Wok DIAMOND LITE 30 cm, tytanowy, WOLL

Kod: WL1030DPS
Marka: WOLL
489 zł
W magazynie (1 Szt)

Dzięki specjalnej powierzchni nieprzywierającej, najwyższej jakości patelnie tytanowe Diamond Lite niemieckiej marki WOLL są idealne do zdrowego i energooszczędnego smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Podwójnie utwardzana diamentem powierzchnia posiada doskonałe właściwości nieprzywierające i jest bardzo odporna na zarysowania. Patelnie są łatwe do czyszczenia i wytrzymują mycie w zmywarce do naczyń lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Dzięki specjalnej powierzchni nieprzywierającej, najwyższej jakości patelnie tytanowe Diamond Lite niemieckiej marki WOLL są idealne do zdrowego i energooszczędnego smażenia z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Podwójnie utwardzana diamentem powierzchnia posiada doskonałe właściwości nieprzywierające i jest bardzo odporna na zarysowania. Patelnie są łatwe do czyszczenia i wytrzymują mycie w zmywarce do naczyń lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.

Oprócz wyjątkowo trwałej powierzchni nieprzywierającej, docenisz bardzo szybki transfer ciepła na całej powierzchni patelni, który jest zapewniony przez specjalny 6-warstwowy materiał i wysokiej jakości przetworzone dno. Kolejną zaletą jest możliwość pieczenia w piekarniku do 250 °C. Patelnie mogą być używane na wszystkich rodzajach ogrzewania z wyjątkiem indukcji.

Patelnie Diamond Lite wyposażone są w ergonomiczne uchwyty wykonane z wytrzymałego materiału syntetycznego. Ich część nośna jest wlana do odlewu patelni. Tworzą one jedną całość, co zapewnia bezpieczny chwyt. Otwór na końcu uchwytów pozwala na zawieszenie nad blatem roboczym.

Profesjonalne produkty WOLL są obecnie synonimem najwyższej jakości. Szczyci się długotrwałą nieprzywierającą powierzchnią, gustownym designem i najlepszymi możliwymi rezultatami gotowania.

Seria Diamond Lite

  • Najwyższej jakości tytanowe naczynia do zdrowego gotowania bez tłuszczu, opatentowana produkcja
  • Odlewany ręcznie z jednego kawałka w celu zwiększenia odporności mechanicznej i cieplnej
  • Połączenie produkcji rzemieślniczej z innowacyjnymi technologiami
  • Wytrzymała, stabilna wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednia dla profesjonalnych kucharzy
  • Stałe, ergonomiczne uchwyty z odpornego na wysokie temperatury tworzywa sztucznego
  • Można piec w piekarniku w temperaturze do 250 °C
  • Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
  • Podwójnie hartowane, odporne na zarysowania, wykonane bez PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
  • Odpowiednia do przygotowywania delikatnych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
  • Bardzo szybki transfer ciepła na całej powierzchni
  • Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi patelniami ze stali nierdzewnej
  • Dno o grubości ok. 8 mm, do wszystkich rodzajów ogrzewania z wyjątkiem indukcji
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
  • Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
  • Naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia, można je myć w zmywarce

Zastosowane technologie i materiały

Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanegoodlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.

Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni lub garnka jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnia górna warstwa jest nieprzywierająca, podwójnie utwardzana przy użyciu cząsteczek diamentu, najtwardszego minerału na naszej planecie. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniona tajemnicą produkcyjną.

Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 250 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Garnki Diamond Lite bardzo dobrze znoszą szoki termiczne, mogą być nawet szybko podgrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Woki, Patelnia WOK WOLL, WOLL Diamond Lite, Patelnie tytanowe, Patelnie 30 cm, Patelnie nadaje się do piekarnika, Tytan, Nadaje się do piekarnika
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.39 kg
Materiał: Tytan
Rozmiar: 30 cm
Właściwości: Nadaje się do piekarnika
Rodzaj produktu: Patelnia WOK
Seria: WOLL Diamond Lite
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: