Brytfanny

3 pozycji razem

Brytfanny - nie tylko na niedzielną pieczeń czy świąteczny obiad

Brytfanny to doskonałe naczynia dla tych, którzy kochają mięso, mają dużą rodzinę lub często zapraszają przyjaciół czy rodzinę na obiady - nie tylko podczas specjalnych okazji. Brytfanna podobnie jak naczynia do zapiekania mogą być wykorzystywane do różnych zadań kulinarnych, a jeśli wybierzesz produkt wysokiej jakości, otrzymasz narzędzie kuchenne, które będziesz przekazywać z pokolenia na pokolenie.

Jaka jest różnica między brytfanną a naczyniem do piekarnika?

Brytfanny są zazwyczaj większe, wyższe i cięższe. Przeznaczone są do pieczenia dużych porcji mięsa i drobiu, wykonane są z innych materiałów (grubszych) i często posiadają pokrywki. Naczynia do zapiekania świetnie sprawdzają się do mniejszych porcji jedzenia, zapiekanek czy lasagne i innych dań, które nie wymagają pieczenia pod przykryciem.

Do jakich dań można użyć brytfanny?

Brytfanna jest bardzo uniwersalnym narzędziem i możesz jej używać do wielu różnych potraw i zadań kulinarnych, takich jak:

  • pieczenie drobiu (kaczki, kurczaka na świąteczny obiad lub Święto Dziękczynienia)
  • pieczenie szynki
  • pieczenie wszystkich rodzajów mięsa
  • pieczenie warzyw do zupy, pasztetu lub obiadu
  • przygotowywanie dań jednogarnkowych (gulaszów) bezpośrednio w piekarniku.

W Kulinie oferujemy Państwu szeroki wybór wysokiej jakości brytfann od sprawdzonych producentów. Różnią się one wielkością i kształtem (niektóre są owalne, inne prostokątne), a niektóre wyposażone są w pokrywę. Dobrze jest zainwestować w brytfannę wysokiej jakości, ponieważ naczynia te często pozostają w kuchni na całe życie, a czasem nawet są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Sprawdź nasze brytfanny marki WMF, Fissler czy de Buyer i upewnij się, że masz w zanadrzu przepis od swojej babci!

Jeśli kupujesz brytfannę, upewnij się także, że masz ładną podstawkę pod gorące naczynie i mocne rękawice kuchenne, dzięki którym pieczenie będzie bezpieczne - zarówno dla Ciebie, jak i Twojej kuchni. A jeśli chcesz podać swoje danie bezpośrednio na stół, wybierz naczynie marki WMF i zaopatrz się w pasującą do niego drewnianą podstawkę do serwowania, która będzie miłą alternatywą dla klasycznej podkładki pod garnek.