Nóż do wykrawania DLA 14 cm, czarny, ZWILLING

Kod: ZW38404141
Marka: ZWILLING
444 zł –18 %
Nóż do wykrawania DLA 14 cm, czarny, ZWILLING
444 zł –18 % 362 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Nóż do wykrawania ZWILLING® Pro ma smukłe, charakterystycznie zakrzywione ostrze z prostą krawędzią. Najlepiej nadaje się do odcinania mięsa od kości. Można go używać do usuwania ścięgien, usuwania kości z mięsa lub skóry.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż do wykrawania ZWILLING® Pro ma smukłe, charakterystycznie zakrzywione ostrze z prostą krawędzią. Najlepiej nadaje się do odcinania mięsa od kości. Można go używać do usuwania ścięgien, usuwania kości z mięsa lub skóry.

Seria ZWILLING® Pro

  • Połączenie innowacyjnej technologii, tradycyjnego wyglądu i doskonałej precyzji
  • Ostrze łączy w sobie japońską i europejską kulturę krojenia
  • Zaokrąglony kształt osłony Pro Touch zapewnia wygodniejszą, bardziej precyzyjną i bezpieczniejszą kontrolę
  • Syntetyczna rękojeść, klasyczny design z trzema nitami
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalny stal wyprodukowany dla ZWILLING J. I. Henckels
  • FRIODUR® - ostrze hartowane
  • SIGMAFORGE® - kute z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC wg Rockwella
  • Ręcznie ostrzony
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Można myć w zmywarce, zaleca się mycie ręczne

Marka ZWILLING z Solingen stale wprowadza innowacje do swoich produktów. Dzięki prawie trzem wiekom doświadczenia oraz pomocy włoskiego architekta i projektanta Matteo Thuna niemiecka firma ZWILLING J. stworzyła I. Henckels seria noży ZWILLING ® Pro, w której połączono tradycyjny wygląd trójnitowej rękojeści z innowacyjnym kształtem osłony noża. Ta zakrzywiona osłona zapewnia niezrównany komfort podczas krojenia ruchem kołyskowym.

Przy tworzeniu serii noży ZWILLING® Pro projektanci firmy wzięli pod uwagę kilka aspektów: wygląd, formę, funkcję, materiał i również odczucia związane z użytkowaniem. Mieszanka tradycji i innowacji zaowocowała fenomenalną serią noży o najwyższej jakości i perfekcyjnym kształcie, z ostrzem łączącym europejską i japońską kulturę cięcia. Wąska rękojeść intuicyjnie prowadzi użytkownika do pewnego chwytu, noże są ostre, wygodne w trzymaniu i trwałe.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży wykorzystuje się specjalną, wysokiej jakości stal z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowaną według specyficznych wymagań wyłącznie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Ten stal o twardości około 57 HRC według Rockwella jest elastyczny, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jego produkcji jest fakt, że wykonano z niego już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu chemicznego.

Właściwości stali na potrzeby produkcji noży dodatkowo udoskonala się specjalną opatentowaną metodą hartowania FRIODUR®, gdzie stal po podgrzaniu do temperatury ponad 1000°C i zmętnieniu zamraża się do -70°C, a następnie podgrzewa jeszcze dwukrotnie do temperatury ok. 250°C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Osłona Pro Touch jest zintegrowana jako część jednoczęściowego stalowego ostrza. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru i gwarantuje precyzyjną kontrolę noża. Okucia na osłonie noży ZWILLING® Pro płynnie przechodzą w górną część ricasso, co zapewnia jeszcze wygodniejszy chwyt.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Okładziny są przymocowane do trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii ZWILLING® Pro polecamy ostrzałkę 23 cm TWIN® 1731 z powłoką z węglika wolframu, można również stosować ostrzałki i osełki ZWILLING. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do wykrawania
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.22 kg
Rozmiar: 14 cm
Długość ostrza: 14 cm
Liczba części: 1 ks
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż specjalny
Seria: ZWILLING Pro
Margin: D
K překladu: CZ AUTO
Producent: ZWILLING
Margin-category: B
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa