Nóż do mięsa 16 cm PROFESJONALNY "S" ZWIL LING

Kod: ZW31020161
329 zł
W magazynie (3 Szt)

Nóż do mięsa PROFESSIONAL "S" to smukły nóż z mocnym ostrzem o długości 16 cm i delikatnej krawędzi. Nadaje się do przygotowywania wszystkich rodzajów mięsa oraz do rzeźbienia pieczeni.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż do mięsa PROFESSIONAL "S" to smukły nóż z mocnym ostrzem o długości 16 cm i delikatnej krawędzi. Nadaje się do przygotowywania wszystkich rodzajów mięsa oraz do rzeźbienia pieczeni.

Seria PROFESSIONAL "S"

  • Klasyka wśród noży wysokiej jakości
  • Ergononomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego w tradycyjnym kształcie z trzema nitami
  • Standard patronatu
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Stal specjalna produkowana dla ZWIL LING J. A. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, mrozoodporne
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowanie ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne

Noże z serii PROFESSIONAL "S" są znane na całym świecie ze swojego starannego wykonania, optymalnego rozłożenia ciężaru i bezpiecznego użytkowania. Są to klasyczne noże o konstrukcji trójnitowej, które dzięki zastosowaniu specjalnej stali i precyzyjnemu ręcznemu ostrzeniu charakteryzują się wysoką i długotrwałą ostrością. Zaufali im profesjonalni kucharze na całym świecie, spróbuj ich sam! Po pierwszym użyciu nie będziesz chciał zmieniać.

Zastosowane technologie i Materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla , wyprodukowanej według specjalnych wymagań wyłącznie dla firmy ZWIL LING J. A. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność. Kształt podstawki pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Standardowa osłona jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczny uchwyt wykonany jest z wytrzymałego Materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Trzony są przymocowane do trzonu trzonu trzema nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWIL LING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. Producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C dla ewentualnego użycia zmywarki.

Ostrzenie noży ZWIL LING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii PROFESSIONAL "S " polecamy wszystkie ostrzałki i osełki ZWIL LING, które znajdziecie Państwo w naszej ofercie, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zorganizować przesłanie noża do ZWIL LING J. A. Henckels w Keenmczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWIL LING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże uniwersalne
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 16 cm
Nieruchomości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż uniwersalny
Rozmiar: 16 cm
Seria: ZWILLING PROFESSIONAL "S"

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: