Patelnia z nieprzywierającą powłoką TITANIUM NOWO 20 cm, na indukcję, tytanowa, WOLL

Kod: WL520IL
Marka: WOLL
449 zł
W magazynie (10 Szt)

Najlepsze patelnie tytanowe z powłoką nieprzywierającą Titanum nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach w ciągu ostatnich piętnastu lat. Seria łączy ręcznie wykonane, najwyższej jakości materiały high-tech z nowoczesnymi technikami produkcji i przemyślanym designem, aby zagwarantować doskonałe rezultaty gotowania. Ubiegły czas potwierdził jej wysoką jakość. Nie bez powodu Nowo nosi w swojej nazwie imię założyciela firmy, Norberta Wolla.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Najlepsze patelnie tytanowe z powłoką nieprzywierającą Titanum nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach w ciągu ostatnich piętnastu lat. Seria łączy ręcznie wykonane, najwyższej jakości materiały high-tech z nowoczesnymi technikami produkcji i przemyślanym designem, aby zagwarantować doskonałe rezultaty gotowania. Ubiegły czas potwierdził jej wysoką jakość. Nie bez powodu Nowo nosi w swojej nazwie imię założyciela firmy, Norberta Wolla.

Patelnie Titanium Nowo solid są idealne do zdrowego i energooszczędnego gotowania z niewielką ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. W ciągu ostatnich piętnastu lat najwyższej jakości patelnie tytanowe z powłoką nieprzywierającą Titanium Nowo niemieckiej marki WOLL stały się klasyką na światowych rynkach. Patelnie są łatwe do czyszczenia i wytrzymują mycie w zmywarce do naczyń lub używanie np. metalowych przyborów kuchennych.

Wygodny chwyt zapewnia ergonomiczna, syntetyczna rączka z antypoślizgowym uchwytem na kciuk i otworem do zawieszania. Część nośna uchwytu jest wtopiona w odlew patelni. Tworzą w ten sposób jedną całość, co zapewnia bezpieczny chwyt. Kolejną zaletą serii Titanium Nowo jest doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła. Patelnie mogą być używane na wszystkich rodzajach ogrzewania, w tym indukcyjnego, nawet do pieczenia w piekarniku, do 250 °C.

Seria Titanium Nowo

  • Patelnie tytanowe Premium do codziennego użytku, opatentowana produkcja
  • Ręcznie odlewane, jednoczęściowe dla większej odporności mechanicznej i termicznej
  • Połączenie kunsztu z innowacyjnymi technologiami
  • Solidne, stabilne wymiarowo, dzięki swojej jakości odpowiednie dla profesjonalnych kucharzy
  • Wyjątkowo odporna powierzchnia nieprzywierająca do zdrowego, beztłuszczowego gotowania
  • Utwardzona, odporna na zarysowania, wykonana bez PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchniowej można używać nawet metalowych przyborów kuchennych
  • Do przygotowywania delikatnych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
  • Podstawa z ferromagnetycznej stali o grubości ok. 9 mm wykonana specjalnie dla WOLL
  • Doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła, transfer ciepła na całej powierzchni
  • Oszczędza do 1/3 energii w porównaniu z tradycyjnymi patelniami ze stali nierdzewnej
  • Do wszystkich źródeł ciepła, idealny na płytę indukcyjną
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na uderzenia
  • Zaprojektowany dla łatwego wylewania bez ściekania
  • Rączki wykonane z odpornego na ciepło tworzywa sztucznego, odpowiednie do pieczenia w piekarniku
  • Bardzo łatwa do czyszczenia, nadaje się do mycia w zmywarce

Zastosowane technologie i materiały

Profesjonalne produkty firmy WOLL zastępują produkty "Made in Germany" produkowane w najwyższej jakości. Jest ona monitorowana podczas całego procesu produkcji. Ponadto technologie stosowane przez WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia kuchenne WOLL z wysokiej jakości stopu aluminium hodowlanegoodlewane ręcznie, co odróżnia je od konwencjonalnej anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne odlewanie ręczne zapobiega tworzeniu się kieszeni powietrznych, które obniżają jakość materiału.

Kilka kolejnych warstwjest nakładanych na powstały w ten sposób odlew aluminiowy w celu zwiększenia nieprzywieralności i trwałości naczyń. Zanim to jednak nastąpi, jego powierzchnia jest kilkakrotnie szlifowana za pomocą piasku. W kolejnym etapie korpus patelni lub garnka jest utwardzany cząsteczkami tytanu i wypalany za pomocą dyszy plazmowej w ekstremalnych temperaturach przekraczających 20 000 °C. Dzięki temu naczynia mają stabilny kształt i są odporne na uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa chroni materiał przed korozją, a trzecia zapewnia doskonałe właściwości antyadhezyjne. Ostatnią górną warstwą utwardzoną jest warstwa non-stick, utwardzona przy użyciu cząsteczek tytanu. Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości jest chroniona tajemnicą produkcyjną. Unikalna metoda produkcji płyty indukcyjnej ze stali ferromagnetycznej zapewnia płaskie dno oraz szybkie i równomierne nagrzewanie patelni bez strat ciepła.

Dzięki specjalnemu procesowi produkcji, wysokiej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest odporna na mycie w zmywarce, a nawet na używanie metalowych narzędzi kuchennych (aby przedłużyć żywotność naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych drewnianych lub silikonowych przyborów kuchennych). Specjalnie utwardzona, nieprzywierająca powierzchnia WOLL sprawdza się w zdrowym gotowaniu, używając małej ilości tłuszczu lub nie używając go wcale. Jest bezpieczny i nie zawiera PFOA. Powstałe w ten sposób potrawy są tak bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperaturę do 250 °C nadaje się nie tylko do delikatnych potraw, ale także do smażenia w wysokich temperaturach. Naczynie Titanium Nowo cookware również wytrzymuje szoki termiczne, może być nawet ogrzewane bez użycia tłuszczu. Dzięki doskonałym właściwościom nieprzywierającym, naczynie jest bardzo łatwe do czyszczenia.

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: