Nóż do krojenia w plastry Samura 20 cm
Kod: SMRSNDPNOpis szczegółowy produktu
Noże Samura wykonane są z najlepszej japońskiej i szwedzkiej stali, hartowanej do 58 - 61 HRC. Ostrza mają japoński kształt i łagodne zwężenie od czubka, co zapewnia im fantastyczną wydajność cięcia. Noże Samura są ostrzone pod kątem 17 stopni. Jest to więcej niż w przypadku noży japońskich, ale mniej niż w przypadku noży europejskich. Do produkcji uchwytów użyto najlepszych, nowoczesnych materiałów: Micarta, G10, drewno stabilizowane, tworzywo sztuczne z delikatną powierzchnią, Kraton i kompozyty.
Dzięki długiej krawędzi tnącej i wąskiemu ostrzu nóż Damascus przeznaczony jest do krojenia bardzo cienkich plasterków. Tylko dzięki temu nożowi możesz pokroić kiełbasę, ser, mięso lub filety rybne w najcieńsze plastry i natychmiast je serwować. Nóż ten jest również używany do przygotowywania sushi, rolek sashimi i innych orientalnych potraw. Dzięki niewielkiej wadze i długiemu ostrzu, które na całej długości wbija się w rękojeść, noże Damascus są niezawodne oraz bardzo wysokiej jakości.
Główne zalety noży Samura:
- wykonane z najlepszej japońskiej i szwedzkiej stali, hartowane do 58 - 61 HRC
- fantastyczna wydajność cięcia dzięki japońskiemu kształtowi ostrza i delikatnemu zwężeniu od czubka
- kąt ostrzenia 17 stopni (tj. większy niż w przypadku noży japońskich, ale mniejszy niż w przypadku noży europejskich)
- rękojeści wykonane z najlepszych nowoczesnych materiałów: micarta, G10, drewno stabilizowane, tworzywo sztuczne z delikatną powierzchnią, Kraton i kompozyty.
Specyfikacja produktu:
- Długość całkowita: 37 cm
- Długość ostrza: 20 cm
- Waga: 230 g
- Materiał ostrza: stal damasceńska
- Materiał rękojeści: G-10
- Zalecane jest mycie ręczne
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże do plastrowania |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Kolor: | Czarny |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 20 cm |
Długość ostrza: | 20 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż uniwersalny |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.