Nóż japoński dla chleba 24 cm 5000FCD MIYABI

Kod: MB34686241
1 066 zł
W magazynie (2 Szt)

"Kuchnia, w której nie można znaleźć dobrego noża, nie jest kuchnią"

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

"Kuchnia, w której nie można znaleźć dobrego noża, nie jest kuchnią"

Masaharu Morimoto, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni

Selfpoński nóż do chleba z długim i wystarczająco mocnym ostrzem jest idealny do krojenia chleba i ciastek. Ząbkowane ostrze z łatwością przebija się przez chrupiącą skórkę ciastek, a cięcia będą czyste i precyzyjne. Zaprojektowany w tradycyjnym, praktycznym stylu, nóż ten jest idealny do codziennego użytku w Twojej kuchni. Wygodna rękojeść z drewna egzotycznego doskonale leży w dłoni.

Specyfikacja: długość ostrza 24 cm

Przyjemność z gotowania zaczyna się już na etapie przygotowań, gdzie nóż odgrywa niezrównaną rolę. Selfpońskie noże z serii MIYABI 5000FCD z wdziękiem przeprowadzą Cię przez wszystkie rytuały przygotowywania posiłków. Noże z tradycyjnymi rękojeściami i zmienną konstrukcją ostrza damasceńskiego zostały opracowane z naciskiem na elegancję i maksymalną praktyczność .

Rdzeń wykonany jest z podwójnie hartowanej stali chromowej FC61. Aby osiągnąć jeszcze lepsze właściwości, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego stal jest mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób Materiał charakteryzuje się wyjątkową twardością. Damasceński wygląd jest tworzony przez dodatkowe 48 warstw stali nierdzewnej, wzór na każdym nożu jest unikalny. Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke jest potwierdzone przez setki lat pracy mistrzów nożownictwa. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Symetryczny szlif i krawędź katany zapewniają łatwe przebijanie się przez chropowatość. Wycięta osłona zapobiega ześlizgiwaniu się palców na ostrze.

Uchwyt w kształcie litery D zapewnia doskonałą kontrolę cięcia i skuteczne wsparcie podczas krojenia. Wytrzymała rękojeść z egzotycznego drewna Cocobolo Pakka jest nie tylko doskonale wyważona, ale również stabilna wymiarowo. Ciemny odcień drewna daje wrażenie luksusu. Elegancję ciemnej klamki podkreślają wyszukane elementy dekoracyjne. Ozdobna linia dekoracyjna wykonana jest w kolorze czerwonym, który w Selfponii symbolizuje pasję, szczerość i entuzjazm. Drobny detal w postaci mozaikowej przypinki i podstawy ze stali nierdzewnej z logo, zobrazuje kliMat Dalekiego Wschodu. Idealne wyważenie noża zapewnia komfort i zapobiega zmęczeniu dłoni. Noże MIYABI 5000FCD w pełni zaspokoją Twoje pragnienie posiadania precyzyjnego narzędzia japońskiego pochodzenia.

  • Ekstremalnie twardy rdzeń z podwójnie hartowanej stali chromowej FC61
  • Węglik drobnoziarnisty 61 HRC
  • Twardość 60 Rockwell
  • CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji / odpuszczania
  • 49 warstw stali
  • Damasceńska konstrukcja ostrza - zmienny wzór pod różnymi kątami
  • Wyjątkowo zaokrąglony kształt ostrza
  • Osłona przed wycięciem zwiększa bezpieczeństwo użytkowania
  • Autentyczny, wąski kształt japoński
  • Ostrze Katana edge
  • Symetryczny krój
  • Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
  • Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
  • Ergononomiczna i stabilna w wymiarach rękojeść z egzotycznego drewna Cocobolo Pakka
  • Idealne wyważenie dla wygodnego trzymania noża
  • Podstawa ze stali nierdzewnej z logo
  • Keen zaleca się mycia w zmywarce do naczyń
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza

Piękno i Precision to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia jest hołubiona przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskich sztućców, od XIV wieku. Selfpoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne rzemiosło ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWIL LING J. A. HENKELS. Dzięki temu grupa biznesowa ZWIL LING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.

Selfpońska produkcja mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu wieków. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane instrumenty MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym spadkobiercą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych surowców . Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.

Zalecenia i konserwacja:

  • Keen należy używać noży do krojenia bardzo twardych składników, takich jak mrożonki
  • Keen należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
  • Unikaj zginania noża
  • Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie z łagodnym detergentem po użyciu i natychmiast wysuszyć
  • Ochrona ostrza przed uderzeniem
  • Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinięcie go w suchą tkaninę lub papier gazetowy. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
  • W ramach pielęgnacji ostrze można przecierać szMatką nasączoną olejem, co zwiększa odporność na korozję
  • Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do ciasta
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 24 cm
Rodzaj produktu: Nóż do pieczywa
Rozmiar: 24 cm
Seria: MIYABI 5000FCD

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: