Rondle

21 pozycji razem
Rondel ALCHIMY 14 cm, 1 l, stal nierdzewna, de Buyer
590 zł –25 %
441 zł
DB360114
Rondel ALCHIMY 18 cm, 2 l, stal nierdzewna, de Buyer
727 zł –32 %
493 zł
DB360118
Rondel ALCHIMY 24 cm, 7 l, stal nierdzewna, de Buyer
852 zł –41 %
500 zł
DB360124
Rondel ORIGINAL-PROFI COLLECTION 16 cm, 1,4 l, stal nierdzewna, Fissler FS84158161000
Rondel INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
114 zł
TEFB8642274
Rondel TWIN CLASSIC 16 cm, Zwilling
358 zł –27 %
260 zł
ZW66585161
Rondel MAMI 14 cm, stal nierdzewna, Alessi
524 zł
ALSG10514
Rondel SAN FRANCISCO 16 cm, 1,4 l, Fissler
219 zł
FS40153161000
Rondel CONVIVIO 16 cm, 1,8 l, stal nierdzewna, Alessi
501 zł
ALDC10516
Rondel MAMI 16 cm, stal nierdzewna, Alessi
570 zł
ALSG10516
Rondel EDO 16 cm, stal nierdzewna, Alessi
360 zł
ALPU10516
Rondel EDO 14 cm, stal nierdzewna, Alessi
314 zł
ALPU10514
Rondel PRO 16 cm, z pokrywką, stal nierdzewna, Zwilling
464 zł –25 %
346 zł
ZW65125160
Rondel COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
119 zł
TEFB9212274
Rondel CON CUORE 20 cm, srebrny, miedziany, Ruffoni
Novinka
1 400 zł
RUFCRA2009ZL
Rondel OPUS PRIMA 16 cm, srebrny, stal nierdzewna, Ruffoni
Novinka
1 400 zł
RUFOPA1609Z
Rondel CON CUORE 16 cm, srebrny, miedziany, Ruffoni
Novinka
1 120 zł
RUFCRA1607ZL
Rondel OPUS PRIMA 20 cm, srebrny, stal nierdzewna, Ruffoni
Novinka
1 821 zł
RUFOPA2012Y

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.