WMF

Nóż kucharski Chef’s Edition PC

Performance Cut, w eleganckiej, drewnianej kasecie

  • 640,00 zł
  • w magazynie 5 szt.
    kolejne sztuki: na zamówienie
Do listy życzeń

Warianty produktu:

Następne kolory:

Kod: WM1882006032
Marka: WMF
Seria: WMF Chef’s Edition
Designer: WMF Studio
Kolor / wymiary: dł. 32 cm, ostrze 20 cm / 8"
Materiał: kute z jednego kawałka
Performance Cut – doskonałe ostrze
rękojeść: stal nierdzewna Cromargan®
specjalna kuta stal nożowa
wysoka twardość klingi 55–57 HRC

Opis produktu

Nóż kucharski Chef’s Edition to solidny, ciężki nóż z szeroką klingą i precyzyjnym, ale wytrzymałym ostrzem. Grzbiet noża i klingi jest lekko wygięty i formuje ostry czubek. Dzięki temu jest wszechstronny, nadaje się do czyszczenia i krojenia warzyw, mięsa i siekania kotletów. Nadaje się również do siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża nie traci kontaktu z deską do krojenia, a ostrze porusza się w górę i w dół. Jedna strona noża jest szersza, co ułatwia równomierne filetowanie ryb.

Seria Chef’s Edition

  • Połączenie wyraźnego designu z funkcjonalnością
  • Noże ze specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej
  • Kute z jednego kawałka stali
  • Wyśmienite, wytrzymałe ostrze wykonane w technologii Performance Cut
  • Twardość ok. 55 - 57 HRC w skali Rockwella
  • Zakrzywiony kształt zapewnia wygodę, precyzję i bezpieczeństwo
  • Płynne połączenie gardy z rękojeścią
  • Łączone bez szczelin, niezniszczalne rękojeści z matowej stali nierdzewnej Cromargan®
  • Laserowa kontrola ostrza
  • Zalecane mycie ręczne
  • Atrakcyjne opakowanie – drewniana kaseta

Noże Chef’s Edition ze specjalnej, kutej stali nożowej, docenią głównie wymagający kucharze, dla których najważniejsza jest wysoka jakość, ostrość i wyraźny design Made in Germany. Połączenie tradycyjnego kowalstwa i nowoczesnej technologii produkcji Performance Cut. Efektem są bardzo ostre noże, odporne na uszkodzenia i wyszczerbienie, których nie sposób stępić. Żywotność noża dwukrotnie przekracza wymagania normatywne.

Projektanci WMF Studio pomyśleli o wszystkim. Noże są dostosowane do trzymania w taki sposób, jak robią to zawodowi kucharze. Rękojeści z matowej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan® nadają nożom wyrafinowany wygląd. Zwraca uwagę dynamiczny kształt. Noże Chef’s Edition wyglądają luksusowo, a zarazem nowocześnie i ponadczasowo.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży wykorzystano specjalną, wysokiej jakości stal nożową, która jest drobnoziarnista, twarda i odporna na korozję. Płaski szlif oznacza dużą wytrzymałość na uszkodzenie i wyszczerbienie oraz długie zachowanie właściwości użytkowych. Dodatkowo kucie poprawia wrodzone cechy stali, homogenizując i zagęszczając jej strukturę.

Specjalna technologia Performance Cut łączy zalety tradycyjnego kucia i nowoczesnych procesów produkcji. W efekcie powstaje ostrze najwyższej jakości. Decydujące dla jakości noża jest również dokładne szlifowanie pod stałym kątem. To właśnie płaski szlif sprawia, że noże są tak ostre.

Garda została wykonana z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest zintegrowana z ostrzem. Zapewnia właściwe rozłożenie wagi i precyzyjne prowadzenie noża po linii cięcia. Okucie gardy płynnie przechodzi w przednią część rękojeści, jeszcze bardziej ułatwiając trzymanie.

Ergonomiczna rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości matowej stali szlachetnej Cromargan®, zawierającej 72 % stali, 18 % chromu i 10 % niklu. Materiał jest trwały, nierdzewny i odporny na działanie kwasów spożywczych. Cromargan® ma piękny połysk i jest łatwy w czyszczeniu.

Konserwacja noży WMF

Noże Chef’s Edition nie nadają się do mycia w zmywarce. Noże tak wysokiej klasy należy myć tylko ręcznie pod bieżącą wodą, byzachować ich właściwości, jak również oszczędzić czas.

Ostrzenie noży WMF

Każdy nóż od czasu do czasu wymaga ostrzenia, w optymalnym przypadku za pomocą stalki po każdym użyciu. Do ostrzenia noży serii Chef’s Edition zalecamy stalki (należy ostrzyć pod kątem 13°), albo ostrzałki WMF.

KOD PRODUCENTA: 18.8200.6032

O firmie WMF

WMF

Marka WMF jest synonimem niemieckiej precyzji, tradycji, nowoczesnych technologii i trendów. Celem firmy jest zapewnienie swoim klientom doskonałego sprzętu do gotowania i serwowania. Ergonomiczne, wyrafinowane produkty wysokiej jakości szczycą się szeregiem nagród za design i patenty technologiczne.