Pieprz MELANGE POISONS 14 g, Peugeot
Kod: PG32777Opis szczegółowy produktu
Przyprawa do ryb
Pochodzenie i historia
Tworzenie mieszanki przypraw nie jest łatwym procesem. Trudność polega na wyważeniu aromatycznej subtelności i siły, aby danie osiągnęło nowy poziom. Mieszanka przypraw do ryb charakteryzuje się wyrazistym aromatem i średnią ostrością, która doskonale podkreśla delikatny smak mięsa ryb, skorupiaków i owoców morza. W skład mieszanki wchodzi biały pieprz, który dodaje siły i elegancji, dziki biały pieprz z nutą aromatycznych ziół, kolendra o smaku owoców cytrusowych, koper włoski o owocowym i wyrazistym smaku oraz różowy pieprz o kwiatowym aromacie.Porady i zastosowanie
Najlepiej nadaje się do ryb, ale także do owoców morza i skorupiaków. Doskonale komponuje się z panierowanymi owocami morza, pasztetami z owoców morza oraz surowym carpaccio rybnym, tatarem stekowym i ceviche. Idealnym połączeniem jest żabnica w sosie pomidorowym lub pieczony morszczuk. Ponadto, jest idealna do rozwijania delikatnego smaku ostryg.
O smaku
Mieszanka ta charakteryzuje się świeżymi, roślinnymi nutami z nutami owoców i kwiatów. Dominują nasiona kopru włoskiego z anyżkowym posmakiem.
Mielenie pieprzu
Mielenie służy przede wszystkim do wydobycia pełnego smaku pieprzu. Cząsteczki aromatyczne znajdują się w rdzeniu ziarna pieprzu, a ostry smak głównie na zewnątrz. Dlatego, aby uzyskać ostrzejszy smak, należy użyć drobnego mielenia, a aby uzyskać maksymalny smak, należy wybrać grubsze mielenie, które doskonale uwolni esencję ziarna. Pieprz musi być zmielony dopiero w ostatniej chwili! Mocne chwile są ulotne... Jeśli chcesz cieszyć się pieprzem w najlepszym wydaniu, nie gotuj go razem z potrawą przez długi czas, straci swoją moc.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Pieprz i przyprawy |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.1 kg |
Rodzaj produktu: | Młynek |
Seria: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.