Nóż szefa kuchni PROFESSIONAL S 23 cm, czarny, stal nierdzewna, Zwilling
Kod: ZW31021231PSOpis szczegółowy produktu
OPIS
Nóż szefa kuchni z kolekcji Professional "S" marki Zwilling posiada długie, szerokie ostrze o długości 23 cm, które jest centralnie wyśrodkowane. Nóż ten jest wszechstronnym narzędziem do krojenia dużych kawałków owoców, warzyw, mięsa, ryb, siekania ziół itp. Dzięki solidnemu i szerokiemu ostrzu z cienką krawędzią, siła jest równomiernie rozłożona podczas krojenia i można skutecznie kontrolować cięcie. Profesjonalna seria "S" jest ulubieńcem szefów kuchni ze względu na nienaganną jakość, konstrukcję z trzema solidnymi nitami i pełnym trzpieniem. Nóż jest kuty z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest bez spawów i bez łączeń. Jest doskonale wyważony , bezpieczny i łatwy w użyciu. Nóż posiada długotrwałą ostrość, którą łatwo przywrócić dzięki ręcznemu ostrzeniu, polerowaniu i kontroli laserowej.
Uchwyt ma ergonomiczny kształt, nie wchłania wilgoci i jest wykonany z wytrzymałego tworzywa sztucznego. Osłona wyważa nóż i chroni palce podczas cięcia. Ostrze noża wykonano ze specjalnej mieszanki niemieckiej stali nierdzewnej, chromu i węgla o twardości ok. 57 HRC (skala Rockwella). Nóż nadaje się do mycia w zmywarce, ale zalecamy delikatniejsze mycie ręczne. Aby zapewnić ostrość i długą żywotność noża, należy regularnie konserwować go za pomocą ostrzałki i osełki. Blok na noże zapewnia bezpieczne i wygodne przechowywanie. Ten produkt nosi podpis Zdeněka Pohlreicha jako dowód najwyższej jakości.
SPECYFIKACJA
Długość ostrza: 23 cm
Materiał: mieszanka stali nierdzewnej, chromu i węgla (ostrze), syntetyk (rękojeść)
Kolor: srebrny, czarny
Gwarancja: 50 lat na ostrze, pozostałe części 2 lata
Zdeněk Pohlreich: "Najlepsza stal, perfekcyjne wykonanie i wyważenie noży Zwilling's Solingen są niezbędne w każdej dobrej kuchni. Świetne noże to coś, bez czego szef kuchni nie może się obejść w żadnych okolicznościach. Są one kamieniem węgielnym każdej dobrej kuchni"
1. Stal
Specjalna stal ZWILLING to dobrze zbalansowane połączenie chromu i węgla, które jest sekretem tworzenia stali premium. Specjalny proces hartowania lodem gwarantuje również jakość noży FRIODUR, które są odporne na rdzę, elastyczne i zachowują ostrość ostrza lepiej niż większość innych noży. Specjalna mieszanka najlepszej niemieckiej stali, produkowana wyłącznie dla Zwilling, z optymalnym stosunkiem chromu i węgla, gwarantuje najlepsze właściwości, z twardością około 57 HRC w skali Rockwella.
2. Uchwyt
Rękojeść z 3 ostrzami ma ergonomiczny kształt, który dobrze leży w dłoni i imponuje dobrym wyważeniem całego noża.
3. Ostrze
ZWILLING Ostrze V-Edge wyznacza standardy dla noży kuchennych na całym świecie. Stabilne ostrze o kącie 15° po obu stronach gwarantuje doskonałą wydajność, wygodę i precyzję podczas krojenia i zadowoli nawet najbardziej wymagających. Ostry kąt zapewnia lepszą ostrość od pierwszego użycia, co oznacza przyjemniejsze krojenie. Dzięki ostrzu w kształcie litery V nóż dosłownie prześlizguje się przez składniki bez żadnego oporu.
4. Patronat
Osłona noża zapewnia płynne przejście między rękojeścią a ostrzem noża. Osłona ma kształt zapewniający maksymalną ochronę podczas krojenia, zapewniając jednocześnie najlepsze możliwe rozłożenie ciężaru.
ZALETY I WADY
![]() |
Nóż jest wykuty z jednego kawałka specjalnej niemieckiej stali nierdzewnej o twardości 57 HRC Idealne wyważenie noża umożliwia łatwe i bezpieczne posługiwanie się nim. Długotrwała ostrość dzięki ręcznemu ostrzeniu, polerowaniu i kontroli laserowej. Ergonomicznie ukształtowana rękojeść z osłoną, która równoważy nóż i chroni palce. |
![]() |
Wyższa cena jednostkowa. |
PRAKTYCZNE PORADY
Vmożna myć w zmywarce: tak, ale zalecamy delikatniejsze mycie ręczne
Konserwacja noży Zwilling
Mycie i czyszczenie
Noże Zwilling można myć w zmywarce dzięki specjalnej formule wysokiej jakości stali, ale noże nie powinny być narażone na temperatury powyżej 55 ° C i nie powinny dotykać żadnych innych przedmiotów (garnków, sztućców, innych noży). Detergenty do zmywarek często zawierają agresywne substancje chemiczne, które mogą uszkodzić powierzchnię stali i uchwyt, jednocześnie skracając żywotność ostrzy i skracając czas, w którym zachowują wysoką ostrość. Mycie ręczne jest łagodniejsze dla noży i dlatego jest zalecane. Umyj noże letnią wodą z łagodnym detergentem za pomocą miękkiej strony gąbki.
Mata do krojenia
Zalecamy używanie elastycznej deski do krojenia - drewnianej, silikonowej lub plastikowej. Zbyt twarde materiały, takie jak szkło, granit lub ceramika, mogą w pewnych okolicznościach uszkodzić ostrze i krawędź tnącą.
Ostrzenie
Każdy nóż, nawet najlepszy, prędzej czy później traci swoją pierwotną ostrość i wymaga ostrzenia. A ponieważ tępy nóż jest bardziej niebezpieczny niż ostry, zalecamy regularne ostrzenie noży. Jeśli na nożu pojawi się "ząb" lub deformacja, zalecamy jak najszybsze oddanie noża w ręce specjalisty (sprawdzone sztućce).
Zalecamy używanie oryginalnych ostrzałek Zwilling, osełek i kamieni do ostrzenia.
Bezpieczne przechowywanie
Przechowuj noże w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci), zawsze upewniając się, że rękojeść jest skierowana do Ciebie, a nie ostrze. Podczas przechowywania ostrza nie powinny się wzajemnie dotykać.
W drewnianym bloku na noże lub na listwie magnetycznej należy zawsze umieszczać tylko umyte i wysuszone noże.
Odpowiedni nóż
Zawsze używaj odpowiedniego noża - wielkość i tekstura składników, które przetwarzasz (mięso, warzywa, ryby, pieczywo) znacznie się różni, dlatego do każdego składnika używaj specyficznych technik krojenia, a więc i specyficznego noża.
Źródło: www.vasekuchyne.cz
Parametry dodatkowe
| Kategoria: | Noże szefa kuchni ze stali węglowej |
|---|---|
| Gwarancja: | 2 lata |
| Waga: | 0.1 kg |
| Kolor: | Czarny |
| Materiał: | Stal nierdzewna |
| Długość ostrza: | 23 cm |
| Liczba części: | 1 ks |
| Rodzaj produktu: | Nóż kuchenny |
| Margin: | D |
| K překladu: | CZ AUTO |
| Producent: | ZWILLING |
| Pozycja została wyprzedana… | |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.


