi-Guss bardzo szybko się nagrzewają, dlatego ważne jest utrzymywanie właściwej temperatury podczas smażenia.

Podczas smażenia lub pieczenia w tłuszczu lub oleju należy dokładnie rozgrzać naczynie WOLL-Profi-Guss:

  • Krótko podgrzej puste urządzenie WOLL-Profi-Guss do najwyższego ustawienia. Wysokiej jakości dno nagrzewa się bardzo szybko i równomiernie.
  • W odpowiednim czasie zmniejsz temperaturę do pożądanej i dodaj tłuszcz lub olej oraz składniki do pieczenia.
  • Wykonaj test na garnku: aby sprawdzić, czy tłuszcz lub olej ma odpowiednią temperaturę, przytrzymaj suchą rączkę drewnianego garnka w tłuszczu. Jeśli wokół niego utworzą się małe bąbelki, tłuszcz jest wystarczająco gorący. Nie należy zaczynać palenia od tłuszczu, ponieważ wtedy zaczyna się on palić.

Naczynia WOLL-Profi-Guss doskonale nadają się również do gotowania mięsa bez tłuszczu, na przykład dzięki wysokiej jakości nieprzywierającej powierzchni:

  • W przypadku smażenia mięsa bez tłuszczu należy podgrzewać naczynie WOLL-Profi-Guss przez około 2 1⁄2 minuty na najwyższym ustawieniu. Sprawdź, czy patelnia jest odpowiednio rozgrzana: mokrym palcem upuść kilka kropel wody na patelnię - jeśli krople "tańczą" na dnie, patelnia ma odpowiednią temperaturę; jeśli natychmiast znikają, WOLL-Profi-Guss jest już zbyt gorący.
  • Teraz można zmniejszyć dopływ ciepła o około jedną trzecią.
  • Przed gotowaniem mięso musi mieć temperaturę pokojową.
  • Teraz włóż mięso do naczynia WOLL-Profi-Guss - na początku mięso będzie się do niego lekko przyklejać.
  • Gdy lekko poluzuje się od spodu, odwróć go i usmaż z drugiej strony.
  • Następnie usmaż lub upiecz mięso, aż osiągnie preferowany stopień wysmażenia. Krwiste: mięso nie stawia oporu po naciśnięciu; średnio rzadkie: lekki opór; rzadkie: mięso prawie nie ugina się po naciśnięciu.
  • Po upieczeniu pozostawić mięso w piekarniku w temperaturze 90°C na około 5 minut.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Patelnie do naleśników
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.23 kg
Materiał: Tytan
Rozmiar: 26 cm
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Patelnia naleśnikowa
Seria: WOLL Titanium Nowo
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: