Nóż Santoku WÜSTHOF Crafter 17 cm

Kod: WU378317
Marka: WÜSTHOF
969 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…
Azjatycki nóż Santoku, inspirowany tradycyjnymi artystami i rzemieślnikami. Łączy w sobie klasyczny design, solidne materiały, komfort i bezpieczeństwo. Dzięki wgłębieniom i wycięciom, żywność nie przywiera do noża podczas krojenia. Rękojeść wykonana jest z masywnego wędzonego dębu i jest całkowicie wodoodporna.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Noża Santoku nie powinno zabraknąć w kuchni żadnego miłośnika azjatyckich potraw. Idealnie nadaje się do krojenia i siekania mięsa, warzyw i ziół. Po obu stronach ostrza Granton znajdują się identyczne wgłębienia, dzięki którym szczególnie tłuste potrawy nie przywierają do ostrza i wszystko jest krojone bardzo cienko bez uszkodzeń. Ochrona ta jest dodatkowo wzmocniona przez wydrążone nacięcie na ostrzu, które tworzy kieszenie powietrzne.

  • długość całkowita: 30,3 cm
  • długość ostrza: 17 cm
  • wysokość ostrza: 4,59 cm
  • waga: 162 g

Seria Crafter

  • Inspirowana przez tradycyjnych artystów i rzemieślników
  • Zaprojektowana z myślą o nowoczesnych kucharzach
  • Łączy klasyczny design, wytrzymałe materiały, komfort i bezpieczeństwo
  • Rękojeści wykonane są z masywnego wędzonego dębu - wodoodporne
  • Oznakowane logo Wüsthof i wyposażone w trzy nity
  • Ochrona dłoni na końcu rękojeści
  • Zmniejszona waga noża dzięki cienkiemu kształtowi głowni
  • Ostrza wykute z jednego kawałka wysokowęglowej stali nierdzewnej
  • Długa żywotność, precyzyjne cięcie, bez korozji i bez plam
  • Doskonała stabilność i równowaga
  • Długotrwała, ekstremalna ostrość dzięki PEtec - WÜSTHOF Precision Edge Technology
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce - tylko do mycia ręcznego

Specjalny proces ostrzenia noży WÜSTHOF o nazwie PEtec (Precision Edge Technology) zapewnia idealny kąt cięcia. Jest to najnowocześniejsza technologia, w której noże są ostrzone przez roboty, które są kontrolowane i monitorowane przez komputery. Zaletą tego procesu jest precyzyjna geometria na całej długości ostrza, niezwykła i niezwykle wysoka początkowa wydajność cięcia noża, porównywalna z ostrzem brzytwy, a także długa żywotność ostrza.

Ostrzenie noży WÜSTHOF

Każdy nóż trzeba od czasu do czasu naostrzyć, ponieważ po dłuższym użytkowaniu tępi się. Do konserwacji i ożywienia ostrza służą chromowane ostrzałki, polecamy również kamienie do ostrzenia WÜSTHOF. Dla mniej doświadczonych oferujemy również ostrzałki o prostszej obsłudze. Wystarczy kilka razy delikatnie przejechać ostrzem przez rowek szlifierski, a ostrze zostanie przywrócone do stanu używalności.

Firma Ed.Wüsthof Dreizackwerk KG została założona w Solingen już w 1814 roku. W ciągu 200 lat istnienia firmy siedem pokoleń rodziny Wüsthof sprawowało nad nią pieczę. Szczyci się jednymi z najbardziej zaawansowanych, wysoce zautomatyzowanych procesów produkcyjnych na świecie. Przykładowo w produkcji noży w blisko 40 etapach wykorzystuje 100 robotów.

Dziś noże WÜSTHOF sprzedawane są w ponad 80 krajach na całym świecie. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy materiałów i nowoczesnych technologii sterowanych komputerowo są wygodne w użytkowaniu i przygotowywaniu potraw. Kulinarna rozkosz sama w sobie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże Santoku, Nóż japoński i Santoku Wüsthof
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.32 kg
Rozmiar: 17 cm
Długość ostrza: 17 cm
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Margin: E
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: