Zwilling Five Star Nóż szefa kuchni + nóż do szpikowania

Kod: ZW30142000
Marka: ZWILLING
639 zł –56 %
Zwilling Five Star Nóż szefa kuchni + nóż do szpikowania
639 zł –56 % 279 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…
Zwilling Five Star zestaw noża szefa kuchni i noża do szpikowania. Dzięki swojemu kształtowi idealnie nadaje się do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej. Ergononomicznie ukształtowana, syntetyczna rękojeść.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Zwilling Five Star Nóż szefa kuchni + nóż do szpikowania

Nóż szefa kuchni - Niezastąpiony pomocnik do wielu zadań. Idealny do przygotowywania ryb, mięsa, drobiu i przepisów wegetariańskich, ułatwia krojenie niezliczonej ilości różnych składników. Jego długie ostrze sprawia, że jest idealny do obróbki większych składników - krojenia dużych kawałków mięsa na małe kawałki lub siekania warzyw.

Osłona noża szefa kuchni (wzmocniona stalowa część noża pomiędzy ostrzem a rękojeścią) nie tylko skutecznie chroni palce, ale również stanowi dla nich solidne oparcie i równoważy cały nóż, dzięki czemu posługiwanie się nożami jest wygodniejsze, a przede wszystkim bezpieczniejsze.

Nóż do szpikowania - Mały, lekki i absolutnie uniwersalny nóż o smukłym, zakrzywionym od środka ostrzu. Nadają się do wielu różnych zadań kuchennych, od krojenia, przez czyszczenie, aż po nabijanie szpikowanie mięsa, od czego wzięła się ich nazwa. Ergononomicznie ukształtowana, syntetyczna rękojeść zapewnia wygodne i bezpieczne użytkowanie.

  • Długość noża szefa kuchni: 20 cm
  • Długość noża do szpikowania: 10 cm

Ergononomiczna rękojeść płynnie podąża za ostrzem wykutym z jednego kawałka najwyższej jakości, hartowanej na zimno stali nierdzewnej. Połączenie wysokiej jakości materiałów i nowych procesów technologicznych zaowocowało powstaniem noża o trwałym, dobrze wyważonym, elastycznym ostrzu o długotrwałej ostrości.

Specjalna mieszanka najlepszej niemieckiej stali z optymalnym stosunkiem chromu i węgla gwarantuje najlepsze właściwości. Noże są wykuwane z jednego kawałka stali w technologii Sigmaforge® i hartowane w technologii Friodur®, która polega hartowaniu mrozem, dzięki czemu noże są twardsze i bardziej odporne na korozję

Konserwacja noży Zwilling

Mycie i czyszczenie

Noże Zwilling można myć w zmywarce ze względu na specjalną formułę wysokiej jakości stali, jednak nie powinny być wystawiane na działanie temperatury powyżej 55°C i nie powinny dotykać żadnych innych przedmiotów (garnków, sztućców, innych noży). Środki do mycia naczyń w zmywarkach często zawierają agresywne substancje chemiczne, które mogą uszkodzić powierzchnię stali i rękojeści, a także skrócić żywotność ostrzy i skrócić czas, w którym zachowują one swoją wysoką ostrość. Mycie ręczne jest delikatniejsze dla noży i dlatego jest zalecane. Umyj noże letnią wodą z dodatkiem łagodnego detergentu, używając miękkiej strony gąbki.

Mata do krojenia

Zalecamy używanie elastycznej deski do krojenia - drewnianej, silikonowej lub plastikowej. Zbyt twarde materiały, takie jak szkło, granit lub ceramika, mogą w pewnych okolicznościach uszkodzić ostrze i krawędź tnącą.

Ostrzenie

Każdy nóż, nawet najlepszy, prędzej czy później traci swoją pierwotną ostrość i wymaga ostrzenia. A ponieważ tępy nóż jest bardziej niebezpieczny niż ostry, zalecamy regularne ostrzenie noży. Jeśli na nożu pojawi się "ząb" lub deformacja, zalecamy jak najszybsze oddanie noża w ręce specjalisty.
Zalecamy używanie oryginalnych ostrzałek Zwilling, osełek i kamieni do ostrzenia.
Chętnie załatwimy ostrzenie noży bezpośrednio u producenta lub polecimy sprawdzony sklep z nożami. Pracownicy firmy Potten & Pannen - Staněk w każdej chwili chętnie zademonstrują prawidłowy sposób ostrzenia noży.

Bezpieczne przechowywanie

Przechowuj noże w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci), zawsze upewniając się, że rękojeść jest skierowana do Ciebie, a nie ostrze. Podczas przechowywania ostrza nie powinny się wzajemnie dotykać.
W drewnianym bloku na noże lub na listwie magnetycznej należy zawsze umieszczać tylko umyte i wysuszone noże.

Odpowiedni nóż

Zawsze używaj odpowiedniego noża - wielkość i tekstura składników, które przetwarzasz (mięso, warzywa, ryby, pieczywo) znacznie się różni, dlatego do każdego składnika używaj specyficznych technik krojenia, a więc i specyficznego noża.

 

Parametry dodatkowe

Kategoria: Zestawy noży
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.4 kg
Ze stojakiem: Nie
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Zestaw noży
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: