Patelnia z nieprzywierającą powłoką DURADO 28 cm, WMF

Kod: WM0748286021
Marka: WMF
549 zł –20 %
Patelnia z nieprzywierającą powłoką DURADO 28 cm, WMF
549 zł –20 % 435 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Na patelni ze stali nierdzewnej o klasycznym kształcie z nieprzywierającą powierzchnią CeraDur® niemieckiego producenta WMF z przyjemnością przygotujesz różne pieczone lub smażone przysmaki.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Na patelni ze stali nierdzewnej o klasycznym kształcie z nieprzywierającą powierzchnią CeraDur® niemieckiego producenta WMF z przyjemnością przygotujesz różne pieczone lub smażone przysmaki.

Niezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni, czy zapalonym amatorem, w Twoim wyposażeniu nie może zabraknąć klasycznej patelni z wyższym brzegiem! Z jej pomocą można wyczarować wszystko, od jajek na bekonie po wykwintne przysmaki zwane "haute-cuisine".

Klasyczny okrągły kształt z wyższym brzegiem jest bardzo praktyczny do przygotowywania omletów, mieszanek mięsnych i warzywnych, risotta, makaronów z kremowymi sosami lub dań z owoców morza. Klopsiki, naleśniki, szybkie sauté - Twoja wyobraźnia nie ma granic!

Połączenie najwyższej jakości materiałów gwarantuje najlepszy rezultat za każdym razem, niezależnie od tego, czy pieczesz, smażysz czy gotujesz. Szeroki rant pozwala na wygodne przelewanie zawartości patelni bez rozlewania.

Patelnie z nieprzywierającą powierzchnią CeraDur® są odporne na bardzo wysokie temperatury, umożliwiają zdrowe gotowanie z minimalną ilością tłuszczu i są łatwe w czyszczeniu.

Solidny stalowy rdzeń z opatentowanym dnem TransTherm ma dobrą przewodność cieplną, patelnia nagrzewa się równomiernie, a następnie bardzo dobrze utrzymuje właściwą temperaturę. Oszczędzasz cenną energię i gotujesz ekonomicznie.

Patelnie nadają się do smażenia i opiekania w wysokich temperaturach, mogą być również używane na płytach indukcyjnych.

Ergononomicznie ukształtowana rączka wykonana ze stali nierdzewnej nie nagrzewa się i pozwala na wygodne i bezpieczne przenoszenie podczas gotowania i serwowania potraw.

  • Wykonane z polerowanej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan®
  • Zewnętrzna powierzchnia jest wytrzymała, łatwa w utrzymaniu i niezniszczalna
  • Dobrze znosi wysokie temperatury - wytrzymuje temperaturę do 400 °C
  • Możliwość stosowania w piekarniku do 250 °C
  • Opatentowana konstrukcja dna TransTherm®
  • Równomierne ogrzewanie, doskonałe rozprowadzanie i utrzymywanie ciepła
  • Łatwe, energooszczędne gotowanie
  • Ergononomiczny uchwyt ze stali nierdzewnej zapewnia bezpieczną obsługę
  • Wewnętrzna powierzchnia nieprzywierająca CeraDur® na bazie ceramicznej
  • Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj niewielkiej ilości oleju
  • Smaż, duś, opiekaj nawet w wysokich temperaturach
  • Do wszystkich rodzajów płyt grzewczych, w tym indukcyjnych
  • 2 lata gwarancji na powierzchnię nieprzywierającą
  • Łatwy do czyszczenia, mycie ręczne

Wskazówki dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie nadają się do smażenia na powierzchni nieprzywierającej, ponieważ są niestabilne w wyższych temperaturach, a ich składniki mogą wiązać się z powierzchnią i zmniejszać jej właściwości nieprzywierające.

Masła lub margaryny nie należy podgrzewać do temperatury wyższej niż 150 °C (margaryny około 170 °C). Nadaje się do smażenia jajek, naleśników, potraw panierowanych lub ryb. Powoli podgrzewać tłuszcz, aż pojawią się małe pęcherzyki, zmniejszyć ogień, poczekać aż tłuszcz zacznie wrzeć. Następnie można przystąpić do smażenia.

Dla miłośników gotowania polecamy masło klarowane do smażenia. Nie zawiera wody i białka, nadaje się do delikatnego smażenia i pieczenia w wysokich temperaturach 190 °C - 210 °C. Ma ono specyficzny smak i inne właściwości niż zwykłe masło stołowe.

Powszechnie stosowane oleje roślinne, takie jak rzepakowy, słonecznikowy lub mieszane, są odporne na podgrzewanie do wysokich temperaturach od 190 °C do 220 °C. Nadaje się do tradycyjnego smażenia lub smażenia w głębokim tłuszczu większości potraw, zwłaszcza do mięsa. Używając ich należy uważać, aby ich nadmiernie nie przegrzać. Jeśli olej zaczyna dymić, oznacza to, że został podgrzany do zbyt wysokiej temperatury.

Utwardzone tłuszcze roślinne mogą również wytrzymać wysokie temperatury 190 °C - 220 °C. Zazwyczaj sprzedawane w kostkach, są łatwe do cięcia. Idealnie nadają się do smażenia na złoty kolor. Nadaje się do smażenia potraw mącznych (np. naleśników) oraz potraw panierowanych (steków).

Parametry dodatkowe

Kategoria: Patelnie do smażenia
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.95 kg
Materiał: Aluminium
Rozmiar: 28 cm
Właściwości: Nadaje się do piekarnika
Rodzaj produktu: Uniwersalna patelnia
Seria: WMF CeraDur® Profi
Margin: A
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: