Rondle

62 pozycji razem
Rondel FUNCTION 4 16 cm, ze szklaną pokrywą, WMF
561 zł –16 %
467 zł
WM0763166380
Rondel DUETTO+ G7192355 18 cm 2 l, z pokrywką, Tefal
127 zł
TEFG7192355
Rondel 28 cm, Mauviel
1 621 zł –6 %
Rondel 28 cm, Mauviel
W magazynie (1 Szt)
1 518 zł
ML521028
Rondel DUETTO+ G7192255 16 cm,Tefal
117 zł
TEFG7192255
Rondel M´6S 20 cm, miedź, Mauviel
1 278 zł –7 %
1 177 zł
ML51020
Rondel WHITE LINE 16 cm, biały, Eva Solo
350 zł –6 %
327 zł
ES256618
Rondel 24 cm, stal nierdzewna, Mauviel
1 275 zł
ML521024
Rondel M´6S 16 cm, miedź, Mauviel
1 132 zł
ML51016
Rondel COMPACT CUISINE 2,5 l, 20 cm, z pokrywką, WMF
438 zł –24 %
332 zł
WM791206380
Rondel MINI 14 cm, WMF
145 zł –17 %
Rondel MINI 14 cm, WMF
W magazynie (10 Szt)
120 zł
WM0714786041
Rondel INOCUIVRE 14 cm, żeliwny uchwyt, miedź, de Buyer
1 190 zł
DB646014
Rondel 16 cm, miedź, Eva Solo
609 zł
ES271012
Rondel FUNCTION 4 16 cm, WMF
494 zł –15 %
Rondel FUNCTION 4 16 cm, WMF
W magazynie (5 Szt)
419 zł
WM0763166381
Rondel WHITE LINE 1,1 l, Eva Solo
328 zł –27 %
239 zł
ES256611
Rondel DURA LINE 1,8 l, 16 cm, Eva Solo
348 zł
ES256318
Rondel COOK EAT B9212274 16 cm, Tefal
119 zł
TEFB9212274
Rondel INOCUIVRE 12 cm, miedź, de Buyer
1 090 zł
DB646012
Rondel SNACK SET 12 cm, Fissler
156 zł
FS816612100
Rondel ALCHIMY 18 cm, 2 l, stal nierdzewna, de Buyer
719 zł
DB360118
Wgórę
Inne produkty

Rondle - małe, ale niezbędne garnki w każdej kuchni

Z jakich elementów składa się rondel?

Rondle są niższe niż zwykłe garnki i mają mniejszą średnicę niż garnki do zapiekanek i posiadają długi uchwyt jak patelnia. Są one używane do gotowania płynów na kuchence, zwłaszcza jeśli wymagają one zagęszczenia lub redukcji (np. sosy, risotto itp.). Długi uchwyt ułatwia trzymanie garnka w miejscu i jednoczesne mieszanie płynu łyżką kuchenną.

Do czego służy rondel ?

Rondle są bardzo wszechstronne i są niezbędne w każdej kuchni. Mogą być używane do:

  • przygotowywanie i zagęszczanie sosów
  • gotowanie małych porcji zup, gulaszu, jedzenia dla dzieci, sosów
  • przygotowywanie potraw takich jak płatki owsiane lub budyń
  • podgrzewanie małych porcji jedzenia
  • przygotowywanie jedzenia dla jednej lub dwóch osób

Który rondel wybrać?

W Kulina oferujemy szeroki wybór rondli (sprawdź nasze najlepiej sprzedające się rondle tutaj), wykonanych z różnych materiałów, wyprodukowanych przez sprawdzone marki, dostępnych w różnych kolorach i zaprojektowanych do różnych stylów wnętrz. Jeśli nie wiesz, który rondel wybrać, przeczytaj nasz kompletny przewodnik po garnkach tutaj i sprawdź nasze rondle ze stali nierdzewnej od WMF, Zwilling, Fissler. Niektóre z naszych rondli są wyposażone w pokrywkę, a niektóre nadają się do użytku w piekarniku.

Nasza rada: Jeśli szukasz pięknych garnków do swojej kuchni, sprawdź miedziane rondle Mauviel, de Buyer lub Eva solo Będą służyć przez całe życie i wyglądać bardzo elegancko, zwłaszcza jeśli powiesisz je na stojaku na garnki. Możesz również przeczytać nasz kompletny przewodnik po patelniach tutaj.

Jak dbać o rondle?

Czy wiesz, że większość ludzi kupuje zestaw ków tylko dwa lub trzy razy w ciągu całego swojego życia? Czasami mamy tendencję do kupowania samochodu częściej niż garnków! Dlatego warto zainwestować w garnki wysokiej jakości i cieszyć się ich funkcjonalnością przez lata i przy każdym gotowaniu. A jeśli inwestujesz pieniądze w wysokiej jakości naczynia kuchenne, powinieneś również upewnić się, że dbasz o nie w odpowiedni sposób. Jak dbać o garnki i rondle?

  • zawsze czytaj instrukcje producenta przed pierwszym użyciem i upewnij się, że nie wkładasz rondel do zmywarki, jeśli nie jest to zalecane,
  • nie używaj metalowych przyborów kuchennych, które mogą porysować powierzchnię garnków, zamiast tego używaj drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych
  • unikaj pozostawiania brudnego rondel na noc lub moczenia go przez długi czas (zwłaszcza jeśli jest wykonany ze stali nierdzewnej),
  • jeśli chcesz pozbyć się plam na powierzchni rondelze stali nierdzewnej, wyczyść go środkiem do czyszczenia stali nierdzewnej,
  • unikaj czyszczenia rondli z powłoką ceramiczną wełną stalową,
  • czyść żeliwne garnki natychmiast po użyciu i nie używaj mydła, ponieważ metal jest porowaty i może wchłonąć smak chemikaliów,
  • unikaj szoku termicznego, nie wkładaj gorących garnków do zimnej wody itp.
  • nie gotuj kwaśnych potraw (takich jak pomidory) w żeliwnych rondlach,
  • nie układaj powlekanych garnków i patelni jedna na drugiej, ponieważ może to spowodować zarysowania i odpryski. Zawieś je na haczykach lub połóż na boku.