Mały nóż do warzyw i obieraczka do warzyw TWIN GRIP , czerwony, Zwilling

Kod: ZW38634000
Marka: ZWILLING
99 zł –30 %
Mały nóż do warzyw i obieraczka do warzyw TWIN GRIP , czerwony, Zwilling
99 zł –30 % 69 zł
W magazynie (7 Szt)

Zestaw Zwilling zawiera nóż do obierania z krótkim ostrzem o długości 9 cm oraz skrobaczkę do warzyw. Ostrze noża wykonane jest ze specjalnej mieszanki stali nierdzewnej o twardości 57 HRC. Zalecane jest mycie ręczne.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

OPIS

Zestaw z kolekcji Twin Grip marki Zwilling zawiera skrobaczkę do warzyw i nóż do obierania z krótkim prostym ostrzem o długości 9 cm, odpowiednim do obierania, przycinania i krojenia mniejszych owoców i warzyw. Skrobaczka do ziemniaków jest idealna do ziemniaków oraz innych owoców i warzyw.

Nóż jest kuty z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest bez spawów i bez łączeń. Jest doskonale wyważony , bezpieczny i łatwy w użyciu. Ostrze jest hartowane. Nóż posiada długotrwałą ostrość, którą łatwo przywrócić dzięki ręcznemu ostrzeniu, polerowaniu i kontroli laserowej.

Rękojeść ma ergonomiczny kształt, jest bezszwowa i wykonana z wytrzymałego syntetyku. Osłona równoważy nóż i chroni palce podczas cięcia. Ostrze wykonane jest ze specjalnej mieszanki niemieckiej stali nierdzewnej, chromu i węgla o twardości ok. 57 HRC (skala Rockwella). Nóż nadaje się do mycia w zmywarce, ale zalecamy delikatniejsze mycie ręczne. Możesz zapewnić ostrość i długowieczność swojego noża poprzez regularną konserwację przy użyciu ostrzałki i osełki . Do bezpiecznego i wygodnego przechowywania używaj bloku na noże.

Wysyłamy w ciągu dwóch dni roboczych od złożenia zamówienia.

SPECYFIKACJA

Pakiet zawiera:

1 x skrobaczka do warzyw

1 x nóż do obierania, długość ostrza 9 cm, długość noża 19,5 cm, wysokość ostrza 1,5 cm, waga 20 g

Materiał: mieszanka stali nierdzewnej, chromu i węgla (ostrze), syntetyk (rękojeść)

Kolor: srebrny, czerwony

Gwarancja: 50 lat na ostrze, pozostałe części 2 lata

ZALETY I WADY

plus

Nóż jest wykuty z jednego kawałka specjalnej niemieckiej stali nierdzewnej o twardości 57 HRC

Idealne wyważenie noża umożliwia łatwe i bezpieczne posługiwanie się nim.

Długotrwała ostrość dzięki ręcznemu ostrzeniu, polerowaniu i kontroli laserowej.

Ergonomicznie ukształtowana rękojeść z osłoną, która równoważy nóż i chroni palce.

W zestawie skrobaczka do obierania owoców i warzyw.

PRAKTYCZNE PORADY

Można myć w zmywarce: Tak, ale zalecamy delikatniejsze mycie ręczne

Konserwacja noży Zwilling

Mycie i czyszczenie

Noże Zwilling można myć w zmywarce dzięki specjalnej formule wysokiej jakości stali, jednak noże nie powinny być narażone na działanie temperatury powyżej 55 °C nie powinny dotykać żadnych innych przedmiotów (garnków, sztućców, innych noży). Środki do mycia naczyń w zmywarkach często zawierają agresywne substancje chemiczne, które mogą uszkodzić powierzchnię stali i rękojeści, a także skrócić żywotność ostrzy i skrócić czas, w którym zachowują one swoją wysoką ostrość. Mycie ręczne jest delikatniejsze dla noży i dlatego jest zalecane. Umyj noże letnią wodą z dodatkiem łagodnego detergentu, używając miękkiej strony gąbki.

Mata do krojenia

Zalecamy używanie elastycznej deski do krojenia - drewnianej, silikonowej lub plastikowej. Zbyt twarde materiały, takie jak szkło, granit lub ceramika, mogą w pewnych okolicznościach uszkodzić ostrze i krawędź tnącą.

Ostrzenie

Każdy nóż, nawet najlepszy, prędzej czy później traci swoją pierwotną ostrość i wymaga ostrzenia. A ponieważ tępy nóż jest bardziej niebezpieczny niż ostry, zalecamy regularne ostrzenie noży. Jeśli na nożu pojawi się "ząb" lub deformacja, zalecamy jak najszybsze oddanie noża w ręce specjalisty (sprawdzone sztućce).
Zalecamy używanie oryginalnych ostrzałek Zwilling, osełek i kamieni do ostrzenia.

Bezpieczne przechowywanie

Przechowuj noże w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci), zawsze upewniając się, że rękojeść jest skierowana do Ciebie, a nie ostrze. Podczas przechowywania ostrza nie powinny się wzajemnie dotykać.
W drewnianym bloku na noże lub na listwie magnetycznej należy zawsze umieszczać tylko umyte i wysuszone noże.

Odpowiedni nóż

Zawsze używaj odpowiedniego noża - wielkość i tekstura składników, które przetwarzasz (mięso, warzywa, ryby, pieczywo) znacznie się różni, dlatego do każdego składnika używaj specyficznych technik krojenia, a więc i specyficznego noża.

Źródło: www.vasekuchyne.cz

Parametry dodatkowe

Kategoria: Zestawy noży
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.1 kg
Kolor: Czerwony
Rozmiar: 9 cm
Długość ostrza: 9 cm
Liczba części: 2 szt
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż specjalny
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: