Nóż Santoku WÜSTHOF Crafter 17 cm
Kod: WU378317Opis szczegółowy produktu
Noża Santoku nie powinno zabraknąć w kuchni żadnego miłośnika azjatyckich potraw. Idealnie nadaje się do krojenia i siekania mięsa, warzyw i ziół. Po obu stronach ostrza Granton znajdują się identyczne wgłębienia, dzięki którym szczególnie tłuste potrawy nie przywierają do ostrza i wszystko jest krojone bardzo cienko bez uszkodzeń. Ochrona ta jest dodatkowo wzmocniona przez wydrążone nacięcie na ostrzu, które tworzy kieszenie powietrzne.
- długość całkowita: 30,3 cm
- długość ostrza: 17 cm
- wysokość ostrza: 4,59 cm
- waga: 162 g
Seria Crafter
- Inspirowana przez tradycyjnych artystów i rzemieślników
- Zaprojektowana z myślą o nowoczesnych kucharzach
- Łączy klasyczny design, wytrzymałe materiały, komfort i bezpieczeństwo
- Rękojeści wykonane są z masywnego wędzonego dębu - wodoodporne
- Oznakowane logo Wüsthof i wyposażone w trzy nity
- Ochrona dłoni na końcu rękojeści
- Zmniejszona waga noża dzięki cienkiemu kształtowi głowni
- Ostrza wykute z jednego kawałka wysokowęglowej stali nierdzewnej
- Długa żywotność, precyzyjne cięcie, bez korozji i bez plam
- Doskonała stabilność i równowaga
- Długotrwała, ekstremalna ostrość dzięki PEtec - WÜSTHOF Precision Edge Technology
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce - tylko do mycia ręcznego
Specjalny proces ostrzenia noży WÜSTHOF o nazwie PEtec (Precision Edge Technology) zapewnia idealny kąt cięcia. Jest to najnowocześniejsza technologia, w której noże są ostrzone przez roboty, które są kontrolowane i monitorowane przez komputery. Zaletą tego procesu jest precyzyjna geometria na całej długości ostrza, niezwykła i niezwykle wysoka początkowa wydajność cięcia noża, porównywalna z ostrzem brzytwy, a także długa żywotność ostrza.
Ostrzenie noży WÜSTHOF
Każdy nóż trzeba od czasu do czasu naostrzyć, ponieważ po dłuższym użytkowaniu tępi się. Do konserwacji i ożywienia ostrza służą chromowane ostrzałki, polecamy również kamienie do ostrzenia WÜSTHOF. Dla mniej doświadczonych oferujemy również ostrzałki o prostszej obsłudze. Wystarczy kilka razy delikatnie przejechać ostrzem przez rowek szlifierski, a ostrze zostanie przywrócone do stanu używalności.
Firma Ed.Wüsthof Dreizackwerk KG została założona w Solingen już w 1814 roku. W ciągu 200 lat istnienia firmy siedem pokoleń rodziny Wüsthof sprawowało nad nią pieczę. Szczyci się jednymi z najbardziej zaawansowanych, wysoce zautomatyzowanych procesów produkcyjnych na świecie. Przykładowo w produkcji noży w blisko 40 etapach wykorzystuje 100 robotów.
Dziś noże WÜSTHOF sprzedawane są w ponad 80 krajach na całym świecie. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy materiałów i nowoczesnych technologii sterowanych komputerowo są wygodne w użytkowaniu i przygotowywaniu potraw. Kulinarna rozkosz sama w sobie.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże SantokuNóż japoński i Santoku Wüsthof |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.32 kg |
Rozmiar: | 17 cm |
Długość ostrza: | 17 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż japoński i Santoku |
Margin: | E |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.