Nóż szefa kuchni SAMURAI 20 cm, Dellinger

Kod: DNGRSXLKHP8
Marka: Dellinger
659 zł –6 %
Nóż szefa kuchni SAMURAI 20 cm, Dellinger
659 zł –6 % 614 zł
W magazynie (5 Szt)

Solidny, bardzo ostry i ciężki japoński nóż GYUTO / Chef 8" Dellinger Samurai (długość ostrza 200 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Grzbiet i ostrze noża zwężają się ku końcowi, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie wyjątkowej siły cięcia.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Solidny, bardzo ostry i ciężki japoński nóż GYUTO / Chef 8" Dellinger Samurai (długość ostrza 200 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Grzbiet i ostrze noża zwężają się ku końcowi, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie wyjątkowej siły cięcia.

Krojenie, plastrowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - nic nie będzie problemem dla tego wyjątkowego noża w japońskim kształcie. Nóż szefa kuchni GYUTO Samurai dzięki wyższemu czubkowi nadaje się również do kołyskowego krojenia ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i rękojeść w stylu zachodnim zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie czynią ten nóż ze stali damasceńskiej wyjątkowym i niepowtarzalnym.

Posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali vg10, które jest bardzo dobrze zabezpieczone przed korozją. Japońska stal vg10 charakteryzuje się długotrwałą ostrością przy twardości R62 +/- 1 Rockwell. Rdzeń z japońskiej stali vg10 jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami 2 nierdzewnych stali damasceńskich (stal damasceńska), które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z błyszczącym damasceńskim wzorem Tiny Wawe minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu krojonych składników do ostrza. Damasceński wzór, przypominający wzburzone morze, jest unikalny, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.

Rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona centralnie umieszczonym nitem mozaikowym z emblematem samurajów. Jest ona zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni do azjatyckiego chwytu noża. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie damasceńskiego ostrza z rękojeścią. Materiał G-10 jest wodoodporny i całkowicie bezwonny. Możesz być pewien, że ten materiał nie będzie korodował, utleniał się ani stawał się z czasem coraz bardziej miękki i kruchy. Materiał ten nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji, w przeciwieństwie do tradycyjnych materiałów, takich jak drewno.

Główne zalety:

  • Solidny, bardzo ostry i ciężki nóż japoński
  • Krojenie, plasterkowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw
  • Stal damasceńska (damascus steel)
  • Bardzo ostry rdzeń tnący
  • 66 warstw z 2 nierdzewnych stali damasceńskich
  • Długotrwała ostrość przy twardości R62 +/- 1 Rockwell
  • Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się japońskie ostrze
  • Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
  • Rękojeść w stylu zachodnim z materiału G-10
  • Ozdobiona centralnym nitem mozaikowym z emblematem samuraja
  • Ergonomiczny kształt
  • Nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce

Specyfikacja produktu:

  • Długość rękojeści: 115 mm
  • Długość ostrza: 200 mm
  • Długość całkowita: 315 mm
  • Waga: 238 g
  • Materiał: stal damasceńska, G-10

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie
Waga: 2 kg
Kolor: Czarny
Materiał: Stal damasceńska
Rozmiar: 31 cm
Długość ostrza: 20 cm
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Seria: Dellinger Samurai
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: