Wok 36 cm, stal nierdzewna, WMF

Kod: WM0753576380
Promocja
Marka: WMF
789 zł –17 %
Wok 36 cm, stal nierdzewna, WMF
789 zł –17 % 653 zł
W magazynie (8 Szt)

Patelnia Wok z dwoma uchwytami Ø 36 cm stal nierdzewna, WMF zawiera:

  • 1x patelnia wok Ø 36 cm
  • 1x szklana pokrywa z uchwytem ze stali nierdzewnej

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Duża patelnia Wok ze szklaną pokrywą i uchwytami ze stali nierdzewnej niemieckiej firmy WMF w nowoczesnym, ponadczasowym designie sprawi, że staniesz się mistrzem kuchni azjatyckiej! Jeśli jesteś miłośnikiem pikantnych, ostrych i nietypowych smaków, które są jednocześnie tak popularne, nie może zabraknąć tego naczynia w Twoim kuchennym wyposażeniu.

Głęboki, kulisty wok jest uważany za jeden z najważniejszych elementów wyposażenia kuchni w Azji. Ze względu na jego wspaniałe funkcje i szeroki zakres zastosowań, pokochasz go również Ty.

Wok można wykorzystać nie tylko do przygotowania autentycznych azjatyckich potraw i przysmaków, ale także do delikatnego i łagodnego pieczenia różnych warzyw, mięsa, ryb i owoców morza. Smażcie a z pomocą pokrywki, duście potrawy według własnej wyobraźni.

WSKAZÓWKA: Najpopularniejszą metodą przygotowywania potraw w woku jest "stir-fry". Metoda ta polega na szybkim smażeniu lub smażeniu składników w wysokiej temperaturze z nieustannym obracaniem.

Woka o stylowym wyglądzie będziesz chętnie używać nie tylko podczas gotowania, ale również podczas serwowania. Każdy doceni kolorowe, świeże, chrupiące potrawy atrakcyjnie podane w pięknie wyprofilowanej, przestronnej patelni.

Opatentowana konstrukcja TransTherm-Allherdboden® zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, a patelnia bardzo dobrze akumuluje ciepło. Dzięki temu zaoszczędzisz wiele cennej energii i osiągniesz optymalne wyniki smażenia i pieczenia.

Dwa uchwyty boczne ze stali nierdzewnej umożliwiają bezpieczne trzymanie i przenoszenie.

  • Wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej Cromargan®
  • Materiał neutralny pod względem smaku i zapachu, odporny na działanie kwasów
  • Opatentowana konstrukcja dna TransTherm-Allherdboden®
  • Równomierne rozprowadzenie i późniejsze akumulowanie ciepła
  • Ergonomiczne uchwyty ze stali nierdzewnej zapewniają wygodną obsługę i pewny chwyt
  • Wysoki, zaokrąglony kształt - wygodne mieszanie i przewracanie nawet dużych ilości potraw
  • Do przyrządzania dań azjatyckich w wysokich temperaturach włącznie ze "stir-fry"
  • Do delikatnego pieczenia, smażenia, głębokiego smażenia, duszenia
  • Szeroka krawędź ułatwiająca przelewanie zawartości patelni
  • Nadaje się do wszystkich źródeł ciepła, w tym indukcji
  • Optymalne dla płyt grzewczych o średnicy 22 cm
  • Wysokiej jakości szklana pokrywa z uchwytem ze stali nierdzewnej
  • Opracowano w Niemczech
  • Łatwa do czyszczenia
  • Można myć w zmywarce

Wskazówki dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie nadają się do smażenia na powierzchni nieprzywierającej, ponieważ są niestabilne w wyższych temperaturach, a ich składniki mogą wiązać się z powierzchnią i zmniejszać jej właściwości nieprzywierające.

Masła lub margaryny nie należy podgrzewać do temperatury wyższej niż 150 °C (margaryny około 170 °C). Nadaje się do smażenia jajek, naleśników, potraw panierowanych lub ryb. Powoli podgrzewać tłuszcz, aż pojawią się małe pęcherzyki, zmniejszyć ogień, poczekać aż tłuszcz zacznie wrzeć. Następnie można przystąpić do smażenia.

Dla miłośników gotowania polecamy masło klarowane do smażenia. Nie zawiera wody i białka, nadaje się do delikatnego smażenia i pieczenia w wysokich temperaturach 190 °C - 210 °C. Ma ono specyficzny smak i inne właściwości niż zwykłe masło stołowe.

Powszechnie stosowane oleje roślinne, takie jak rzepakowy, słonecznikowy lub mieszane, są odporne na podgrzewanie do wysokich temperaturach od 190 °C do 220 °C. Nadaje się do tradycyjnego smażenia lub smażenia w głębokim tłuszczu większości potraw, zwłaszcza do mięsa. Używając ich należy uważać, aby ich nadmiernie nie przegrzać. Jeśli olej zaczyna dymić, oznacza to, że został podgrzany do zbyt wysokiej temperatury.

Utwardzone tłuszcze roślinne mogą również wytrzymać wysokie temperatury 190 °C - 220 °C. Zazwyczaj sprzedawane w kostkach, są łatwe do cięcia. Idealnie nadają się do smażenia na złoty kolor. Nadaje się do smażenia potraw mącznych (np. naleśników) oraz potraw panierowanych (steków).

Parametry dodatkowe

Kategoria: Woki
Gwarancja: 2 lata
Waga: 4.63 kg
Materiał: Stal nierdzewna
Rozmiar: 36 cm
Właściwości: Nadaje się do indukcji
Rodzaj produktu: Patelnia WOK
Margin: A
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola: