Rondle

69 pozycji razem
Rondel FUNCTION 4 16 cm, ze szklaną pokrywą, WMF
642 zł
WM0763166380
Rondel DUETTO+ G7192255 16 cm,Tefal
168 zł
TEFG7192255
Rondel DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, z pokrywką, Tefal
127 zł
TEFG7192355
Rondel INTUITION B8642274 16 cm, Tefal
114 zł
TEFB8642274
Rondel ALCHIMY 16 cm, 1,5 l, stal nierdzewna, de Buyer
654 zł –25 %
486 zł
DB360116
Rondel MINI 14 cm, WMF
Rondel MINI 14 cm, WMF
W magazynie (>5 Szt)
158 zł
WM0714786041
Rondel 24 cm, stal nierdzewna, Mauviel
1 260 zł
ML521024
Rondel COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
119 zł
TEFB9212274
Rondel AFFINITY 16 cm, de Buyer
760 zł –27 %
554 zł
DB370616
Rondel AFFINITY 18 cm, de Buyer
862 zł
DB370618
Rondel CON CLASSE 16 cm, miedziany, Ruffoni
Nowość
1 278 zł
RUFCLA1607ZL
Rondel CON CUORE 16 cm, srebrny, miedziany, Ruffoni
Nowość
1 120 zł
RUFCRA1607ZL
Rondel SAN FRANCISCO 16 cm, 1,4 l, Fissler
219 zł
FS40153161000
Rondel ORIGINAL-PROFI COLLECTION 16 cm, 1,4 l,  z pokrywką, Fissler FS84158160000
Rondel MAMI 16 cm, stal nierdzewna, Alessi
570 zł
ALSG10516
Rondel OPUS CUPRA 16 cm, miedziany, Ruffoni
Nowość
1 838 zł
RUFOCA1607Z
Wgórę
Inne produkty

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.