Przygotowanie idealnie soczystego steku wymaga nie tylko umiejętności, ale także odpowiednich przyborów. Dla miłośników mięsa oczywistym wyborem są patelnie stalowe - trwałe, wszechstronne i świetnie przewodzące ciepło. Dowiedz się, dlaczego tego niezniszczalnego stalowca nie powinno zabraknąć również w Twojej kuchni.
- Wytrzymuje wszystkie temperatury
Stal ma doskonałą odporność na ciepło, dzięki czemu można w pełni wykorzystać gotowanie w wysokich temperaturach. Stal również dobrze przewodzi i magazynuje ciepło. Jest to idealny wybór do gotowania mięsa na dużym ogniu. - Poprawia jego właściwości
Więcej na stalowa patelnia gotujesz i smażysz, tym lepiej. Używanie patelni powoduje jej czernienie, co nie jest złą rzeczą, ale pozytywną zmianą. O jakim innym naczyniu można powiedzieć, że poprawia się z biegiem lat? - Absolutnie nieszkodliwy
Żelazo powierzchniowe patelnie jest bardzo twarda i nie porysujesz jej podczas normalnego użytkowania. Inne patelnie mogą uwalniać wykończenia i przedostawać się do żywności podczas gotowania, ale w przypadku stali nie będzie to w ogóle możliwe. - Wszystkie źródła ciepła
Stal jest metalem ferromagnetycznym, więc można na niej przygotowywać potrawy na wszystkich źródłach ciepła, w tym na indukcji. Nie musisz więc martwić się o to, co zrobić z tą patelnią, gdy masz kuchenkę indukcyjną. - Wytrzymały i solidny
Na pierwszy rzut oka stalowe naczynia kuchenne sprawiają solidne wrażenie i nie tylko wyglądają solidnie, ale naprawdę takie są. Przy odpowiednim obchodzeniu się z nimi, będą one służyć przez wiele lat, a nawet możesz przekazać swoją ukochaną patelnię swojemu potomstwu.