Nóż szefa kuchni PROFESSIONAL S 23 cm, czarny, stal nierdzewna, Zwilling

Kod: ZW31021231PS
673 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Nóż szefa kuchni Zwilling z kolekcji Pohlreich Selections ma szerokie, centralnie wyśrodkowane ostrze o długości 23 cm. Uniwersalne zastosowanie, cięcie dużych surowców. Nóż ma pełny trzpień i nitowaną rękojeść. Zalecane jest mycie ręczne.

Informacje szczegółowe

100 dni na zwrot
100 dni na zwrot Bezpłatny i bezproblemowy zwrot
99% zadowolonych osób
99% zadowolonych osób Opineo: 3000+ sprawdzonych opinii
Wysyłamy natychmiast
Wysyłamy natychmiastPrzy zamówieniu do godziny 12:00
50 000+ recenzji produktów
50 000+ recenzji produktówNapisanych przez naszych klientów

Opis szczegółowy produktu

OPIS

Nóż szefa kuchni z kolekcji Professional "S" marki Zwilling posiada długie, szerokie ostrze o długości 23 cm, które jest centralnie wyśrodkowane. Nóż ten jest wszechstronnym narzędziem do krojenia dużych kawałków owoców, warzyw, mięsa, ryb, siekania ziół itp. Dzięki solidnemu i szerokiemu ostrzu z cienką krawędzią, siła jest równomiernie rozłożona podczas krojenia i można skutecznie kontrolować cięcie. Profesjonalna seria "S" jest ulubieńcem szefów kuchni ze względu na nienaganną jakość, konstrukcję z trzema solidnymi nitami i pełnym trzpieniem. Nóż jest kuty z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest bez spawów i bez łączeń. Jest doskonale wyważony , bezpieczny i łatwy w użyciu. Nóż posiada długotrwałą ostrość, którą łatwo przywrócić dzięki ręcznemu ostrzeniu, polerowaniu i kontroli laserowej.

Uchwyt ma ergonomiczny kształt, nie wchłania wilgoci i jest wykonany z wytrzymałego tworzywa sztucznego. Osłona wyważa nóż i chroni palce podczas cięcia. Ostrze noża wykonano ze specjalnej mieszanki niemieckiej stali nierdzewnej, chromu i węgla o twardości ok. 57 HRC (skala Rockwella). Nóż nadaje się do mycia w zmywarce, ale zalecamy delikatniejsze mycie ręczne. Aby zapewnić ostrość i długą żywotność noża, należy regularnie konserwować go za pomocą ostrzałki i osełki. Blok na noże zapewnia bezpieczne i wygodne przechowywanie. Ten produkt nosi podpis Zdeněka Pohlreicha jako dowód najwyższej jakości.

SPECYFIKACJA

Długość ostrza: 23 cm

Materiał: mieszanka stali nierdzewnej, chromu i węgla (ostrze), syntetyk (rękojeść)

Kolor: srebrny, czarny

Gwarancja: 50 lat na ostrze, pozostałe części 2 lata

Zdeněk Pohlreich: "Najlepsza stal, perfekcyjne wykonanie i wyważenie noży Zwilling's Solingen są niezbędne w każdej dobrej kuchni. Świetne noże to coś, bez czego szef kuchni nie może się obejść w żadnych okolicznościach. Są one kamieniem węgielnym każdej dobrej kuchni"

cq5dam.web.1030.600

1. Stal

Specjalna stal ZWILLING to dobrze zbalansowane połączenie chromu i węgla, które jest sekretem tworzenia stali premium. Specjalny proces hartowania lodem gwarantuje również jakość noży FRIODUR, które są odporne na rdzę, elastyczne i zachowują ostrość ostrza lepiej niż większość innych noży. Specjalna mieszanka najlepszej niemieckiej stali, produkowana wyłącznie dla Zwilling, z optymalnym stosunkiem chromu i węgla, gwarantuje najlepsze właściwości, z twardością około 57 HRC w skali Rockwella.

2. Uchwyt

Rękojeść z 3 ostrzami ma ergonomiczny kształt, który dobrze leży w dłoni i imponuje dobrym wyważeniem całego noża.

3. Ostrze

ZWILLING Ostrze V-Edge wyznacza standardy dla noży kuchennych na całym świecie. Stabilne ostrze o kącie 15° po obu stronach gwarantuje doskonałą wydajność, wygodę i precyzję podczas krojenia i zadowoli nawet najbardziej wymagających. Ostry kąt zapewnia lepszą ostrość od pierwszego użycia, co oznacza przyjemniejsze krojenie. Dzięki ostrzu w kształcie litery V nóż dosłownie prześlizguje się przez składniki bez żadnego oporu.

4. Patronat

Osłona noża zapewnia płynne przejście między rękojeścią a ostrzem noża. Osłona ma kształt zapewniający maksymalną ochronę podczas krojenia, zapewniając jednocześnie najlepsze możliwe rozłożenie ciężaru.

ZALETY I WADY

plus

Nóż jest wykuty z jednego kawałka specjalnej niemieckiej stali nierdzewnej o twardości 57 HRC

Idealne wyważenie noża umożliwia łatwe i bezpieczne posługiwanie się nim.

Długotrwała ostrość dzięki ręcznemu ostrzeniu, polerowaniu i kontroli laserowej.

Ergonomicznie ukształtowana rękojeść z osłoną, która równoważy nóż i chroni palce.

minus

Wyższa cena jednostkowa.

PRAKTYCZNE PORADY

Vmożna myć w zmywarce: tak, ale zalecamy delikatniejsze mycie ręczne

Konserwacja noży Zwilling

Mycie i czyszczenie

Noże Zwilling można myć w zmywarce dzięki specjalnej formule wysokiej jakości stali, ale noże nie powinny być narażone na temperatury powyżej 55 ° C i nie powinny dotykać żadnych innych przedmiotów (garnków, sztućców, innych noży). Detergenty do zmywarek często zawierają agresywne substancje chemiczne, które mogą uszkodzić powierzchnię stali i uchwyt, jednocześnie skracając żywotność ostrzy i skracając czas, w którym zachowują wysoką ostrość. Mycie ręczne jest łagodniejsze dla noży i dlatego jest zalecane. Umyj noże letnią wodą z łagodnym detergentem za pomocą miękkiej strony gąbki.

Mata do krojenia

Zalecamy używanie elastycznej deski do krojenia - drewnianej, silikonowej lub plastikowej. Zbyt twarde materiały, takie jak szkło, granit lub ceramika, mogą w pewnych okolicznościach uszkodzić ostrze i krawędź tnącą.

Ostrzenie

Każdy nóż, nawet najlepszy, prędzej czy później traci swoją pierwotną ostrość i wymaga ostrzenia. A ponieważ tępy nóż jest bardziej niebezpieczny niż ostry, zalecamy regularne ostrzenie noży. Jeśli na nożu pojawi się "ząb" lub deformacja, zalecamy jak najszybsze oddanie noża w ręce specjalisty (sprawdzone sztućce).
Zalecamy używanie oryginalnych ostrzałek Zwilling, osełek i kamieni do ostrzenia.

Bezpieczne przechowywanie

Przechowuj noże w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci), zawsze upewniając się, że rękojeść jest skierowana do Ciebie, a nie ostrze. Podczas przechowywania ostrza nie powinny się wzajemnie dotykać.
W drewnianym bloku na noże lub na listwie magnetycznej należy zawsze umieszczać tylko umyte i wysuszone noże.

Odpowiedni nóż

Zawsze używaj odpowiedniego noża - wielkość i tekstura składników, które przetwarzasz (mięso, warzywa, ryby, pieczywo) znacznie się różni, dlatego do każdego składnika używaj specyficznych technik krojenia, a więc i specyficznego noża.

Źródło: www.vasekuchyne.cz

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże szefa kuchni ze stali węglowej
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.1 kg
Kolor: Czarny
Materiał: Stal nierdzewna
Długość ostrza: 23 cm
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Margin: D
K překladu: CZ AUTO
Producent: ZWILLING
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa