Blachy do pieczenia

3 pozycji razem

Blachy i maty do pieczenia - niezbędnik w kuchni miłośnika ciast

Blachy do pieczenia, zwane również blachami do pieczenia, blachami do ciastek, blachami do pieczenia to płaskie, prostokątne, metalowe blachy używane do pieczenia żywności w piekarniku. Nowoczesne formy do pieczenia mogą być również wykonane z silikonu lub włókna szklanego i mogą być również używane do wyrabiania ciasta lub robienia ciasteczek o dokładnie takim samym rozmiarze.

Do czego można używać blachy do pieczenia?

Blachy do pieczenia to bardzo przydatne narzędzia, jeśli jesteś miłośnikiem ciast lub domowym cukiernikiem. Nowoczesne blachy do pieczenia oferują znacznie więcej niż tradycyjne metalowe blachy do pieczenia i można ich używać do:

  • piec ciasta i ciasteczka o różnych rozmiarach bezpośrednio na blasze do pieczenia (zwłaszcza jeśli używasz ramek do pieczenia)
  • ugniatać ciasto, aby utrzymać blaty kuchenne w czystości
  • wałkowanie ciasta (na ciasto, pizzę, pierogi)
  • piec blaty bezowe w różnych rozmiarach
  • pieczenie szwajcarskich bułeczek
  • pieczone warzywa
  • piec słodkie lub pikantne bułki

Jakie są rodzaje blach do pieczenia?

Blachy do pieczenia dostępne w sklepie Kulina oferują wiele praktycznych funkcji. Znajdziesz tutaj:

  • klasyczne tace aluminiowe,
  • nieprzywierające maty do pieczenia w różnych rozmiarach i kształtach
  • blachy do ciastek bez krawędzi,
  • silikonowe blachy do pieczenia z miarkami do tworzenia idealnych tortów piętrowych lub Pavlovas i
  • specjalne maty silikonowe do pieczenia makaroników

Znajdziesz je wszystkie w Kulina, a jeśli nie wiesz, którą wybrać, sprawdź nasze najlepiej sprzedające się blachy do pie czenia tutaj, a kiedy już się zdecydujesz, powinieneś również sprawdzić nasze wałki do ciasta, akcesoria do pieczenia i fartuchy, aby uzyskać doskonałe wrażenia podczas pieczenia ciast.