Nóż do chleba BAMBOO 20 cm, Samura
Kod: SMRSNBNCHOpis szczegółowy produktu
Noże Samura wykonane są z najlepszej japońskiej i szwedzkiej stali, hartowanej do 58 - 61 HRC. Ostrza mają japoński kształt i łagodne zwężenie od czubka, co zapewnia im fantastyczną wydajność cięcia. Noże Samura są ostrzone pod kątem 17 stopni. Jest to więcej niż w przypadku noży japońskich, ale mniej niż w przypadku noży europejskich. Do produkcji uchwytów użyto najlepszych, nowoczesnych materiałów: Micarta, G10, drewno stabilizowane, tworzywo sztuczne z delikatną powierzchnią, Kraton i kompozyty.
Ząbkowane ostrze noża do chleba i pieczywa Samura Bamboo jest idealne do żywności z twardą skórką i miękkim wnętrzem. Nadaje się do krojenia pieczywa w plastry, ale jest również doskonały do krojenia owoców - np. owoców cytrusowych i ananasa. Ostre ząbkowane ostrze delikatnie przecina miękkie lub soczyste pestki, nie łamiąc owoców. Ostrze o długości 20 cm jest idealne do obróbki produktów dowolnej wielkości. Nietypowy kształt metalowej rękojeści nadaje nożowi niezwykle stylowy wygląd.
Główne zalety noży Samura:
- wykonane z najlepszej japońskiej i szwedzkiej stali, hartowane do 58 - 61 HRC
- fantastyczna wydajność cięcia dzięki japońskiemu kształtowi ostrza i delikatnemu zwężeniu od czubka
- kąt ostrzenia 17 stopni (tj. większy niż w przypadku noży japońskich, ale mniejszy niż w przypadku noży europejskich)
- rękojeści wykonane z najlepszych nowoczesnych materiałów: micarta, G10, drewno stabilizowane, tworzywo sztuczne z delikatną powierzchnią, Kraton i kompozyty.
Specyfikacja produktu:
- Długość całkowita: 35 cm
- Długość ostrza: 20 cm
- Waga: 111 g
- Materiał ostrza: stal nierdzewna
- Materiał rękojeści: stal nierdzewna
- Zalecane jest mycie ręczne
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże do chleba |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Kolor: | Srebrny |
Materiał: | Stal nierdzewna |
Rozmiar: | 20 cm |
Długość ostrza: | 20 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż do pieczywa |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.