Rondle

21 pozycji razem
Rondel DUETTO+ G7192255 16 cm,Tefal
164 zł –20 %
131 zł
TEFG7192255
Rondel ALCHIMY 18 cm, 2 l, stal nierdzewna, de Buyer
727 zł
DB360118
Rondel COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
119 zł –20 %
95 zł
TEFB9212274
Rondel ALCHIMY 14 cm, 1 l, stal nierdzewna, de Buyer
590 zł –18 %
481 zł
DB360114
Rondel TWIN CLASSIC 16 cm, Zwilling
358 zł –26 %
264 zł
ZW66585161
Rondel ORIGINAL-PROFI COLLECTION 16 cm, 1,4 l, stal nierdzewna, Fissler FS84158161000
Rondel MAMI 16 cm, stal nierdzewna, Alessi
599 zł
ALSG10516
Rondel CONVIVIO 16 cm, 1,8 l, stal nierdzewna, Alessi
529 zł
ALDC10516
Rondel MAMI 14 cm, stal nierdzewna, Alessi
549 zł
ALSG10514
Rondel PROFESSIONAL "S" 16 cm, Zwilling
291 zł –34 %
192 zł
ZW71085160
Rondel ORIGINAL-PROFI COLLECTION 20 cm, 1,9 l, Fissler
663 zł
FS84148201000
Rondel ALCHIMY 24 cm, 7 l, stal nierdzewna, de Buyer
852 zł
DB360124
Rondel PRO 16 cm, z pokrywką, stal nierdzewna, Zwilling
387 zł
ZW65125160
Rondel EDO 14 cm, stal nierdzewna, Alessi
329 zł
ALPU10514
Rondel VITALITY 16 cm, Zwilling
386 zł –28 %
277 zł
ZW66465161
Rondel SNACK SET 12 cm, Fissler
156 zł
FS816612100
Rondel EDO 16 cm, stal nierdzewna, Alessi
379 zł
ALPU10516
Rondel SNACK SET 14 cm, Fissler
262 zł
FS816614100
Rondel INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
116 zł –20 %
92 zł
TEFB8642274

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.