Japoński nóż szefa kuchni SUJIHIKI 24 cm, Dellinger

Kod: DNGRSXL9309
Marka: Dellinger
1 790 zł –5 %
Japoński nóż szefa kuchni SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
1 790 zł –5 % 1 685 zł
W magazynie (3 Szt)

Solidny, bardzo ostry nóż japoński KIRITSUKE / Sujihiki 240 mm wykonany z szybkotnącej stali proszkowej SPG2 o efektownym wzornictwie i najwyższej jakości. Zapewnij perfekcyjne krojenie każdego indyka, każdej pieczeni i każdej szynki, dzięki płynnym ruchom i łatwości manewrowania. Jeśli jesteś miłośnikiem carpaccio wołowego, ten nóż powinien stać się obowiązkowym elementem wyposażenia Twojej kuchni.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Solidny, bardzo ostry nóż japoński KIRITSUKE / Sujihiki 240 mm wykonany z szybkotnącej stali proszkowej SPG2 o efektownym wzornictwie i najwyższej jakości. Zapewnij perfekcyjne krojenie każdego indyka, każdej pieczeni i każdej szynki, dzięki płynnym ruchom i łatwości manewrowania. Jeśli jesteś miłośnikiem carpaccio wołowego, ten nóż powinien stać się obowiązkowym elementem wyposażenia Twojej kuchni.

Ponieważ czubek ostrza jest wzorowany na japońskim mieczu, nadaje się również do przygotowywania potraw wymagających użycia czubka, a także do dekoracyjnego rzeźbienia. Długie ostrze i japoński uchwyt z 7 krawędziami zapewniają najlepszą kontrolę podczas krojenia i plasterkowania. Japoński kunszt, precyzja i nowe technologie czynią ten nóż ze stali damasceńskiej wyjątkowym i niepowtarzalnym. Zuiun to specjalna edycja, która została wyprodukowana z okazji stulecia istnienia Kanetsugu.

KIRITSUKE / Sujihiki 240 mm posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali proszkowej SPG2, która jest bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją. Japońska stal proszkowa SPG2 charakteryzuje się długotrwałą ostrością przy twardości R63 +/- 1 Rockwella. Rdzeń z japońskiej stali proszkowej SPG2 jest umieszczony pomiędzy 62 warstwami 2 nierdzewnych stali damasceńskich, które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z mieniącym się wzorem damasceńskim minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu ciętego materiału do ostrza. Wzór przypominający fale na powierzchni wydm na pustyni jest wyjątkowy, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.

7-stronna rękojeść w stylu japońskim wykonana jest z laminowanego drewna stabilizowanego. Jest ozdobiony nitami mozaikowymi i zawsze starannie ręcznie polerowany, ergonomicznie ukształtowany. Idealnie zaprojektowane do doskonałego kontrolowania w dłoni.

Główne zalety:

  • Solidny, bardzo ostry nóż japoński KIRITSUKE / Sujihiki
  • Z wydania specjalnego Zuiun
  • Idealny do perfekcyjnego krojenia szynki, pieczeni lub carpaccio
  • Końcówka ostrza wzorowana na mieczu japońskim
  • Uchwyt o 7 krawędziach zapewnia najlepszą kontrolę podczas krojenia i plasterkowania
  • Wykonane z drewna laminowanego stabilizowanego
  • Nit mozaikowy
  • Sproszkowana stal damasceńska (stal damasceńska)
  • Proces Sub-Zero - specjalne chłodzenie ostrzy do temperatury -70°C lub niższej, zapewniające wysoką twardość i wytrzymałość
  • Jest częścią repertuaru wielu szefów kuchni
  • Długotrwała ostrość przy twardości R63 +/- 1 Rockwell
  • Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
  • Idealne wyważenie noża
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce

Specyfikacja produktu:

  • Długość uchwytu: 135 mm
  • Długość ostrza: 240 mm
  • Długość całkowita: 390 mm
  • Waga: 160 g
  • Materiał: stal damasceńska, drewno laminowane

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.53 kg
Kolor: Brązowy
Materiał: Stal damasceńska
Rozmiar: 24 cm
Długość ostrza: 24 cm
Rodzaj produktu: Japoński nóż
Margin: B
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: