Japoński nóż do warzyw SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi

Kod: MB34381141
Marka: MIYABI
1 990 zł –11 %
Japoński nóż do warzyw SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
1 990 zł –11 % 1 761 zł
W magazynie (1 Szt)

Niezwykle ostry japoński nóż shotoh, z cienkim, ale wytrzymałym krótkim ostrzem, idealny do czyszczenia, obierania i krojenia warzyw i owoców. Dzięki niezwykle cienkiemu ostrzu, nóż ten może być również używany do szpikowania mięsa.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Niezwykle ostry japoński nóż shotoh, z cienkim, ale wytrzymałym krótkim ostrzem, idealny do czyszczenia, obierania i krojenia warzyw i owoców. Dzięki niezwykle cienkiemu ostrzu, nóż ten może być również używany do szpikowania mięsa.

Każdy pojedynczy nóż jest wynikiem mistrzowskiej pracy w "mieście noży" Seki. Tradycyjne rzemiosło i nowoczesna technologia zaowocowały najwyższą możliwą jakością wśród noży produkowanych komercyjnie. Niezwykle twardy rdzeń ze stali proszkowej Micro Carbide MC63 jest zamknięty w 100 warstwach stali o dwóch różnych twardościach. Specjalne spracowanie ostrza nadaje mu warstwową strukturę, nadając każdemu nożowi oryginalny, niepowtarzalny wzór.

Aby uzyskać jeszcze lepsze właściwości stali, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego jest ona chłodzona do temperatury -196°C. Uzyskany w ten sposób materiał charakteryzuje się ekstremalną twardością 63 w skali Rockwella. Nóż jest symetrycznie szlifowany w kształcie litery "V" pod kątem 19°. Każdy nóż jest kawałek jest ostrzony ręcznie przy użyciu tradycyjnej techniki Honbazuke, sprawdzonej przez setki lat praktyki mistrzów krojenia. Jest to wieloetapowy proces ostrzenia, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego kamienia ostrzącego, a następnie ostrze jest polerowane za pomocą skórzanego pasa do honowania. Rękojeść wykonana jest z brzozy Masur.

  • - Niezwykle twardy rdzeń z proszku stalowego Micro Carbide MC63
    - Twardość 63 Rockwell
    - CRYODUR® - unikalna metoda hartowania/utwardzania
    - Stal damasceńska, wykonana z 100 warstw
    - V-kształtne cięcie klinowe
    - Tradycja trzystopniowego szlifowania ręcznego Honbazuke
    - zakrzywione ostrze Katana Edge, doskonała równowaga
    - Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
    - Wygodny uchwyt w kształcie litery D wykonany z brzozy Masur
    - Piętka ze stali nierdzewnej z logo
    - Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.38 kg
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Seria: MIYABI 5000MCD
Margin: B
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: