5 pozycji razem
Akcesorium do gotowania jajek w koszulkach, pomarańczowe, Lékué
67 zł –10 %
LKE3402900N07U008
Obieraczka do pomidorów, pomarańczowa, Victorinox
28 zł
VN760759
Obieraczka do pomidorów, pomarańczowa, Victorinox
40 zł
VN760799

Inne narzędzia kuchenne - gotuj jak profesjonalista

Czym są narzędzia kuchenne?

Narzędzia kuchenne, jak zapewne dobrze wiesz, to ręczne urządzenia używane głównie w kuchni do przygotowywania posiłków - znajdziesz je wszystkie na stronie Kulina, w kategorii sprzęt kuchenny, ale mamy też dodatkowe narzędzia kuchenne przedstawione w kategorii tutaj, aby ułatwić gotowanie, pieczenie, czyszczenie i przechowywanie. Nawet najprostsze czynności, takie jak odcedzanie makaronu lub odmierzanie suchych składników, mogą być trudne bez odpowiedniego sprzętu i przyborów kuchennych, więc upewnij się, że zebrałeś wszystkie niezbędne urządzenia. Możesz również przeczytać nasz przewodnik zakupowy na temat 10 niezbędnych artykułów kuchennych tutaj.

Nasza kolekcja narzędzi kuchennych obejmuje wszystko, od mezzalun po proste narzędzia, takie jak nożyczki. Na stronie Kulina można uzyskać wszystkie materiały potrzebne do wyposażenia kuchni od najlepszych marek, takich jak WMF, Zwilling, Eva Soloitp.

Jakie są rodzaje dostępnych narzędzi kuchennych i do czego służą?

Na stronie Kulina dostępny jest szeroki wybór narzędzi kuchennych, a niektóre z nich wymieniono poniżej:

  • Otwieracze do puszek: Przecinają wieczko puszki, aby ją otworzyć.
  • Obieraczki: Obieraczka to narzędzie kuchenne służące do łatwego usuwania zewnętrznej skórki z owoców i warzyw.
  • Nożyczki kuchenne: Te wielofunkcyjne narzędzia są używane w kuchni do różnych zadań, w tym do przycinania mięsa, krojenia ziół i otwierania opakowań.
  • Tłuczki do mięsa: Służą do spłaszczania lub ubijania mięsa, aby stało się bardziej miękkie.
  • Wałki do ciasta: Są to narzędzia do spłaszczania i rozwałkowywania ciasta do pieczenia lub smażenia.
  • Moździerze: Narzędzia te są używane do rozdrabniania i mielenia żywności, zwłaszcza przypraw i ziół.
  • Narzędzie do flambirowania: Są one używane w efektownej metodzie kulinarnej polegającej na spalaniu płynów na bazie alkoholu w żywności w celu nadania jej smaku i wyeksponowania.
  • Kosze do gotowania na parze: Służą do gotowania na parze warzyw, owoców morza lub innych potraw poprzez umieszczenie ich w koszyku nad wrzącą wodą.
  • Szczypce kuchenne są również wielofunkcyjnym narzędziem kulinarnym używanym do trzymania, obracania i serwowania różnych potraw.
  • Mezzaluny: Te dwuręczne, zakrzywione noże są używane do cięcia ziół, warzyw i innych przedmiotów.
  • Na koniec mamy szpikulce do szaszłyków to długie drewniane/metalowe patyczki, które są używane do nawlekania i gotowania potraw mięsnych lub warzywnych.