Stalowa patelnia do steków Minerał B Element Ø 24 cm de Buyer

Kod: DB561624
229 zł –36 %
Stalowa patelnia do steków Minerał B Element Ø 24 cm de Buyer
229 zł –36 % 147 zł
W magazynie (> 20 Szt)

Patelnia do steków ze stali Mineral B Element wykonana jest w rustykalnym designie nawiązującym do ręcznie kutych patelni. Ma zaokrąglone krawędzie i drobne rowki po wewnętrznej stronie, które tworzą regularny wzór. Francuska firma de Buyer, która produkuje patelnie, jest uznawana na całym świecie, zwłaszcza w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na ich niezastąpione właściwości podczas pieczenia mięsa lub warzyw.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Patelnia do steków ze stali Mineral B Element wykonana jest w rustykalnym designie nawiązującym do ręcznie kutych patelni. Ma zaokrąglone krawędzie i drobne rowki po wewnętrznej stronie, które tworzą regularny wzór. Francuska firma de Buyer, która produkuje patelnie, jest uznawana na całym świecie, zwłaszcza w sferze profesjonalnej, gdzie patelnie stalowe są bardzo popularne ze względu na ich niezastąpione właściwości podczas pieczenia mięsa lub warzyw.

Linia patelni Mineral B Element została wzbogacona do użytku domowego o wykończenie na bazie wosku pszczelego. To chroni je przed utlenianiem i zwiększa naturalne właściwości nieprzywierające patelni, które poprawiają się z każdym użyciem. Patelnie przeznaczone są do wszystkich rodzajów źródeł gotowania, w tym indukcji. Patelnie stalowe Mineral B Element są w 100% naturalne, ekologicznei nadają się do recyklingu.

Patelnie Mineral B Element mogą być używane w piekarniku tylko przez krótki czas pieczenia, maksymalnie do 10 minut w temperaturze 180°C. Jeśli patelnia pozostanie w piekarniku przez dłuższy czas, lakierowana rączka może ulec uszkodzeniu. Jeśli wolisz patelnię, która może być używana w piekarniku przez nieokreślony czas, wybierz patelnię z serii Mineral B Element PRO lub French Collection B Element.

Patelnie Mineral B Element w skrócie:

  • Patelnie idealnie nadają się do smażenia mięsa lub warzyw oraz grillowania. Do chrupiących naleśników i doskonałych omletów.
  • Stal jest w 100% naturalnym Materiałem z wykończeniem na bazie wosku pszczelego.
  • Patelnie Mineral B Element nie posiadają żadnej sztucznej powierzchni nieprzywierającej, nie zawierają PFOA ani PTFE.
  • Bez dodatku chemikaliów - produkcja przyjazna dla środowiska.
  • Przyjazny dla środowiska i nadający się do recyklingu.
  • Cząsteczki żelaza z miednicy są korzystne dla zdrowia.
  • Patelnie mogą być używane w bardzo wysokich temperaturach, w których przygotowana potrawa szybko się zwija i nie traci witamin ani składników odżywczych.
  • Im częściej patelnia jest używana, tym lepsze są jej właściwości nieprzywierające.
  • Doskonała przewodność cieplna.
  • Solidna konstrukcja, bardzo długa żywotność.

Reakcja Maillarda:

Gdy patelnia jest rozgrzana do temperatury powyżej 140 °C, przygotowane potrawy szybko się smażą na powierzchni dzięki karmelizacji naturalnych soków. Tworzy się skorupka, która zapobiega wysychaniu potraw w środku. W rezultacie otrzymujemy przyrumienione i chrupiące danie z miękkim i wilgotnym środkiem. Idealny do pieczenia mięsa, robienia chrupiących naleśników lub smacznych omletów.

Selfk prawidłowo używać patelni Mineral B Element:

Przed pierwszym użyciem: opłukać patelnię wrzącą wodą i dobrze wysuszyć. Na patelnię wLionamy olej do wysokości ok. 1 mm i podgrzewamy ok. 5 minut. Zlać olej i wytrzeć patelnię papierowym ręcznikiem kuchennym. Im częściej używasz patelni, tym lepsze będą rezultaty gotowania. Im czarniejsza powierzchnia wewnętrzna, tym lepsze właściwości nieprzywierające. Keen należy myć patelni w zmywarce, ponieważ straci ona swoje właściwości nieprzywierające i ulegnie korozji.

Sposób przyrządzania: rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Gdy ogień będzie wystarczająco gorący, usmaż danie z obu stron. Zmniejszyć ogień i dokończyć pieczenie w razie potrzeby.

Pielęgnacja po użyciu: usunąć resztki jedzenia i opłukać patelnię wrzącą wodą. Następnie natychmiast wytrzeć ściereczką, aby zachować właściwości patelni i zapobiec rdzewieniu.

Czyszczenie i konserwacja: użyj gruboziarnistej soli morskiej (bez wody), którą wysyp na patelnię i podgrzewaj na wysokim ogniu przez 1,5 minuty. Następnie wytrzeć papierowym ręcznikiem kuchennym. Gruboziarnista sól morska usuwa przypalone resztki i niepożądane zapachy. Następnie posmarować olejem i przechowywać w suchym miejscu.

UWAGA! Nigdy nie dOpuszczaj do zamoczenia patelni. Gdy potrawa się przypali, wyszoruj patelnię gruboziarnistą gąbką. Keen należy myć w zmywarce do naczyń!

Parametry dodatkowe

Kategoria: Patelnie uniwersalne
Gwarancja: 2 lata

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: