Nóż szefa kuchni Spitzenklasse Plus 15 cm PC WMF

Kod: WM1895476032
399 zł –20 %
Nóż szefa kuchni Spitzenklasse Plus 15 cm PC WMF
399 zł –20 % 319 zł
W magazynie (8 Szt)

Nóż szefa kuchni Spitzenklasse Plus to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o delikatnej, ale wytrzymałej krawędzi. Grzbiet i ostrze noża są lekko zakrzywione i zwężają się ku wierzchołkowi. Dzięki temu nóż szefa kuchni może być używany w naprawdę wszechstronny sposób, do czyszczenia i krojenia warzyw, mięsa czy kotletów. Nadaje się również do siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża pozostaje mocno osadzony na powierzchni roboczej, a ostrze porusza się w górę i w dół. Nóż ma dodatkowo jedną stronę szerszą dla równomiernego filetowania ryb.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż szefa kuchni Spitzenklasse Plus to solidny, ciężki nóż z szerokim ostrzem o delikatnej, ale wytrzymałej krawędzi. Grzbiet i ostrze noża są lekko zakrzywione i zwężają się ku wierzchołkowi. Dzięki temu nóż szefa kuchni może być używany w naprawdę wszechstronny sposób, do czyszczenia i krojenia warzyw, mięsa czy kotletów. Nadaje się również do siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża pozostaje mocno osadzony na powierzchni roboczej, a ostrze porusza się w górę i w dół. Nóż ma dodatkowo jedną stronę szerszą dla równomiernego filetowania ryb.

Seria Spitzenklasse Plus

  • Noże z rękojeścią wykonaną z bardzo wytrzymałego tworzywa sztucznego z trzema nitami
  • Wygodny chwyt
  • Wykonane z wysokiej jakości specjalnej stali sztućce
  • Kute w jednym kawałku
  • Wykonane w technologii Performance Cut dla ekstremalnych i długotrwałych krawędzi
  • Twardość ok. 55 - 57 HRC wg Rockwella
  • Innowacyjne, znacznie ostrzejsze ostrze
  • Patronat nad bezpieczną obsługą
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Gładkie, dla optymalnej higieny i łatwego czyszczenia
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Łatwe do czyszczenia, zalecane mycie ręczne
  • Szeroki wybór noży

Seria noży Spitzenklasse Plus niemieckiej firmy WMF kontynuuje tradycyjną serię Spitzenklasse, która jest klasykiem wśród noży kuchennych. Nitowane rękojeści wykonane ze specjalnego, wysokiej jakości tworzywa sztucznego mają zaokrąglone krawędzie i w przeciwieństwie do poprzednich serii są bardzo wygodne w trzymaniu. Nie trzeba dodawać, że tak wysokiej jakości noże charakteryzują się również doskonałym połączeniem poszczególnych części, co zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii.

Noże wykonane z kutej stali nożowej są produkowane w innowacyjnej technologii Performance Cut. Ostrze jest również kontrolowane laserem. Zapewnia to doskonałe właściwości tnące i długotrwałą ostrość na całej długości ostrza. Żywotność noży jest nawet dwukrotnie dłuższa niż wymagają tego normy. Seria Spitzenklasse Plus oferuje noże do każdego możliwego zastosowania, zawsze z właściwym ostrzem i odpowiednim kształtem ostrza.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej o twardości ok. 55 - 57 HRC wg Rockwella, która jest drobnoziarnista, twarda i mniej podatna na korozję. Ponadto, dzięki płaskiemu szlifowi, jest bardzo odporny na uszkodzenia lub złamania, zachowując przy tym doskonałe właściwości tnące. Jej właściwości są dodatkowo wzmocnione dla celów produkcji noży przez kucie, które ujednolica i zagęszcza jego strukturę.

Technologia Special Performance Cut łączy w sobie zalety tradycyjnego kucia z korzyściami płynącymi z nowoczesnych procesów produkcyjnych. Efektem jest doskonała krawędź. Precyzyjne ostrzenie pod stałym kątem jest również kluczowe dla doskonałej jakości noża. To właśnie płaski szlif sprawia, że noże są tak ostre.

Osłona jest zintegrowana jako część ostrza z jednego kawałka stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Rękojeść wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego jest wygodna w trzymaniu dzięki zaokrąglonym krawędziom. Ostrza są przymocowane do trzonu noża za pomocą trzech nitów. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii. Dzięki temu noże są higieniczne.

Konserwacja noży WMF

Noże Spitzenklasse Plus nie nadają się do mycia w zmywarce. W przypadku tak wysokiej jakości noży zalecane jest wyłącznie mycie ręczne pod bieżącą wodą, które jest dla nich delikatniejsze, a także znacznie szybsze.

Ostrzenie noży WMF

Każdy nóż powinien być ostrzony od czasu do czasu, ale najlepiej ostrzyć go ostrzałką po każdym użyciu. Do ostrzenia noży z serii Spitzenklasse Plus polecamy ostrzałki (należy ostrzyć pod kątem 13°) lub osełki WMF.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże kuchenne
Gwarancja: 2 lata

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: